Şimdi Ara

Laptopumu sel aldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pencereyi açık unutmuşum, laptop ta yağmuru yemiş... Hiç açmadan kurutmaya çalıştım... (Yağmurda bilgisayar kapalıydı, ama klavye se içinde kalmış) Şimdi açmaya korkuyorum, kısa devre filan olur diye...Açmadan yapabiliceklerim neler? Yağmurdan bilgisayar nanay olmuş olablir mi?

• Fön makinası ile sıcak hava verin biraz uzaktan ama sabaha kadar kalsın sonra açarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Fön makinası ile sıcak hava verin biraz uzaktan ama sabaha kadar kalsın sonra açarsınız
    Tamamen kuruyup kurumadığını nereden anlayacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: colpengueni

Tamamen kuruyup kurumadığını nereden anlayacağım?

Alıntıları Göster
    aynısı arkadaşımın acer laptopuna oldu. kasayı açmış. kalorifer kenarından tutmuşi fön makinesi ile kurutmuş. çatır çatır çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Fön makinası ile sıcak hava verin biraz uzaktan ama sabaha kadar kalsın sonra açarsınız
    Komple söküp iyce temizlemeden kurtulacağını+kuruyacağını sanmam; sıvı temaslı böyle makinalarda ilk aşamada çalışsa bile (kuruduktan vs.. sonra) daha sonrasında birçok problem olacaktır. Bazı kısımları (su içine sızar) ne yaparsan yap kurumaz. Sökmeden nemini atmaz. Alt kapakları aç; HDD'nin sıvı teması var mı? HDD ıslanmışsa problem olacağı kesin diyebilirim.
     Laptopumu sel aldı...
    laptop'un altı için örnek resim, garantisi varsa önemli değil zaten garantiye girmez ama için rahatlatıyim bu alt kapakları açmak, çıkartılabilir parçaları (RAM, HDD, wireless kart vs..) söküp takmak garantiyi bozmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 27 Kasım 2008; 0:17:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

Komple söküp iyce temizlemeden kurtulacağını+kuruyacağını sanmam; sıvı temaslı böyle makinalarda ilk aşamada çalışsa bile (kuruduktan vs.. sonra) daha sonrasında birçok problem olacaktır. Bazı kısımları (su içine sızar) ne yaparsan yap kurumaz. Sökmeden nemini atmaz. Alt kapakları aç; HDD'nin sıvı teması var mı? HDD ıslanmışsa problem olacağı kesin diyebilirim.
     Laptopumu sel aldı...
    laptop'un altı için örnek resim, garantisi varsa önemli değil zaten garantiye girmez ama için rahatlatıyim bu alt kapakları açmak, çıkartılabilir parçaları (RAM, HDD, wireless kart vs..) söküp takmak garantiyi bozmaz...

Alıntıları Göster
    laptopın altına hiç su gelmedi... Sadece klavye ve ekrana geldi... Klavyeden aşağı doğru sızmış olabilir mi?

• quote:

laptopın altına hiç su gelmedi... Sadece klavye ve ekrana geldi... Klavyeden aşağı doğru sızmış olabilir mi?

Alıntıları Göster
    pirinç varsa prinç dolu bir torbanın içine koyun nemini alır ama içine prinç tanelerini kaçırmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildize

pirinç varsa prinç dolu bir torbanın içine koyun nemini alır ama içine prinç tanelerini kaçırmayın

Alıntıları Göster
    hiç riske girme sökebildiğin kadar parçaları sök ve 48 saat oda sıcaklığında beklet garanti kurayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

hiç riske girme sökebildiğin kadar parçaları sök ve 48 saat oda sıcaklığında beklet garanti kurayacaktır.

Alıntıları Göster
    öncelik le geçmiş olsun.
    kurutma işleminin başarılı olabilmesi için sirkülans alanı olmalı. yani hava bir yerden girip bir yerden çıkabilmeli. açaildiğiniz kadar açın derim notbookunuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurna

öncelik le geçmiş olsun.
    kurutma işleminin başarılı olabilmesi için sirkülans alanı olmalı. yani hava bir yerden girip bir yerden çıkabilmeli. açaildiğiniz kadar açın derim notbookunuzu.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zurna

öncelik le geçmiş olsun.

Aynen dediği gibi sökebildiğin tüm parçaları sök kurutmaya çalış.Hatta 1 günde öyle beklet.Aksi takdirde laptop hoşaf olur.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: yildize

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yildize

BENİM ARKADAŞ PDA SINI SU KOVASINA DÜŞÜRMÜŞTÜ HEMEN ALIP PİLİNİ ÇIKARDI PİRİNÇ ÇUVALINA SOKTU ERTESİ GUN AÇTI ÇALIŞTI

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orjinalden alıntı: yildize

BENİM ARKADAŞ PDA SINI SU KOVASINA DÜŞÜRMÜŞTÜ HEMEN ALIP PİLİNİ ÇIKARDI PİRİNÇ ÇUVALINA SOKTU ERTESİ GUN AÇTI ÇALIŞTI

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar laptopu bugün sabah açtım! Ama sonuçta bazı tuşlarımın çalışmadığını gördüm... fn shft ve ctrl ayrrıca g ve h harfleri... Zamanla düzelir mi yoksa geçmiş olsun mu? Arkadaşlar emanet lapto nolur yardım edin.... Düzelmezse ne yapacağım, klavyesi mi değişmeli, yoksa devreler mi gitmiştir? Allah'ım ya...

