Şimdi Ara

Laptopun ekranına renkli çizgiler geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
123.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nco

teknik servise götürmeden,

ekranı kavrayıp, 4 parmak arkadan, baş parmakla önden ekranın birçok yerine biraz baskı yap. değişik renkler oluşabilir, hemen korkma. bende de benzer sorun vardı, düzeldi
    Bu problemin esas kaynağı nedir hocam? Flex kablo mu değişmeli yoksa LCD ekran mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: break.

Bu problemin esas kaynağı nedir hocam? Flex kablo mu değişmeli yoksa LCD ekran mı?

Alıntıları Göster
    öylesine denerken bulmuştum, bu konularda bilgili değilim. Önden ve arkadan aynı anda baskı yaparken, bir yere dokunulduğunda görüntü düzeliyordu. Ama o nokta sabit değildi, bir sonrakinde belki başka yere baskı yapıldığında düzeliyordu.
  • Benim Lenovo'da da aynı sorun var yatay noktali çizgiler çıkıyor. Daha çok soğuk ortamda kalınca oluyor onu farkettim. Pc actiktan 5 dk sonra pc ısınıyor sanırım sonra o renkler ortadan kayboluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok eski ama asla güncelliğini kaybetmez..
    LCD / LED panellerdeki oluşan çizgiler panele görüntü sinyallerin gönderildiği COF un ayrıldığını gösterir. COF (Chip On Film) koli bandı gibi asetat gibi ama üzerinde bakır yolların olduğu bişi... Panel ekrana yapıştırılıyor. :) zamanla ısıdan dolayı gevrekleşip ayrılabiliyor veya yapışkan özelliğini kaybedip ayrılabiliyor dolayısıyla da ekranda çizgiler ya da tamamen görüntü kaybı olabiliyor. Başlangıç aşamasında ehil biri tarafından ayrılma olan cofa kauçuk bir tampon ile pansuman tedavi yapılabilir. Şayet koparsa her bi yerde cof değişimi yapılamıyor. Özel cihaz gerektiriyor ve çok pahalı bi işlem...
    İnternette lcd panel cof tamiri şeklinde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz
     Laptopun ekranına renkli çizgiler geldi

• Problem, panele görüntü sinyallerinin gönderildiği asetata veya koli bandına benzer COF (Chip On Film) un gevrekleşmesi veya yapışkanının ayrılmasından kaynaklanır. cof un yaklaşık 25-30 mm sinde 70-80 yol bulunur... Bi panele 2-3-4 ya da 5 ayrı cof yapıştırılmış olabilir... Değişimi özel cihazla yapıldığından ve her yerde cihaz bulunmadığından maliyetli bir iş...ekran değişimine kadar da gidebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurYenigun

quote:

Orijinalden alıntı: starthacker

Merhaba.Dizüstü bilgisayarımın ekranına boydan boya renkli çizgiler geldi.Arada ekran geliyor ama beyazlamış gibi tam renginde değil sonra tekrar çizgileşiyor.Sizce neden olmuş olabilir ve çözüm öneriniz nedir ?

merhaba
    Arkadaşım sorunun Laptop'tun ekran kartı çipinden kaynaklanıyor sanırım Ekran kartı cipi tamir eden bir laptop servisine götürüp baktırmanı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    SENİN CENNET GARANTİ BAŞKAN SEN RAHAT OL...
    BU KUTSAL BİLGİ NESİLLER BOYU İNSANLARA IŞIK TUTACAK GİBİ DURUYO..
    EYV

• Arkadaşlar öncelikle merhabalar,yaz ayının sonuna doğru gece dizi izleyip laptopumun kablosunu prizden çıkarıp masaya koydum toplu olarak,sabah açtığımda ise gri tonları olan ekranda hafif siyahımsı çizgiler olmaya başladı ekranda,lcd flex kablosunu söktüm ilk başta değişmedi sonra kabloya biraz baskı yaptım ara sıra ekran beyaz oluyordu şimdi hiç olmuyor.Siz bilirsiniz diye emin olmak istiyorum da acaba sorun ekran da mı lcd flex kabloda mı ? Birde ne lazım ise parçasını link atarsanız sevinirim. (Laptop : Toshiba Satellite L755-14V) kusura bakmayın yeni bir üyeyim o yüzden vaktinde cevap veremeyebilirim

• Lazım olursa panelin fotoğraflarını da atabilirim arkadaşlar

• nco kullanıcısına yanıt
    sen ne kadar kralsın be anlatamam 1 saattır arıyorum
  • Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatiyorum affınıza sığınarak. Benim Laptop en son 3 gün boyunca açık kalmıştı. Ertesi gün tekrar açtığımda ekranda yeşilli morlu çizgiler vardı. Msi yazısı üzerinde titreyen çizgiler çıkıyor ve masaüstüne gelince ekran tamamen kararıyor. Yeniden başlatırken ise "Yeniden Başlatılıyor" diye çıkan mavi ekran sorunsuz bir şekilde tam ve çizgisiz olarak görünüyor. Harici ekranda da durum aynı. Neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.