Şimdi Ara

Laptopu sürekli şarjda kullansam ne gibi sıkıntı olur ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba ben yakın zamanda Casper c600 serisinden bir laptop aldım bataryası felan çıkarılmıyor. Oyun oynarken sürekli şarj da bıraksam ne gibi bir sorun olur batarya ömrü biter mi Mesala bazı yerlede okudum pil %100 şarj olduktan sonra prizden aldığı elektriği veriyormuş pile hiç giren çıkan yokmuş acaba ne kadar doğru bi bilgili yada akıl verecek varsa yardım etsin şimdiden teşekkürler :)

• Bir sorun olmaz. Forum da yer alan bir çok kişi dahil laptop kullanan çoğu insan ev veya ofis gibi ortamlarda sürekli şarjda olacak şekilde kullanmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Bir sorun olmaz. Forum da yer alan bir çok kişi dahil laptop kullanan çoğu insan ev veya ofis gibi ortamlarda sürekli şarjda olacak şekilde kullanmakta.

Teşekkür ederim bende zaten biraz derin araştırmalarım sonucu baya kafaları karışık ama %100 iken tam dolu yazıyor benim laptop şarj oluyor yazmıyor burdan yola çıkarakta benim tahminim gereği direk prizden enerji çekiyor sıkıntı yok gayet iyi vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim
  • herofahri kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben de yeni dizüstü aldım daha önceleri hep masaüstü kullanmıştım ve baya araştırdım bu konuyu. Gerçi bizim evde de Annem ve Abim kendi dizüstü bilgisayarlarını sürekli prize takılı kullanırlar ama en doğrusu hangi şekilde kullanmaktır diye yinede 2 senedir araştırıyordum.
  • Sürekli kullanmada problem olmaz fakat cep telefonu gibi sarj deşarj yaparak pil ömrünü uzatabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • örnek 1

ilk bilgisayarımda sürekli sarjda kullandım pilin ömrü gitgide kısaldı. 2-3 sene sonunda 10 dakika bile gitmiyordu sen düşün. hatta bi yerden sonra tamamen işlevsiz kaldı 3 dakka bile gitmiyordu en sonunda pili çıkarttım kimbilir nerede. şuanda bu bilgisayarımdan yazıyorum arkada pil yok yani

örnek 2

samsung bilgisayarımda aldığım günden itibaren senelerce ilgili ayar sayesinde %80 prize takılı
    dolmuyor şeklinde kullandım.

3-4 sene sonra bile pil ömrü aşırı verimliydi. 3 saat falan gidiyordu dışarıda.

fark nerede?

bildiğim kadarıyla %100 prize takılı olduğunda. sürekli 99-100-99-100 şeklinde(sayısal olarak göremesek de) biraz kullanılıp batarya fulleniyor. buda sürekli sarjda kullanıldığında bir süre sonra pil ömrünün git gide kısalmasına yol açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 29 Eylül 2017; 2:39:55 >
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    O özellik pil koruma modu yada pil yaşam modu diye geçiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Bende de samsung var o tasarruf modunu kullanmadım şarjı fulde bırakırım dolduğunda zaten pil daha güce maruz kalmıyor gücü kesiyor bataryayı en verimli şekilde 4 yıl kullandım sonra ne kadar kollasanız da yıpranıyor
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    kuşkusuz pil teknolojisi her sene ilerliyor teknolojinin her dalında olduğu gibi ben sadece 9 sene önce aldığım acer laptop ve 4-4.5 sene önce aldığım samsung laptoplar arasında edindiğim 2 tecrübeyi aktardım, kesinlikle ben bu konunun bilirkişisiyim iddiam yok.

ama şunu söyleyebilirim yıllarca o modda kullandım pil hala minimum yıpranmış halde dışarıda güç tasarrufunda 2 saati rahatlıkla çıkartıyordu menteşeleri bozulmadan önce
  • Istediginiz kadar bataryayi az kullanin veya hic kullanmayin yada pc den cikarmadan hep kullanin li ion bataryalarin omru bellidir. Belli yildan sonra pil sarj tutmamaya baslar. Dolayisiyla elinizdeki urunu kullanip faydalanmak daha mantikli genelde sey derler bataryali kullanin sehir elektrigi yuzunden ana kart bataryasiz zarar gorebilir denir. Bu eski pcler icin gecerliydi eski dedigim 2005 oncesi. Sonrasi cihazlar akim korumali oldugu icin fazla akim gelince pcyi kapatir anakarti korumaya alir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.