Şimdi Ara

Laptopda sata çoklayıcı mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda uzun süredir yoktum. Şimdi küçük bir sorum olacak. Bilgili arkadaşların feneriyle aydınlanmak isterim.

Lenovo Y50 model laptopa sahibim. Gaming laptop olmasına rağmen, laptop anakartı üzerinde mSata yuvası bulunmuyor. Daha önceki versiyon olan Y510P modelinde vardı fakat bunda neden koymamışlar anlamadım. Size sormak istediğim, anakart üzerinden gelen HDD'nin bağlantı konnektörüne modifiye yapılarak 2 ye çoğaltılsa yani 1 sata girişi 2 sata girişine çıkarılsa anakart bunu işletebilir mi? Çakışma vs. durumları söz konusu olur mu? Bunu yapmamdaki amaç elimde mSata olarak bulunan SSD diskimi adaptör kullanarak (aşağıda resmi var) sata 3 e çevirip sata çoklayıcıyla beraber eski SSHD diskimi de kullanmak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.Laptopda sata çoklayıcı mümkün mü?

• Bu tür bir aparat hiç aramadım. Lakin Macbook'lar için optik disk sürücüsünün yerinde HDD kullanılmasına imkan veren, cihaz içi kullanılan adaptörler var. Muhakkak sizin laptop için olanı da vardır...
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Bu optik sürücünün çıkarılıp yerine yuva takılan aparatı mı diyorsunuz? Örnek fotoğraf göstermeniz mümkün mü?
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Şimdi dediğiniz aparatı inceledim. Bir önceki mesajımda da bahsettiğim gibi optik sürücü yerine yuva takılıyor. Benim bilgisayarım da optik sürücü bulunmuyor. (harici olarak usb ile bağlanan optik sürücü var) Bundan dolayı o yöntemi uygulayamadığım için kablo arayışına girdim. İnternette sata power kablolarını çoklayıcı var fakat data kablosu çoklayıcı ya da her ikisinin birde bir arada bulunduğu sata kablo çoklayıcı bulamıyorum. İlginizi için çok teşekkür ederim.
  • Evet, sizin de bulduğunuz aparattan bahsetmiştim. Şayet dahili optik sürücüsü yoksa dizüstünüzün, bu olasılık ihtimal dışı kalıyor malesef.
  • Evet maalesef bu ihtimali değerlendiremiyorum. Başka bir çözüm bulamazsam dahili olarak ssd kullanıp eski hddyi de harici olarak kullanmam gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.