Bu gün laptopumu açtığımda ekranı soluk tarzda ve garip çizliği şekilde açıldı. Daha önceki laptopumun bi tanesindede başıma gelmişti ama ondan harici monitöre taktığım zamanda sorun devam ediyor. Bu laptopumu harici monitöre bağladığım zaman görüntü normal gözüküyor ama laptopun ekranında garip gözüküyor soluk çizgili filan. Sizce bu arıza ekran kartı chipsetindemidir? yoksa inverterdamıdır?
Ekran görüntüleri;
Başka bir monitöre bağladığınızda sorun çözülüyorsa muhtemelen ekran kartınız sağlam.Hatta harici ve dahili ekran kartı arasında geçiş yaparak anlayabilirsiniz.Ben panelde bi sorun olduğunu sanıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Daha kötüleşti şimdi hiç masüstü görünmüyor. Harici ekran kartıyla dahili ekran kartı arasında geçiş nasıl yapılıyor bilemiyorum. Ama sabah yazdığımdan daha kötü hale gelmesine rağmen harici monitöre bağlıyken gta 5 gt635 ekran kartıyla çalıştır diyerek açıyorum sıkıntısız harici ekranda açıp oynuyorum. @zwanzig
Msi cx 61 yazıyor etiketinde. Hariciye monitöre görüntü veren ekran kartı normal laptop monitörüne neden veremeye bilir? @Bilgisayarklinigi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bktasarim -- 7 Şubat 2016; 18:13:51 >
bktasarimB
kullanıcısına yanıt
Hocam @Bilgisayarklinigi ekran kartında arıza olsa dahi harici bir monitöre bağlayıp gta 5 oynayabilmeniz normal dese de bu bana biraz garip geldi.Ben hala ekran ile ilgili bir sıkıntı olduğunu sanıyorum.Ekranı oluşturan bileşenlere pek hakim olmadığımdan sorun şundadır diyemesemde ekranla ilgili gibi geliyor bana. Bilgisayarınızda iki adet ekran kartı bulunmakta.Birisi dahili diğeri ise harici.Dahili olan intel harici olan ise nvidia gt 635m.Dedikleriniz göz önüne alındığında harici ekran kartının sağlam olduğu anlaşılıyor.Aksi halde nasıl gta 5 oynayacaktınız değil mi ? Eğer sorun dahili ekran kartında ise ve harici ekran kartını kullandığınızda sorun çıkıyor ise bir şekilde sürekli harici kartın çalışmasını sağlayarak sorunu kısmen çözümlemiş oluruz. Size tavsiyem laptobu harici bir ekrana bağlayıp dahili ekran kartının açabileceği bir oyunu önce harici daha sonra da dahili ekran kartıyla açmaya çalışmanız.Bu oyuna Half-Life , NFS Underground 2 gibi örnekler verilebilir.Amacım açılıp açılmayacağını anlamak.Bu sırada Direcx desteği gibi şeylerden sıkıntı çıkmaması için eski oyunları örnek verdim. Şimdi gelelim bunu nasıl yapacağınıza.Öncelikle Nvidia denetim masasına giriyorsunuz.Bende yazana göre 3 başlık var.
Burdan 3D ayarlarının yönetilmesi başlığını seçerek 3d uygulamanın hangi ekran kartıyla açılacağını seçeceksiniz. Yine kendi gördüklerimi yazıyorum. Genel ayarlar sekmesi altından Entegre grafiği seçerseniz hep entergre ekran kartı , Nvidia işelmcisini seçerseniz harici ekran kartı çalışır.Siz şimdilik bu bölüme ellemeyin.Biz ikinci sekme olan program ayarlarına girelim.Program ayarları sekmesinden Ekle ve Gözat diyerek oyunu bu listeye ekleyin.Daha sonra oyunun entegre veya harici kart ile açılmasını ayarlayabilirsiniz.
Size yazdıklarım konusunda emin olamadığım şeyler de var.Mesela harici bir monitöre görüntü almak istediğinizde bunu ister harici ister dahili gpudan alabiliyor musunuz ? Eğer böyle bir durumda hep harici gpu çalışıyorsa,dahilinin bozuk olup olmadığını nasıl anlayacağız ?
Neyse fazla kafa karıştırmaya gerek yok.Siz dediklerimi bir deneyin bakalım.Olmazsa zaten bir tamirci görecek bu alet
Ekran kartı arızalı..
Merhabalar
harici ekran çözünürlüğü ile notebook ekranlarındaki çözünürlük durumu farklıdır.. Biz daha önce bu tip cihazlarda yaşadığımız problemleri ve sorunun ne olduğunu bildiğimizden dolayı kesin net düşüncemizi belirttik.. Hariciye düzgün vermesi yanılmasın sizi ... Eğer sorun ekran kaynaklı ise emin olun servisimizde ekran değişimini ücretsiz gerçekleştireceğiz..
saygılarımızla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme