Şimdi Ara

LAPTOPUMDA VİSTA YÜKLÜ SİLİP XP YÜKLESEM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben PACKARD BELL EASYNOTE MX67-P-016 laptop aldım VİSTA KURULU ama şuan vistayı tam anlamıyla kullanamadığım için XP kurmak istiyorum bir problem olurmu driverlerini falan yüklerken bir sorun yaşarmıyım.
    BİRDE GARANTİ kapsamından çıkarmı pc.VİSTA YÜKLÜ GELDİ İÇİNDE.CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

• Garanti kapsamından çıkmaz.
    Recovery ile tüm sistemi yedek al, sorun çıkarsa tekrar yüklersin.
    Xp ye geçmeden önce xp driver larını bulduğundan emin ol
  • Vistayı niye sileceksiniz ki? Bir süre sonra servis paketleri yayınlandıktan sonra ve birkaç ay sonra da vistaya uyumlu yazılımlar çoğalmaya başladığında daha rahat kullanabilirsiniz.İşi iyi bilen bir B.sayarcı yardımı ile HDD'niz uygun ise XP'i de kurun 2 işletim sistemli olsun.Yalnız bunun için HDD'de ek olarak bir bölüm daha oluşturulmalı.Dizüstünüzü açtığınızda karşınıza gelecek MBR'den çalışmak istediğiniz işletim sistemini seçip onu kullanırsınız.Böylece Vistada şu an çalıştıramadığınız programları XP'de çalıştırabilirsiniz.Hem Vista içinde daha eskiden kullandığınız programları eski işletim sistemleri altında çalıştırma sihirbazı ile de W95'e kadar eskiye gidip çalıştırabilirsiniz.Ben W98'de kullandığım P.shop7 ME ve XP'de kullandığım Nero7'i Vistada bu sihirbaz ile çalıştırdım ve kullanıyorum.Sorun yok.Doğrusu eski programlarımı çalıştıramıyacağımdan korkuyordum.
    Bir de şahsen Linux biraz daha kullanıcı dostu olunca Vistanın yanına Linux da kurmayı düşünüyorum.
    Kolay gelsin...

• şu saatten sonra vistadan xpye geçmek amiyane tabiriyle arap atından inip atlı karıncaya binmeye benzer benim gözümde anladın sen onu..
  • Kur kardeşim kur. Çok iyi edersin. Şu var ki Vista çok da iyi bir işletim sistemi değil. Çok iyi bir configürasyon istiyor. Ramları yiyip bitiriyor. Zaten laptop nazik makinalar. Isınmaları çok daha fazla olabiliyor. Vistayı silip onun yerine XP kurmak daha mantıklı. Böylece makinanın performansı daha artar diye düşünüyorum. Ha, benim vista uyumlu usb flash belleğim var onu takar ram artırırım deniliyorsa bu ne kadar performans sağlıyor bilmiyorum. Bir de illa 64 bitlik oyunlar programlar var diyorsanız Windows XP Professional 64 BİT versiyon var. İsteyen onu kurar. Son olarak da geçenlerde bir bilgisayar dergisinde okumuştum. Sanırım ye DELL ya da COMPAQ idi, laptoplarında artık XP kurulu olarak piyasaya süreceklermiş. Sanırım bundan da konu anlaşılabilir.
  • arkadaşlarım yorumlarınız için teşekkür ederim.ben VİSTAyı silip XP yi kurdum şu an memnunum pc hızlandı no problem.vistanında görüntüleri çok güzeldi ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkertesko83

arkadaşlarım yorumlarınız için teşekkür ederim.ben VİSTAyı silip XP yi kurdum şu an memnunum pc hızlandı no problem.vistanında görüntüleri çok güzeldi ....

Shell programları var, skinler var. Gerçekten güzeller eğer vistanın görüntüsü hoşuna gitti ise kurabilirsin. Ancak tavsiye etmem. Onlarda rami yiyorlar.
  • @@ ILKERTESTO83
    selamlar
    ayni urun bende de var ve bende XP yuklemek istiyorum
    driverlari nereden buldun veya bana gonderebilirmisin
    anlayisin ve yardimlarin icin simdiden tesekkurler
  • Benim anlamadığım neden Vista'ytı silip XP'yi yüklüyorsunuz? Bunun yerine Partition Magic ile diski 3'e bölün. İknci Partition'a XP ytükleyin. 3. partition'u ise depo olarak kullanın. Böylelikle yok xp driverı bulamadım, gitti güzelim Vista gibi sorunlarla boğuşmazsınız...
  • @ OTOTURK
    otomotivci olman beni sevindirdi , bende OPEL ciyim :)
    3D programim var ve vista da calismiyo
    ilerde nasil olsa yine yukleriz XP, alisamadik vistaya, daha cok eksikleri var vistanin,
    makina cok yavas , hizlandirmanin pesindeyiz, 2 ye 3 e bolsek makinanin hizi farkedermi XP oturumunda acarsak
    ve su halde 2 ye nasil bolebilirim, bunu da bilmiyorum, bu da 2. bi sorun bizim icin
    ilgine tesekkurler
    hayirli isler
  • Akşama size özelden disk bölme propgramlarının linklerini vereceğim. Fırsat bulursam açıklamada yaparım. Gerçi forumda buladabilirsin ancak link bulamazsın. Full programlar olduğundan. Diski bölmen yavaşlatmaz kesinlikle. Tecrübemden örnek...

Masaüstü makinamda çift xp yüklüdür. Neden? Çünkü C sürücüsünde virüs vs bulaştığında (Ki pek bulaşmaz bir kez oldu) makinayı D sürücüsünde ki XP'den açarım ve C'yi temizlerim. Bu kadar... Yada benzeri her türlü problemde. Ayrıca C sürücüsünde ki SP2 'li XP Promun her türlü güncellemesini yapıp olmazsa olmaz programlarıda yükledikten sonra (MS Office, Winzip, Winrar vs gibi) 3. partisyona Ghost image alırım. Bu sayede C sürücüm silinse dahi veya virüsün en alasını yese dahi Ghost image ile 15 dakikada cillop gibi XP'im geri gelir....

Bu yüzden bırakın C sürücüsünde Vista kalsın. Siz XP'yi başka partisyona kurun. Hatta ben bir partisyon daha oluşturup Pardus kuracağım... Sistem açılılta sana hangi işletim sistemi ile Vista'yı açacğını soruyor zaten. Böyle lüx varmı başka yerde... Yok...

• vista uymulu partitionmagic benzeri prog bilenler bana dabi göndersik siktiimin vistası bilgisayara bulaştı kurtulamıyom diski bölemiyo xp cd syle boot ediom cd hdd yi görmüyo naapacam yardım edin bana kurtulmam lazım bu vista illetinden
  • Arkadaşlar bende de Peckard Bell Mx67- P-016 var Xp kurdum ancak ekran kartını(nvidia ge force go 7400) bulamadım. Ürünün kendi sitesine girip seri nosunu yazdım ancak sadece Vista uyumlu olanı var.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Zaman zaman benimde vistayi silip xp yi yukleyesim geliyor.Alisamadim bir turlu vista ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.