Şimdi Ara

Laptopta darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, i7 10750H, Rtx 2070 Max Q içeren HP Omen laptopumda Throttle Stop kullanıyorum, undevolt kapalı sadece 45-55w sabitleme açık durum böyleyken ekran kartı kendini %50 üzerine çıkarmıyor uygulamayı kapatsam bile bu sefer işlemci ısınıyor ekran kartı yine %50 üstüne çıkmıyor, durumdan anlayan yardımcı olabilir mi ?

• Daha düşük konfigürasyon olarak 8265U + MX250 kartlı laptopumda darboğaz ve ısı sorunları yaşıyordum. Tek yaptığım şey turbo boost'u kapatmak oldu ve tüm sorunları çözüldü. Eğer daha önce turbo boost'u kapattıysan ve düzelmediyse sorunun throttle stop'tan işlemciyi biraz daha kısıp deneyebilirsin. Tüm bunlar sonucu yine düzelmediyse, denk geldiğim durum olarak, sorun ekran kartı 72-74 derecelere geldiğinde frekans düşürmesidir. Laptop konfigürasyonlarında RTX'lerde bu oluyor mu bilmiyorum ama MX'lerde oluyor. Ekran kartına msi afterburner ile frekans düşürme deneyebilirsin. Ekran kartı sıcaklığıyla ilgiliyse eğer sorunun ve frekans düşürmek istemiyorsan o zaman soğutmayı arttırman gerekiyor. Yaz aylarında Overwatch oynarken 30-35dk sonra ekstra fan açıyorum laptopun altına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 8 Mayıs 2022; 2:37:13 >
  • Sorun şu ki laptop ısınma konusunda hiç sıkıntı çıkarmıyor, fanlar %30-40 civarıyken ekran kartı 60, işlemci 70 derece üstüne çıkmıyor. Az önce test yaptım İşlemci 49 Watt Ekran kartı 127 Watt çekiyor

• Bilen yok mudur ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.