Şimdi Ara

Laptopta ilginç bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Söz konusu laptop acer 5920g alınalı 3 sene oluyor.... Olay ; clonzilla ile sistem geri yüklemesi yaparken, bilgisayar dondu. Bende kapatma tuşuna basarak kapattım. düğmeye tekrar bastım bu sefer bios ekranı bile gelmedi dvd romdan takırtı geliyordu cd yi çıkarttım ama gene aynı şeyi yaptı bios ekranı bile gelmedi.... tamirciye götürdüm kuzey köprüsünde ve ekran kartında yanma olduğunu söyledi ve 80 tl ye yaptı....

Şu an bilgisayar çalışıyor eskisi gibi ancak, açılırken sanki ard arda açma düğmesine basıyormuşum gibi kendi kendini açıp kapatıyor ve bunu tam 5 kez yapıyor 6. da açılıyor... çok merak ettim acaba bu neden olur ve tamiri zor bişey midir?

• BU MODELDE KUZEY CHIP NVIDIA-MCP SERİSİ BİR CHIP..AŞIRI ISINMADAN DOLAYI BORD İLE CHIP ARASINDA TEMAS PROBLEMİ OLUYOR.BU CHIP ÖZEL BIR MAKINA İLE (BGA MAKINASI )ÇIKARILIP YENI CHIP TAKILIYOR..FAKAT SOĞUTMA SISTEMININ YETERSIZ OLDUĞU İÇİN TEKRAR AYNI SORUN YAŞANACAKTIR
    NOT:80 TL YE TAMIR YAPTIYSA CHIPI DEĞİŞTİRİLMEMİŞTİR..CHIP MAKINA ILE SADECE ISITILMIŞTIR..ÇÜNKÜ CHIPIN MALIYETI 70 TL CIVARI..NORMAL ONARIM FIYATI 90$ CIVARIDIR
  • teşekkür ederim... zaten son zamanlarda fan epeyce çalışıyordu soruna demek ki bu neden olmuş... bu olay olduğunda vista 32 bit işletim sistemi yüklüydü bilgisayarda... acaba kullanacağım işletim sistemi bilgisayar sıcaklığına etki eder mi ?
    not:64 bit işletim sistemi kullanırım genelde, autocad 3dmax gibi yazılımlar kullanıyorum uzun süren render lar alıyorum ...
  • dv6000 vardı sinir küpüne çevirmişti notebooklarda nvidia tabanlıla r hep sorundur wifi kartı görülmez olur düzensiz resetler donmalar ,,,, uzun süredir nvidia tabanlı ne anakart ne notebook almıyorum aldırmıyorum.. ayni şekilde de 680i slı ın restart larından da bıkmıştım chipset işini AMD nvidia dan çok çok daha iyi yapıyor 690 g den şu ana kadar çıkanlarda

bunu kanıtladı

size de tavsiyem notebook unuzu bir an evvel elden çıkarmaya bakın i3-i5-i7 serisi bir cihaz bakınız deirm nvidia chipsetli bir notebook sorun çıkarmaya başladığında katlanarak artıyor ve sonund a yedek parçaya dönüşüyor bu arada bir kaç kez pc onarım a 80 ila 200 usd arası paralar veriliyor ancak fayda etmiyor çünki ^^ bizim yatığımız ürün sağlam sorun bu defa xxxx parçasında ^^ diyerek arızanın başka yerdne kaynaklandığını söylüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 15 Aralık 2010; 1:40:49 >

• Bilgisayarımdan memnundum ben ama nihayetinde bozuldu. Miyadını doldurmuş demek ki ... aslına bakarsak laptop yerine masaüstü toplamak daha mantıklı... tabi platform amd-ati bencede daha iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip İnternet problemi
    4 yıl önce açıldı
    Değişik bi sorun. Sinyal yok
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.