Lâser yazıcı almayı düşünüyorum. Samsung SCX 4200 ile HP M1005 arasında kararsız kalıyorum. Samsung'a kanım daha ısındı. Kararı da ondan yana verecek gibiyim. Sormak istediğim çipli tonerler doldurulurken tek sorun maliyeti mi? Yani dolumdan sonra sorun çıkarıyor mu? Bir de HP'nin tarayıcı çözünürlüğünün yüksek olması dışında elle tutulur cezbedici bir özelliği var mı? Yazıcı kabloları ürüne dâhil mi? Bir de servis konusunda hangisi daha iyi iş yapar? Cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bende hep Samsunga sıcak bakmışımdır ama kalite konusunda sanki hp daha iyi gibi emin değilim fakat durum böyle gibi.Dolum olayında kalite düşüyor onu biliyorum tarayıcı çözünürlüğünün iyi olması sana her zaman artı sağlayacaktır detaylı taramalarda.Yazıcı kabloları dediğin sadece usb kablo zaten onuda kutunun içine atıyorlar.Servisde smsungun o kadar başarılı olmadığını biliyorum hp bu konuda daha özverili.Bildiğim kadarını tecrübelerimi yazdım umarımişine yarar ama kafanıda karıştırmak istemem.
Bu arada ilk mesaja ilk cevap oldu yine
Cevabın için teşekkürler. Aslında tarayıcının çözünürlüğünün yüksek olmasının da çok önemi yok benim için. Sonuçta fotoğraf kalitesinde taramasına gerek yok. Testlerden, dergilerden yazı ya da şekil tarayıp word'e aktarabilsem yeter. Bunu da Samsung'un fazlasıyla yapacağına eminim. HP'nin de toneri demo olarak geliyor. Sonuçta 1000 baskı sonrasında toneri doldurtacaksam, fazladan masraf edeceksem HP almaya gerek yok diye düşünüyorum. Samsung'un küçük olması da avantajı. Kullananlardan da cevap gelse daha net bir fikir oluşturabilirim sanırım.
Samsung scx-4200 yazıcının tonerinde basettiğiniz gibi chip bulunmaktadır. Bu maaliyeti 15 ytl civarı yükseltir. Hp M1005 yacının tonerinde chip bulunmamakla birlikte, iki toner arasındaki fark sadece chip farkı değil doldurulabilirlik sayılarıda bariz farklıdır. Samsung toneri 4 kere doldurtabilmeniz yanında hp toneri 10 kere çok rahat doldurtabilrsiniz. Ayrıca bir diğer husus samsung ve xerox fotokopili yazıcılarda dolum toner kullanıldığında bazen fotokopi kalitesinde düşüş yani netlik bozulması söz konusu olabiliyor. Demo toner olayına gelince bence bu durum üzerinde çok durulması gereken bir olay değil sonuçta toner bittiğinde 2000 sf lık dolum yapılacak ve dolumunda 25 ytl civarı olduğunu düşünürsek, 1000 sf kullanıma karşılık 12,5 ytl maaliyet çıkar. Bu da samsung toneri doldurttuğunuzda chip için ödiyeceğiniz parayla aynı miktardır.
Sözün özü bence Hp M1005 her şekilde daha ekonomik ve kaliteli bir çözüm olur. Bu yazıcıyı bu yardaki yazıcılar içinden tek geçerim.
HP'de karar kıldım ve en sonunda aldım. Gerçekten de her yönden güzel bir yazıcı. Tavsiyen için teşekkürler.
bende scx-4100 var iki yıl önce almıştım ilk toneri hala kullanıyorum (2810 sayfa çıktı almışım)
bu yazıcının tonerinde chip olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: sondayim
Lâser yazıcı almayı düşünüyorum. Samsung SCX 4200 ile HP M1005 arasında kararsız kalıyorum. Samsung'a kanım daha ısındı. Kararı da ondan yana verecek gibiyim. Sormak istediğim çipli tonerler doldurulurken tek sorun maliyeti mi? Yani dolumdan sonra sorun çıkarıyor mu? Bir de HP'nin tarayıcı çözünürlüğünün yüksek olması dışında elle tutulur cezbedici bir özelliği var mı? Yazıcı kabloları ürüne dâhil mi? Bir de servis konusunda hangisi daha iyi iş yapar? Cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.