Şimdi Ara

Laptopa Ram Ekledim, Açılmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kolay gelsin herkese..

Casper Nirvana H36 laptopa 4GB ram ekledim. BIOS üzerinde Toplam 8GB olarak görüyor ama windows logosu geldiğinde donup kalıyor.

Çözüm önerilerinizi dinlemek isterim. Çok teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ppierce34

Arkadaşlar merhaba, kolay gelsin herkese..

Casper Nirvana H36 laptopa 4GB ram ekledim. BIOS üzerinde Toplam 8GB olarak görüyor ama windows logosu geldiğinde donup kalıyor.

Çözüm önerilerinizi dinlemek isterim. Çok teşekkürler...

64 bit yüklemeyi deneyin
  • cemalbrk131047 C kullanıcısına yanıt
    64 Bit zaten yeni ssd de taktim formata baslayamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

64 Bit zaten yeni ssd de taktim formata baslayamiyorum

yazılımsaldır büyük ihtimalle ramlerin frekansı aynımı ondanda yapabilir belkide anakart 8 gb ram desteklemiyor olabilir daha deneyimli arkadaslar girince kesin bişey söylerler
  • Sonradan aldığıniz remi tek olarak takin açılıyor mu bir bakin acilirsa daha sonra kapatip diğer rami takın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonradan aldığım ram'i tek olarak taktım açılmıyor maalesef. tek başına çalışmıyor.

Anakartımın desteklediği en yüksek MHz 1066, yeni aldığım ram 1333MHz bir fark olmaz diye biliyorum ram hızı düşer sadece. Ram tekil olarak çalışmadığına göre bozuk çıktı galiba ?
  • nasıl yapacağım hocam AMI Bios kullanıyorum düzenleme değiştirme gibi bir yer bulamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

nasıl yapacağım hocam AMI Bios kullanıyorum düzenleme değiştirme gibi bir yer bulamadım.

Boşuna bios ayarlarını kurcalamayın. Anakart en faza 8gb destekliyorsa zaten her halukarda açılmayacaktır laptop. 4 gb'ı iade edip 2gb alıp kullanın. Sanırım bi 4gb daha var . 6gb'da yeter de artar.
  • rami iade ettim yenisini alacağım. almayayım mı yani ? üzerinde 4GB var 4GB daha taksam çalışmaz mı ? anakart max 8gb destekliyor. neden çalışmasın hocam ?
  • quote:

rami iade ettim yenisini alacağım. almayayım mı yani ? üzerinde 4GB var 4GB daha taksam çalışmaz mı ? anakart max 8gb destekliyor. neden çalışmasın hocam ?

Çünkü anakart maks. 8 desteklediği için 8 gb'ı okuyamaz. Yanına 2'lik bir ram alın. O zaman sorunsuz çalışacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.