Şimdi Ara

Laptopda ram yükseltmek vs ssd ye geçmek için tavsiye ve yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus n53sv marka laptop kullanıyorum. Laptopda hem ram arttırmak hemde ssd ye geçmek istiyorum. Fakat bu işlemi daha önce yapmadığımdan, donanım bilgimde biraz kıt olduğundan bunları yapan arkadaşlardan yardım ve tavsiye bekliyorum. Kullanıcı klubunede yazdım ama cevap alamadım. Zaten genel bir durum olduğu için burda daha çabuk geri dönüş alırım diye umuyorum. :)

1. Cihazda 2x2 gb 1333mhz cl9 ddr3 ram var. CPUZ ye göre hyundai electronics üreticisi. (çok aramışlar heralde ) Ben rami yükseltirken ram uyumu açısından bu ramleri çıkartıp , herhangi bir markanın aynı ramlarınımı takmalıyım. Yoksa bu ramlare ilaveten diğer 2 slota herhangi bir marka ram taksam uyumluluk sorunu yaşatırmı ? Yapanlarınız varsa hangisini tercih ediyorsunuz.

2. Hdd den ssd ye geçmeyi düşünüyorum. Cihazda sürekli dosya yükleyip silen hdd yı ağzına kadar dolduran biri değilim. 3 4 tane mühendislik uygulamalı program, 1-2 tane güncel oyun birde arkadaş ortamında multiden oynanan oyunlar (cs , btfm2 , aeo gibi) bunlar yüklü olur. Bunlar için 128gb lık herhangi bir markanın ssd si yeterlimidir ? Doluluk oranı belli bir seviyeye geldiğinde ssd nin yavaşlama hikayeleri doğrumudur ?

3. (bu biraz aynı marka notebook kullananlarla alakalı) Cihazın garantisi 1 ay sonra bitiyor. 1 senesi dolarken cihazda hem parça değişimi hemde genel bakım yapıldı.
    Fan temizliği ve macun yenilemesi için illa servise göndermek gereklimidir ? Kendimde halledebilirmiyim ? Bu cihazı hiç açmadığımdan ney, nerede , ne kadar ulaşılabilir pek fikrim yok açıkcası. Ama farklı tip notebook sökmüşlüğüm(parçalamışlığım ) ve göz aşinalığım var parçalara.

Biraz uzun yazdım ama okuyup yardımcı olabilcek arkadaşlar varsa minettar olurum.

• 1- kingston 1600mhz öneririm.. maddiyata göre

4+4 - 8+4 ya da 8+8 yapabilirsiniz..

2-yok öle bir şey.. 1kb yer dahi kalsa yavaşlamıyor.. bunda da tercihim kingston v300 ya da kingston hyper x 3k

3- eliniz yatkınsa neden olmasın :)
  • Hocam 1600mhz destekliyormu onu bilmiyorum. Asusun sitesinden falanda baktım ama orda ramların mhz ı yazıyor sadece. Birde 4 slot var. Maximum 16gb desteği var bendeki modelin. İlk etapda 2 x 4gb şeklinde yükseltmeyi düşünüyorum.
    Şu anda solidworks kursuna gidip geliyorum. Kullanımı rahatlatsın diye ram ve ssd takviyesi düşündüm. 8gb yeterli olur heralde başlangıç için.

Ssd içinde bi neutron gtx le verteks 4 fanlığı almış başını gitmiş :) Yani bu tarz kullanımda bu milletin dilinden düşmeyen iops muş 4k mış vs vs değerleri hissedilir farklar yaratırmı ? Fazladan para vermeye değermi ?
  • 1600mhz desteklemez takabilirsin ama 1333mhz hızında çalışır.Çünkü işlemci çipsetin 1333mhz destekler.Senin modelde 16gb desteği varsa 4 slot olmalı sendeki galiba 129v modeli yada 182v 16gb destekleri var.Neutron'la vertex4 aynı özellikte ssd'ler okuma hızları yoksekken yazma hızları düşük ama tabi bu özelliklerini genelde stabil yerine getiriyorlar bazı ssd'lerde yüksek hızlar olmasına rağmen buna ulaşamıyor.Mesela corsair gt serisi veya gs serisi olabilir bütçenize göre okuma ve yazma özellikleri yüksek bir ssd'de alabilirsin.
  • Model olarak sx077v var bende. Daha önce açmamıştım ama i7 li modellerin hepsi 4 slot olduğundan bahsedilmiş kullanıcı klubunde. Siz o modellerde var dıyınce kuşkulandım açıp baktım 4 slot var.

Şimdi ben şimdi atıyorum 2adet kingston 4gb 1333mhz ddr3 cl9 ram aldım. Normal ramlarım mevcut slotlarında dual olarak bağlıyken yeni aldıklarımıda bunların altındakı slotlara bağlasam (her iki kanalda 6gb) toplamda 12gb belleği sorunsuz kullanabilirmiyim. Laptopun içindekiler farklı marka aldıklarım farklı marka olduğundan uyumsuzluk,performans kaybı , ramlarden herhangi birini görmeme gibi sorunlar yaratırmı ? Veya ramlar dual modda çalışırmı ?

Sağdan soldan okudukça kafa bulanıklaşıyor saçma sapan sorularla karşınıza çıkıyorsam mazur görün lütfen
  • kullanırsın ramler aynı özelliklerde olsun kapasite farklı olabilir,sorun olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.