Şimdi Ara

laser tonerde drum üzerinde biriken toz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • samsung ml 1520 lazer yazıcım var. toner dolumuçok kolay olan bir printer, tonerin üst kapağı açığ, tozu içine boşaltıyorsunuz. neyse, benden buna uygun toner tozunu aldım ve toneri doldurdum, bi güzel drum ve o kısımda bulunan silindirleri de kuru pamukla temizledim. yerliyerine taktım, çok güzel basıyor ancak kağıdın heryerinde lekeler oluşuyor, tekrar açtım toneri, drum üzerinde çok ince bir toz tabakası var. bu tabaka neden oluşur? nasıl çözebilirim bu sorunu?

• Lekelerin sebebi artık tonerler. Toner kartuşları artık tonerleri depolayacak şekilde dizayn ediliyor. Nedenini tam oarak bilmiyorum ancak baskı sırasında bir miktar toner artık olarak tekrar kartuşun içine biryere geri gönderiliyor. Dolum sırasında bu artıklar sizin ilave ettiğiniz toner tozuna karışmış olmalı.
  • peki bunu nasıl çözebilirim?
  • Nasıl çözersiniz bilmiyorum. Drum unitesi o mdelde ayrı olarak mı değiştiriliyor? Bendeki brother laser yazıcıda drum 12000 baskıdan sonra değişmesi gerekiyor. Yani toneri doldursam bile (ki doldurmam) drum ünitesini ayrıca satın almam gerekir.
    Bir ihtimal drum ünitesinin (buna silindir diyebiliriz sanıyorum Türkçede) ömrü dolmuştur.

Diğer bir ihtimal atık toner kısmı dolup taşmış olabilir. Buna yapılacak birşey yok. Bu nedenle 3 ile 7 dolum arasında en fazla yapılabiliyor hangi toner olursa olsun.

Ben de bu konudaki bilgileri şuradan okudum:

http://www.refilltoner.com/FAQs.htm#WillTheQuality

"Waste not, want not?
    Most cartridges (but to be precise, not all of them) collect their own waste toner as they print. If you just keep on refilling and refilling, then eventually the waste will fill up. (sürekli yeniden dolum yapmaya devam ederseniz er geç atıklar tamamen dolacak) When the waste gets jam-packed, the cartridge can’t clean the OPC drum anymore and so grey "skid marks" start appearing on your prints (atıklar tamamen dolup taştığında alet silindir ünitesini temizleyemez olur ve baskılarda gri izler belirmeye başlar).

Waste overflow is more likely in some cartridges than in others. It depends on the size of the waste compartment – no surprises there then."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 26 Aralık 2005 22:29:10 >

• arkadaşım çok teşekkür ederim, siteyi inceleyeyim biraz, bu benim ilk dolumum ama yine de izler aynı bahsettiği gibi. acaba nerdedir ki bunun atık deposu. bi açıp kurcalayayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.