Merhaba. Ben ASUS A6VM model bir notebook kullanıyorum ve sanırım laptopumun card readerında bir sorun var.Sorunu elimden geldiğince açıklamaya çalışıyım.card readera bir kart sokuyorum ve bilgisayarımda kart simgesine tıklayıp karttaki dosyaların bulunduğu sayfayı açıyorum,ordaki resim,müzik vs. dosyaları bilgisyarıma sorunsuzca atabiliyorum ama bilgisayardaki herhangi bir dosyayı karta atamıyorum (atınca "Veri hatası(Döngüsel Artıklık Denetimi)" diye bir mesaj çıkıyor).Bazen attığımda o mesaj tekrar çıkıyor ve tamam a bastıktan sonra sayfadaki dosyalar birden kayboluyor ve geri deyip tekrar MMC/SD simgesine tıkladıktan sonra "disk biçimlenmemiş biçimlendirmek ister misiniz?" diye bir mesaj geliyor.Sonra kartı cıkarıp tekrar takınca karttaki dosyalar görülebiliyor ama önceden karta atmaya çalıştığım dosya orada görülüyor ama o kartı cep telefonuna taktıktan sonra -mesela bir müzik dosyasıysa- telefonda calabiliyor ama yarısına kadar!!!
Sizce ne yapmalıyım garantiye göndermeli miyim??
Kartın tipini belirtmemişsin ama telefon dediğine göre MMC sanırım. Eğer SD ise onlarda küçük bi tırnak vardır data yazma koruması sağlayan, onun üst konumda olması gerekir yazma yapabilmen için.
Yok eğer MMC ise başka bi kart daha denemeden kart okuyucusundan şüphelenme, çünkü kartın sorun çıkarma ihtimali, okuyucununkinden kat kat fazla.
Evet kart MMC ve 3-4 tane kartın üzerinde denedik ama hep aynı hatayı veriyor.Bazen de hata vermeden kopyalayabiliyor ama bu bir kez oluyor ondan sonra kopyalamaya çalışınca aynı hatayı veriyor.
şöle yap dosyalarını yedekle sonra da sağ tıkla biçimlendir de hızlı diil tam biçimlendirme yapsın sorunun çözülür o zaman tahminimce