• quote:

Arkadaşlar laptopu bugün sabah açtım! Ama sonuçta bazı tuşlarımın çalışmadığını gördüm... fn shft ve ctrl ayrrıca g ve h harfleri... Zamanla düzelir mi yoksa geçmiş olsun mu? Arkadaşlar emanet lapto nolur yardım edin.... Düzelmezse ne yapacağım, klavyesi mi değişmeli, yoksa devreler mi gitmiştir? Allah'ım ya...

Alıntıları Göster
    klavyenin oldugu yeri sökmen lazım büyük ihtimalle tuşların bastıgı yere su girmiş vede kuruyuncada arada ince bir tabaka oluşturur bu tabakanın giderilmesi lazım yoksa çalışmaz tabakayı gidermek kolanya lı bir mendil falan kullanabilirsiniz ama dikkat oksitlenmemiş olsun oksitlenirse sudan dolayı birdaha hiç çalışmaya bilir klavyeyi komple degiştirmek gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: elektronik__manyak

klavyenin oldugu yeri sökmen lazım büyük ihtimalle tuşların bastıgı yere su girmiş vede kuruyuncada arada ince bir tabaka oluşturur bu tabakanın giderilmesi lazım yoksa çalışmaz tabakayı gidermek kolanya lı bir mendil falan kullanabilirsiniz ama dikkat oksitlenmemiş olsun oksitlenirse sudan dolayı birdaha hiç çalışmaya bilir klavyeyi komple degiştirmek gerekir

Alıntıları Göster
    Bu sel alma olayi ne kadar siddetli?

Ustten mi islandi, yoksa ciddi ciddi balik gibi yuzdumu?

Herneyse her durumda

1. Laptopu ayirabildigin kadar parcaya ayir, sokulen herseyi sok.

2. Fon makinasi ile 3-5 dk uzerinden gec, cok cok uzun tutma fon makinasini

3. Normal oda sicakliginda 1 gun beklet.

4. diger parcalari yerine tak, ac calistir ( % 95 ise yarar, % 5 olursa sansina kus)

-

Bana kalsa pat diye acarim, nedense 2 yildir laptopu direk powerdan kapatiyorum hic windows shut down yapmadim ama melet canavar gibi acmadigi prog oyun yok (GTA 4 acamadi ) her neyse. Ama benim gibi olma dediklerimi yap, ne bicim bir bilgisayar muhendisiyim ya hic acimam dusururum, islatirim, direk kaparim sabirsiz adamim

EDIT -

GTA 4 => GTA san Andres olucak
    (Aslinda actida cok kasti, zaten adam zenci zenci uyuz oldum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 28 Kasım 2008; 23:20:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Bu sel alma olayi ne kadar siddetli?

Ustten mi islandi, yoksa ciddi ciddi balik gibi yuzdumu?

Herneyse her durumda

1. Laptopu ayirabildigin kadar parcaya ayir, sokulen herseyi sok.

2. Fon makinasi ile 3-5 dk uzerinden gec, cok cok uzun tutma fon makinasini

3. Normal oda sicakliginda 1 gun beklet.

4. diger parcalari yerine tak, ac calistir ( % 95 ise yarar, % 5 olursa sansina kus)

-

Bana kalsa pat diye acarim, nedense 2 yildir laptopu direk powerdan kapatiyorum hic windows shut down yapmadim ama melet canavar gibi acmadigi prog oyun yok (GTA 4 acamadi ) her neyse. Ama benim gibi olma dediklerimi yap, ne bicim bir bilgisayar muhendisiyim ya hic acimam dusururum, islatirim, direk kaparim sabirsiz adamim

EDIT -

GTA 4 => GTA san Andres olucak
    (Aslinda actida cok kasti, zaten adam zenci zenci uyuz oldum )

Alıntıları Göster
    GTA 4 çıktımıki açamasın

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

GTA 4 çıktımıki açamasın

Alıntıları Göster
    Bence asla elleme servisine götür ücreti neyse yaptır..
    Parçalayınca çıkaracağın her parça Sana daha fazla para olarka dokunacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

GTA 4 çıktımıki açamasın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ozan387

GTA 4 çıktımıki açamasın

Pardon ya San andres kac oluyoduki ? ( 3 - 4 ?)

• quote:

quote:

GTA 4 çıktımıki açamasın

Alıntıları Göster
    Forumda sadece 1 kişi PIL mevzuusu yaptı. Yapman gereken en önemli

şey derhalelektrikten çekip bataryasını sökmek ve Anakartın pilini

devre dışı bırakmatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pashha27

Forumda sadece 1 kişi PIL mevzuusu yaptı. Yapman gereken en önemli

şey derhalelektrikten çekip bataryasını sökmek ve Anakartın pilini

devre dışı bırakmatır.

Alıntıları Göster
    sen varya su konunun basligini kullanarak bir tane siir yaz ileride bir kac yuz yil sonra uyanigin birinin eline gecer oda sarkiya cevirirse sende buyuk unlu turk edebiyat ustasi veya bir sanatci olabilirsin

not : siiri yazarken kafiye kullan huzun lu yerleri de kalpten yaz

• quote:

quote:

GTA 4 çıktımıki açamasın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

quote:

GTA 4 çıktımıki açamasın

Kac oluyor diye düşünmiceksin ona bakarsan vice city kac oluyor
    Gta 3 ilk 3 boyuta geçiş
    Gta 4 Bekliyoruz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.