Şimdi Ara

Asus Laptop HDD'den SSD'ye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus X550J model dizüstü bilgisayarımın TOSHIBA marka HDDsini söküp yerine Samsung 870 QVO SATA 3 1TB SSD takmak istiyorum. (SSD modeli olarak farklı önerileriniz varsa açığım, EVO mu QVO mu seçsem tam karar verebilmiş değilim.)

HWINFO64 programı aracılığıyla sürücüyü görüntülediğimde SATA 6GB/S yazıyor buradan SATA3 kullanmam gerektiğini anladım yanlışım varsa düzeltin lütfen.

İnternette konu ile ilgili araştırma yaptım ama yine de size de danışmak istedim. Anladığım kadarıyla önce bir SATA3 kablosu ve Samsung Migration software aracılığıyla HDD'yi SSD'ye klonlayacağım. Daha sonrasında HDD'yi söküp yerine SSD'yi takacağım. İşlem sadece bu kadar mı? HDD'ye yeniden işletim sistemi kurmak vs gibi işlemler gerekiyor mu?

Cevaplarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonzz -- 17 Ağustos 2022; 4:42:43 >

• Tavsiyem klonlama vs. yapmayın SSD taktıktan sonra sıfırdan windows işletim sistemi kurun. Dosyalarınızı ondan sonra alın.

• Söylediğiniz SSD laptopunuzla sorunsuz çalışacaktır.

Diski komple SSD'ye klonladığınızda yeniden işletim sistemi kurmanız büyük ihtimal gerekmeyecektir, ama bcdedit ayarlarının değiştirilmesi vs gerekebilir.

• Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Dikkate alacagim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.