Şimdi Ara

Laptopa SSD ve Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Samsung RV-511-A05TR Laptop var teknik özellikleri aşağıdaki gibidir. laptopta 2gb ram var bi slot boşta bitane de 4gb ram alıp takıcam bide elimde OCZ Vertex 3 60gb SSD var masaüstü biglisayarımda kullanıyorum şuan onuda laptopa takıcam sizce performansı nasıl olur. Oyun oynamak için kullandığım bi masaüstü biglisayarım var laptopu ben işyerimde yazılım yapmak için kullanıcam sizce laptopa bahsettiiğim parçaları taksam nasıl olur yoksa bu yaptığım eşşeğe altın semer vurmak mı olur

http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/essential/NP-RV511-A05TR-spec

Teknik Özellikler

İşletim Sistemi
    İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Starter
    İşlemci
    İşlemci Intel® Pentium Dual Core İşlemci P6100 (2 GHz, 0,3 MB)
    Ekran
    LCD 15,6" HD LED Ekran (1 366 x 768)
    Fiziksel Özellikler
    Boyut (GxDxY) 381,6 x 256,2 x 31,9 ~ 34,9 mm (15" x 10" x 1,25" ~ 1,37")
    Ağırlık 2,4 kg (5,29 lb)
    Grafik
    Görüntü İşlemci Intel GMA HD (Dahili Grafik)
    Görüntü Belleği Sistem Belleğiyle Paylaşımlı
    Bellek
    Sistem Belleği 2 GB DDR3 Sistem Belleği 1 066 MHz (2 GB x 1)
    Bellek Yuvası 2 DIMM Yuvası
    Saklama
    Sabit Disk 320 GB S-ATAⅡ Sabit Sürücü (5 400 RPM)
    Optik Disk Sürücü Super Multi Dual Layer
    Ana Yonga Seti
    İşlemci Intel HM55
    Multimedya
    Ses HD Ses
    Ses Efekti SRS 3D Ses Efekti
    Mikrofon Gürültü Bastırma
    Hoparlör 3 Watts Stereo Hoparlörler (1,5 Watts x 2)
    Dahili Kamera Web Kamerası
    İletişim
    Kablolu Ethernet LAN 10 / 100 / 1 000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz LAN 802,11 bg/n
    Bluetooth Bluetooth V3.0 Yüksek Hız Teknolojisi
    G/Ç Bağlantı Noktası
    VGA Var
    HDMI Var
    Kulaklık Çıkışı Kulaklık çıkışı
    Mikrofon Girişi Var
    Dahili Mikrofon Var
    USB 3 USB 2.0
    Çoklu Kart Yuvası 4'ü Bir Arada (SD, SDHC, SDXC, MMC)
    RJ45 (LAN) Var
    DC-Girişi (Güç Bağlantı Noktası) Var
    Giriş
    Klavye 103 Tuş
    104 Tuş
    Dokunmatik Yüzey, Dokunmatik Ekran Dokunmatik Tablet (Kaydırma Alanı, Düz Tip)
    Güvenlik
    Virus Norton Internet Security (60 günlük Deneme)
    Güvenlik BIOS Önyükleme Parolası
    HDD Parolası
    Lock Kensington Kilit Yuvası
    Kurtarma Çözümü Samsung Recovery Solution
    Güç
    AC Adaptör 60 Watts
    Standart Pil 6 Hücreli (48 Wh)
    Garanti
    Garanti 2 Yıl
    Yazılım
    Yüklü Yazılım Samsung Update Plus
    Easy Display Manager
    Easy Battery Manager
    Easy Network Manager
    Easy SpeedUp Manager
    Adobe Acrobat Reader
    Samsung Destek Merkezi

• performansta artış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydelici

Arkadaşlar elimde Samsung RV-511-A05TR Laptop var teknik özellikleri aşağıdaki gibidir. laptopta 2gb ram var bi slot boşta bitane de 4gb ram alıp takıcam bide elimde OCZ Vertex 3 60gb SSD var masaüstü biglisayarımda kullanıyorum şuan onuda laptopa takıcam sizce performansı nasıl olur. Oyun oynamak için kullandığım bi masaüstü biglisayarım var laptopu ben işyerimde yazılım yapmak için kullanıcam sizce laptopa bahsettiiğim parçaları taksam nasıl olur yoksa bu yaptığım eşşeğe altın semer vurmak mı olur

http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/essential/NP-RV511-A05TR-spec

Selam
    Alacağınız RAM mevcut olanla eş değer olursa sorun yaratmadan kullanabilirsiniz.. Eğer işyerinde ofis bilgisayarı olarak kullanacaksanız, 2 GB RAM daha eklemeniz yeterli olacaktır. 2x2=4 GB RAM bu laptopa yeterlidir kardeş..

