Arkadaşlar 2-3 gündür yaşadığım bir sorun..Belli bir düzen içinde değil, saatte 1 de olduğu oluyor 5dkda bir de olduğu oluyor.. Ekran birden kararıyor 3-5 saniye sonra görüntü tekrar geliyor, fakat monitörde bir kapanma olmuyor, bağlantı kesildi gibi uyarı da çıkmıyor, sadece siyah ekran çıkıyor.. 3-5 saniye sonra açıldığında chrome açıksa "Shockwave Flash Eklentisi Bozuldu" hatası veriyor, oyun açıksa oyun siyah ekrana dönüyo, kapatıp açana kadar da düzelmiyo oyunun görüntüsü.. Aynı şekilde youtubetan video izliyorsam kafayı yiyo, baştan açıyorum.. monitörün kablosundan mı acaba dedim, yeni kabloyla denedim, sorun düzelmedi.. ekran kartı driverından mı dedim ama zaten nvidianın 326.41 driverı yüklü değilken başlamıştı sorun, yükledikten sonra da aynı şekilde devam etti.. Monitörden ya da ekran kartından mı diyorum ama bunlardansa da sürekli olarak kesilmiyor da neden arada gidiyor görüntü.. sahur bi geçsin evdekiler yatsın da =) sonra hdmi la televizyona bağlıycam bilgisayarı, monitörden mi kaynaklanıyo anlamak için.. ne gibi sebeplerden olabilir, çözümü nedir, yardımcı olursanız sevinirim..
quote:
Orijinalden alıntı: elberp
Arkadaşlar 2-3 gündür yaşadığım bir sorun..Belli bir düzen içinde değil, saatte 1 de olduğu oluyor 5dkda bir de olduğu oluyor.. Ekran birden kararıyor 3-5 saniye sonra görüntü tekrar geliyor, fakat monitörde bir kapanma olmuyor, bağlantı kesildi gibi uyarı da çıkmıyor, sadece siyah ekran çıkıyor.. 3-5 saniye sonra açıldığında chrome açıksa "Shockwave Flash Eklentisi Bozuldu" hatası veriyor, oyun açıksa oyun siyah ekrana dönüyo, kapatıp açana kadar da düzelmiyo oyunun görüntüsü.. Aynı şekilde youtubetan video izliyorsam kafayı yiyo, baştan açıyorum.. monitörün kablosundan mı acaba dedim, yeni kabloyla denedim, sorun düzelmedi.. ekran kartı driverından mı dedim ama zaten nvidianın 326.41 driverı yüklü değilken başlamıştı sorun, yükledikten sonra da aynı şekilde devam etti.. Monitörden ya da ekran kartından mı diyorum ama bunlardansa da sürekli olarak kesilmiyor da neden arada gidiyor görüntü.. sahur bi geçsin evdekiler yatsın da =) sonra hdmi la televizyona bağlıycam bilgisayarı, monitörden mi kaynaklanıyo anlamak için.. ne gibi sebeplerden olabilir, çözümü nedir, yardımcı olursanız sevinirim..
Dostum buna benzer bir sorun bende yaşamıştım. Şöyle pc yi ilk açtıgımda görüntü gelip gidiyodu monitörü kapatıp açıyodum tekrar gelip gidiyodu .3-5 kere bunu tekrarlamam gerekiyodu. İnternetten araştırdım. Monitörün güç katındaki kondansatörlerin şişmiş olabilceginden bahsediliyordu. bende içini açıp bu kondansatörleri buldum biraz şişme vardı gerçekten. Monitörüm 5-6 yıllık gayet normal oldugunu düşünerek 820mf 25v 3 tane kondansatör alarak elektronikçiden bunları degiştirdim sorun kalmadı . Bu kondansatörlerden dolayı seninkide kararsızlık yapıyo olabilir. Eger garantisi yoksa sende açıp bi bak el becerin varsa havya ile bunları söküp yenileri ile degiştir şansını bi dene. 2.5TL ye hallettim ben. Sadece bi ihtimal sorunun benim sorunuma benziyo. Bende de görüntü gidiyo gibi olup aslında uyarı vermiyo sadece kararıyo dikkatli bakınca belli belirsiz bi görüntü vardı. Dedigim gibi bi kontrol et çok cüzzi bi miktara tamir edebilirsin.
sorun donanım değil yazılımsal bence.ekran kartı driver yada flash player sorunu gibi
sağolun cevaplar için, dün gece yabancı sitelerden konuyu araştırırken çözümü buldum.. msi gtx 580 ekran kartım var, afterburner dan kontrol ediyordum gpu kullanımını.. farkettim ki siyah ekran çıkmadan önce gpu kullanımı birden %99a çıkıyor.. ekran kartı yanmamak için falan kapatıyor heralde kendini.. internetten araştırdım, bu sorunun virüsten kaynaklandığını söylemişler.. combofixle tarattım bilgisayarı, birkaç dll dosyasını sildi, sorun düzeldi..