Şimdi Ara

laptopum siyah ekran verip kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bu sorunu yaklaşık 1 yıldır nadir aralıklarla yaşıyorum ama son günlerde çok sıklaştı.

-pc siyah ekran oluyor, 10-20 saniye sonra kapanıyor.

-ısınma ile alakası yok. pc çok soğukken de kapanabiliyor.

-bios'da gezinirken de kapandı.

-olay görüntüleyicisinde bir hata gözükmüyor. sadece kapanmadan 30-40 ms önce event1001 adında farklı hatalar ortaya çıkıyor.

>! 0 PnPGenericDriverFound Kullanılamıyor 0 x64 USB\\VID\_0BB4&PID\_2008&REV\_0216 C:\\Users\\HP\\AppData\\Local\\Microsoft\\Windows\\WER\\ReportQueue\\NonCritical\_x64\_bdbd9c2c86d1dfa3be6d1f185bfc2b640f053ff\_2abd6d8e 0 1b7e408c-8fc9-11e9-90c2-402cf46dbca6 0

>! 0 APPCRASH Kullanılamıyor 0 gramblr.exe 0.0.0.0 5dfc5c40 gramblr.exe 0.0.0.0 5dfc5c40 c0000005 0000000000392e30 C:\\ProgramData\\Microsoft\\Windows\\WER\\ReportQueue\\AppCrash\_gramblr.exe\_14b3a6696536d977ee516381a44aac6b97d54\_15096a3f 0 e6a147bc-4b29-11ea-8b49-402cf46dbca6 0!<

bu hataları vermeden de kapandığı oluyor. yani hiçbir sebebini bulamadım. bu da youtube linki ekran kapanınca boyle Matrix yeşili noktalar hareket ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=TDZkAQbmS78&feature=youtu.be

ilgilenebilecek olan var mı?? çok teşekkürler..

• Ekran kartınız gidici gibi. Fırınlama yapılarak biraz daha ömrünü uzatabilirsiniz ama eninde sonunda bozulacak gibi.

Fırınlama işlemi dikkatli yapılması gereken bir iştir. Anlamıyorsanız yada iyi bir teknik servis yoksa bilgisayarınızın diğer parçalarına da zarar verme ihtimali de vardır. Dikkatli olunması gerekiyor.

Kolay gelsin.
  • harici ekran kartı yok ki... intel in hd3000'i var. dediğiniz işlem onboardlarda da mümkün mü?
  • Tüm donanımları kontrol etmek gerekli, öncelik fan temizliği yapın sonra termal macun değişimi yapın açıldığında memtest86 ile ramlerinizi test edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizbabaxx

harici ekran kartı yok ki... intel in hd3000'i var. dediğiniz işlem onboardlarda da mümkün mü?
    O zaman daha kötü bir durum. Bize attığınız video'da sorun ekran kartı kaynaklı gibi gözüküyor. Harici ekran kartınız yok ise işlemci içindeki ekran kartı çipseti bozulmaya başlamış demektir. Tabi size %100 sorun budur diyemem ama videonuzdaki ekranın o şekilde olması ekran kartı çipsetinde sorun olma olasılığını arttırıyor. Dolayısıyla işlemcinizin ömrüde bitmeye yaklaştı diyebiliriz.

Hani elektronik mühendisi değilim işlemci içindeki ekran kartı yani onboard çalışma mantığı hakkında size bilgi veremem ama fırınlama işlemini tabiki işlemci üzerinde yapmanız çok tehlikeli olur. Yapılıp yapılmayacağı konusunda da fikir veremem ama yapılmaz diye tahmin ediyorum. Daha önce görmedim çünkü.

Hani panelinizde sıkıntı var diyeceğim ama paneliniz bozulsa bile sorun olduğu zaman bilgisayarınızın açılmaya devam etmesi gerekiyor. Yani panele görüntü gelmese bile windowsun başlaması gerekiyor. Sizde oda olmuyor ki bu da ekran kartı dolayısıyla işlemcinizin bozulduğu anlamına geliyor.

Ama en son mesajda arkadaşın dediği gibi bilgisayarınıza detaylı bir bakım yapabilir, termal macun değişimi yapıldıktan sonra bilgisayarınızı test etme imkanınız olursa test edebilirsiniz.

Bu sorun oluştuğunda görüntü temelli bir bozukluk olduğu için ilk şüpheliler ekran kartı ve panel olur genelde. Ama dediğim gibi panelde sıkıntı var ise bu windowsun açılmasına engel değildir. O yüzden ekran kartı baş şüpheli şu anda. Ram de sıkıntı olsa normal koşullarda bilgisayarın açılmadan bip sesleri ile sizi uyarması gerekiyor. Disklerinizde bir sıkıntı olsaydı açılırken sizi uyarması yada windows ortamında aşırı yavaş çalışma anlık takılma veya donma gibi sorunları göstermesi gerekiyordu. O yüzden ekran kartı çipseti daha büyük olasılığa sahip.

Velhasıl bizimkisi tabi verdiğiniz bilgilerden çıkarım yapıp tahminde bulunmak. Eğer bilgisayar temizliği ve termal macun yenileme gibi işlerden anlamıyorsanız bir teknik servise bu işi yaptırabilirsiniz. Hatta sorununuzu da söyleyerek inceleme yapmalarını isteyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Ramler tozlanmış olabilir bi kontrol etmekte fayda var. (yaşadım)
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim yazamadım size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.