SSD için ise;
    Eğer 60 GB SSD alanı size yetecekse, bilgisayarınız son derece hızlı olacaktır. Şu anki mevcut HDD'den en az 3 katı daha performanslı çalışacaktır.
    SSD'nizi laptopa takın ve üzerine Windows 7 Home Premium 64-Bit veya Professional 64-Bit işletim sistemi kurun derim..
    Bilginize ve hayırlısı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 2 Ağustos 2012; 3:05:52 >

• 535/480 MB oranlarına sahip OCZ Vertex 3 başarılı bir okuma yazma oranına sahip.
    SSD disk daha düşük enerji tüketimine sahiptir bataryanızın dayanımı artar
    Veri aktarımı ile alakalı yavaşlamalar çözülür

Ram ; kullandığınız işletim sistemi 32 bit ise 4 GB zaten maksimum rakam, Fakat 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız bile 4 gb yeterli gelecektir. Arka planda çalışan uygulamaların kullandığı RAM miktarını kontrol edin, kullanacağınız uygulamalara göre hesaplayın ihtiyaç duyacağınız RAM miktarını. güncel uygulamaları kullanmak için 4 gb bellek yeterli gelecektir. Takacağınız RAM'in zamanlamasını kontrol edip aynı zamanlamaya sahip bir RAM ilave edebilirsiniz.
    zamanlama "Timing" diye geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azurewrath

535/480 MB oranlarına sahip OCZ Vertex 3 başarılı bir okuma yazma oranına sahip.
    SSD disk daha düşük enerji tüketimine sahiptir bataryanızın dayanımı artar
    Veri aktarımı ile alakalı yavaşlamalar çözülür

Selam
    Size katılıyorum ama laptopta SATA 3 portu olmadığı için, SATA 2 portunu kullanmak zorunda arkadaş. Bu nedenle maksimum okuma ve yazma değerleri düşük olacaktır. 270/250 MB/s civarlarında olması muhtemeldir.
    Kolay gelsin..
  • Anakart çipseti arkadaşın hm55'tir,sata2 hızını detekler sata3 ssd takabilir ama yarı hızında kullanır yani okuma ve yazma hızlarının yarısı hızında kullnacak ama bu bile hız için yeterli performansı verecektir,hm6 ve üstü çipsetler sata3 desteği verir,hdd sata2 takılı olur bu sistemlerde ama sata3 hızıyla çalışırlar birçoğu takılan hdd'den dolayı bu çipsetleri sata3 desteklemediğini sanır ama öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Anakart çipseti arkadaşın hm55'tir,sata2 hızını detekler sata3 ssd takabilir ama yarı hızında kullanır yani okuma ve yazma hızlarının yarısı hızında kullnacak ama bu bile hız için yeterli performansı verecektir,hm6 ve üstü çipsetler sata3 desteği verir,hdd sata2 takılı olur bu sistemlerde ama sata3 hızıyla çalışırlar birçoğu takılan hdd'den dolayı bu çipsetleri sata3 desteklemediğini sanır ama öyle değil.

Selam
    Kısmen katılıyorum ama kısmen de katılmıyorum..

SATA 3 SSD'leri her sisteme takabilir ve çalıştırabilirsiniz. Çünkü geriye dönük SATA 2 desteği mevcut.
    Ammaaa; Yazdığınız gibi HM6 ve üstü chipsetler SATA 3 modunda çalışır diye bir kaide yoktur kardeş.. Henüz böylesine rastlamadım!
    Eğer yazdığınız gibi olsaydı, anakartlardaki SATA 3 portlarına ne gerek vardı değil mi? Bunu chipset yazılımıyla halledebilirlerdi yazdığınız şekilde.

Kendi laptopum dahil, bir çok laptopa SSD taktım ama yazdığınız gibi hiç birinden SATA3 hızını alamadım. Ama SATA 3 portu olan laptoplarda mevcut SSD hız değerlerine ulaştım kardeş..

Neyse; Bizim bilmediğimiz bir sırrı vardır belki de..
    Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • var dostum hm 6 serisi çipsetler sata 3 destekler onun altındaki seriler leptop bölümünde bolca tetsler yaptırıyoruz bihaber oldupğunuz belli bu konuda sata3 ssd'yi farkındaysan takabilirdedim geriye dönük sata2 hızındada çalışabildiğini pekala söyledim.şu linkleri incelehttp://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/value-chipsets/mobile-chipset-hm65.html sata hızının serial sata satırını okuyun max 6gbs desteklediğini hm55 çipsetindehttp://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/mobile-chipset-hm55.html 3gbs desteklediğini yani sata2 olduğunu görürüsünü taktığınız ssd'leri takmakla olmaz firmware yazılımları var kurmadan performans almanız zor.Biraz daha araştırın netbook bölümündebu konulara her başlıkta sıkça değiniyoruz testler yapılıyor gözden geçirin

• quote:

var dostum hm 6 serisi çipsetler sata 3 destekler onun altındaki seriler leptop bölümünde bolca tetsler yaptırıyoruz bihaber oldupğunuz belli bu konuda sata3 ssd'yi farkındaysan takabilirdedim geriye dönük sata2 hızındada çalışabildiğini pekala söyledim.şu linkleri incelehttp://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/value-chipsets/mobile-chipset-hm65.html sata hızının serial sata satırını okuyun max 6gbs desteklediğini hm55 çipsetindehttp://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/mobile-chipset-hm55.html 3gbs desteklediğini yani sata2 olduğunu görürüsünü taktığınız ssd'leri takmakla olmaz firmware yazılımları var kurmadan performans almanız zor.Biraz daha araştırın netbook bölümündebu konulara her başlıkta sıkça değiniyoruz testler yapılıyor gözden geçirin

Selam
    Baştan belirteyim, Kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum diye yazdım..

Belki yazdıklarınız doğrudur ama bunu en kısa zamanda SATA 2 portlu kendi laptopumda test edip sonucu buraya görsel olarak ekleyeceğim kardeş..

Yaklaşık 20 gün önce en son sürücüler ve Chipset v9.3.0.1021 yüklemiştim ve Corsair Force 3 - 120GB SSD takılı bu laptopta. SSD Firmware version 5.02 sürümü yüklü ama 280/260 MB/s den fazla performans alamıyorum..
    Yeniden deneyip görecez bakalım kardeş.. Yani en son olasılıkları zorlayacağım bu konuda. Yapamazsam, buyrun yapın demekten başka bir şey kalmayacak sanırım..
    Kolay gelsin..

• quote:

var dostum hm 6 serisi çipsetler sata 3 destekler onun altındaki seriler leptop bölümünde bolca tetsler yaptırıyoruz bihaber oldupğunuz belli bu konuda sata3 ssd'yi farkındaysan takabilirdedim geriye dönük sata2 hızındada çalışabildiğini pekala söyledim.şu linkleri incelehttp://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/value-chipsets/mobile-chipset-hm65.html sata hızının serial sata satırını okuyun max 6gbs desteklediğini hm55 çipsetindehttp://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/mobile-chipset-hm55.html 3gbs desteklediğini yani sata2 olduğunu görürüsünü taktığınız ssd'leri takmakla olmaz firmware yazılımları var kurmadan performans almanız zor.Biraz daha araştırın netbook bölümündebu konulara her başlıkta sıkça değiniyoruz testler yapılıyor gözden geçirin

Selam
    Nihayet arkadaşın laptopunda bu benim bihaber olduğum işlemi gerçekleştirdik. Hem de 3-4 kişi birden olayı inceledik ama ne yazık ki, sorun normal laptopun SATA 2 portuna takılı SSD verilerinden daha düşük çıktı.
    Resimleri aşağıya ekleyeceğim ama önce şu cümlenizi "bihaber olduğunuz belli bu konuda" demeniz oldukça kırıcı olduğundan, bunu size iadeli tahahütlü hem de imzalı mühürlü geriye iade ediyorum! Çünkü sizin bir şey bilmediğiniz anlaşılıyor buna göre..

Aynı SSD'yi 3 ayrı bilgisayarda test ettik. Buyrun inceleyin resimleri.

Laptopa SSD ve Ram

Laptopa SSD ve Ram

Laptopa SSD ve Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 7 Ağustos 2012; 1:38:24 >

• Laptopunuza i serisi işlemci takabilirsiniz bilginiz olsun.
  • Orijinalden alıntı: aydelici

Arkadaşlar elimde Samsung RV-511-A05TR Laptop var teknik özellikleri aşağıdaki gibidir. laptopta 2gb ram var bi slot boşta bitane de 4gb ram alıp takıcam bide elimde OCZ Vertex 3 60gb SSD var masaüstü biglisayarımda kullanıyorum şuan onuda laptopa takıcam sizce performansı nasıl olur. Oyun oynamak için kullandığım bi masaüstü biglisayarım var laptopu ben işyerimde yazılım yapmak için kullanıcam sizce laptopa bahsettiiğim parçaları taksam nasıl olur yoksa bu yaptığım eşşeğe altın semer vurmak mı olur

naptınız ssd yi taktınızmı laptopa,duruma göre düşünüyorum bende de aynı laptoptan var da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 10 Ekim 2012; 11:10:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.