ekranı kavrayıp, 4 parmak arkadan, baş parmakla önden ekranın birçok yerine biraz baskı yap. değişik renkler oluşabilir, hemen korkma. bende de benzer sorun vardı, düzeldi
Hort olcak ama hocam ALLAH RAZI OLSUN YAA ADAMSIN BE ADAM Cidden sağol anında düzeldi ekran
quote:
Orijinalden alıntı: Doğa Can
quote:
Orijinalden alıntı: bjkjb
teknik servise götürmeden,
ekranı kavrayıp, 4 parmak arkadan, baş parmakla önden ekranın birçok yerine biraz baskı yap. değişik renkler oluşabilir, hemen korkma. bende de benzer sorun vardı, düzeldi
Hort olcak ama hocam ALLAH RAZI OLSUN YAA ADAMSIN BE ADAM Cidden sağol anında düzeldi ekran
Of beyler yine bozuldu ya Ve bu sefer bastırmakla düzelmiyo
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bjkjb
Of beyler yine bozuldu ya Ve bu sefer bastırmakla düzelmiyo
ben ekranı içten çatlatmıştım, aman fazla bastırma
Merhaba arkadaşlar; Bende Samsung R522 XS08TR laptop var. Windows 8 64 Bit kullanıyorum. Son 1 haftadır bilgisayar ekranımda tuhaf şekiller çıkmaya başladı. Formatladım. Windows 7 yükledim ama bir şey değişmedi. Ekran kartını güncellemeye çalıştığımda da atikmpag.sys hatası ile karşılaşıyorum. Bu problemim donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu çözemedim. Konu ile ilgil bilgil ve ilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.
BKoyduğum ekran görüntüsünde bir şey gözükmüyor. Printscreen alıp yapıştırmıştım. Donanımsal sanırım :(
Bende de benzer bir sorun var arkadaslar. Yan isletim sistemi olarak Lunix mint kurdum W8 i secince bi 5 sn ekranda renkli cizgiler olusuyor daha sonra gidiyor. Sistem aciliyor. Nedenini bilen var mi acaba?
starthackerS
kullanıcısına yanıt
ekrana görüntü veren kablolar ezilmiştir kardeş
quote:
Orijinalden alıntı: nco
Ben de sorunu mu böyle çözdüm, teşekkür ederim. Peki bu çözüm geçici mi? Yine de laptop'u servise götürmem gerekir mi?
starthackerS
kullanıcısına yanıt
Yatay çizgiler mi var ? köşeden köşeye
quote:
Orijinalden alıntı: sernor
quote:
Ben de sorunu mu böyle çözdüm, teşekkür ederim. Peki bu çözüm geçici mi? Yine de laptop'u servise götürmem gerekir mi?
Abi o nasıl bir çözüm ya herkeste işe yarıyor. Benim de düzeldi. Ben 7 ay önce düşürdüm sırt çantasını otobüste. Ekran öyle olmuştu bilgisayarcıya verdim tamir etti. Bu sabah yine aynı sorun vardı. 4 parmakla kavradım ve oldu. Bundan sonra olursa ne yapacağım bilmiyorum.
ben de henüz tekrar bir problem olmadı. gerçi problem çıkar korkusuyla laptopu yerinden kıpırdatmıyorum :) mart/nisan gibi yeni laptop almayı planlıyorum. hiç olmazsa o zamana kadar idare etse yeter.
nco
kullanıcısına yanıt
hay senden Allah razı olsun kardeşim :)
Bilgisayarı açamıyordum bile kabak tadı veriyodu açıyodum ekran gidiyodu canavar gibi makina var masraf çıkartacaktı dizüstüde sıktıydı o paraya başka para ekler masaüstü alırım mantığı vardı tabi..
Büyük bi masraftan kurtardın beni Allah razı olsun. Sırf bunu yazmak için kaydoldum.
Arkadaşlar kesinlikle uygulayın bu yöntemi büyük ihtimal olacaktır :) Allah razı olsun.
sol elinizin baş parmak harici 4 parmak ile baskı yapın arkadan bastırın. sağ elnizin baş parmağı ilede önden bastırın bu şekilde tüm ekranı bastırın olacaktır.
ardından kapağı kapatın ve açın pcnizi tekrar bastırın ben bu şekilde yaptım düzeldi ^^
Compal IFL90a t9300 ,ssd upgrade yapıp ,8600mgt vga ya 1280x800ken 1440x900 ayarladım ,elektrik kesintisi oldu,alet pilde kalmış ,bir baktım ekranın altında böyle izler var ne tavsiye edersiniz.
Şuan 1680x1050 de kullanıyorum, acaba diyorum bu görüntü aktarım kablosundamı sıkıntı var yoksa ekranda fiziksel zararmı oldu?
quote:
hocam allah senden razı olsun,senin bu mesaj kaç tane hayır duasına sebep oldu kimbilir.benden de hayır duası aldın :)
Yardım edermisiniz lütfen bende dizüstü laptop var asusdikey çizgiler çıktı renkli renkli tane fln oldu onları nasıl düzeltebilirim video halinde atarsanız çok sevinirim
nco
kullanıcısına yanıt
nco yardım edermisin ekranda dikey 15 tane fln çizgi çıktı renkli renkli düzeltebilirmiyiz düzeltirsek video fln var mı ??
bendede çıktı bu ekranda renkli dikey çizgiler ama bu ekranı kavramak nası bişi anlamadım . nasıl çözebilirim? bir bilgisi olan varmı acaba ?