arkadaslar laptopum cok kotu isniyor 17 TL e Rexpo Sogutucu Aldim Yinede Dusmuyor Sicakligi Yemin Ediyorum Laptopda Yazi Yazarken bileklerimi klavyenin ustunde tutamiyorum Cok İsiniyor Cok Takiliyor Hard Diskim Surekli Manyak Gibi Calisiyor İsigi Hic Sonmuyor Aptalca Bi Knight Online i Aciyorum İşlemci Birden %70 e Firliyor Yeni Hdd mi almam Gerek :@ Sinirlerimi bozuyor artik
Öncelikle eğer tozlu ortamlarda kullandığınız bi cihaz ise veya en kötü şartlarda 4-5 aylık bi cihaz ise fan tozlanmış olabilir... Diğer ihtimal virüs olabilir. Iyi bi virüs programıyla tarama yaptırın veya format atın.
nem tutucu komprsörle temizlettir bilgisyarcılarda vardır. muhtemelen fan ın çok fazla toz tuttu düzgün çalışmıyordur virüsten olacağını zannetmiyorum.. kolay gelsin
evindede elektrik süpürgesiyle fanın tozunu çekebilrisin çok toz tutunca bende yapıyorum gayet sağlıklı çalışıyor :)
Maşallah supurgenin wattı kuvvetli sanırım. Çünkü bende çok denedim ama fanı sökmeden hiç stabil çalıştıramadım :)
çok dolmadan süpürgeyi tutuyorum malum heryer toz oluyor öğrenci evinde ama gayet etkili oluyor :) farklı bi makineyle dene derim belki seninki eskimiştir :):)
pc me yeni format attim pc de sadece 1 tanecik oyun var :D ama yerinden kipirdamiyor cok tikaniyor pc acilirken 2 saat bekletiyor cubuk doldukca doluyor doldukca doluyor :) mutfaga gidip su aliyorum geliyorum hala doluyor xD baslarken cok bekletiyor yani kisaca 8 senedir laptopun icini acmadim bugun actimda hic 1gram toz yko pc de sasirdim bende :D
Ooo bendeki süpürge rahat 15 senelik :) bu durum içinde süpürge almakta mantıklı değil. Yine ben bildiğimi yaparım. Alırım elime bez, fırça, ıslak mendil, tornavida ve eskiden kalma macunumu tamamdır :) maliyet sıfır!
çok garip özelliklerini yazarmısın :)?
quote:
Orijinalden alıntı: com4 pc me yeni format attim pc de sadece 1 tanecik oyun var :D ama yerinden kipirdamiyor cok tikaniyor pc acilirken 2 saat bekletiyor cubuk doldukca doluyor doldukca doluyor :) mutfaga gidip su aliyorum geliyorum hala doluyor xD baslarken cok bekletiyor yani kisaca 8 senedir laptopun icini acmadim bugun actimda hic 1gram toz yko pc de sasirdim bende :D
Fanı söküp baktın mı iyice? Çünkü fan toz tutmasa bile ızgarası veya alt tarafı mutlaka toz olur.
arkadaşım leptoplarda kullanım ortamınada bağlı olarak kalıp gibi toz birikebiliyor.buda sıcaklığa büyük etken.temilemeni tavsiye ederim.. yalnız temizlerken öyle kompresör olayına da girme, nazikce temizlemeye çalış.
quote:
Orijinalden alıntı: alcon11
arkadaşım leptoplarda kullanım ortamınada bağlı olarak kalıp gibi toz birikebiliyor.buda sıcaklığa büyük etken.temilemeni tavsiye ederim.. yalnız temizlerken öyle kompresör olayına da girme, nazikce temizlemeye çalış.
nazikçe temizlemek için baya i lptopun açılması lazım ama :) oyüzden nem tutucu (bu önemli) komprasörle bu ola hallolabilir. nem tutucu olmassa komprsr parçalara gayet tabi zarar verebilir.
Laptopunun marka ve modelini de yazar mısın ?
eğer imkanın varsa işlemciyi sök fanını temizle yoksa işlemci fan deliğininden süpürgeyle çek sorunun çözülür büyük ihtimal ayrıca sıcaklık belirtmemişsin 75 in üstü değilse çok sorun olmaz...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme