Şimdi Ara

Lastiğe çivi saplanırsa? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
50.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1. Selim

neyse eskimişti zaten...

Alıntıları Göster
    Sağol arkadaşım :)
    quote:

Orjinalden alıntı: garfield24

neyse eskimişti zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Sağol arkadaşım :)
    quote:

Orjinalden alıntı: garfield24

neyse eskimişti zaten...

Alıntıları Göster
    Bu konuda anladığım şudur ki arkadaşların deneyimlerine göre çivi tabandan girmişse ve de iyi bir ustanın elinde tamir görmüşse sorunsuz kullanılabiliyor ama yine de bunu genellememek lazım, iyi bir ustaya gösterdikten sonra karar size kalmış.
  • quote:

Bu konuda anladığım şudur ki arkadaşların deneyimlerine göre çivi tabandan girmişse ve de iyi bir ustanın elinde tamir görmüşse sorunsuz kullanılabiliyor ama yine de bunu genellememek lazım, iyi bir ustaya gösterdikten sonra karar size kalmış.

Alıntıları Göster
    lastiği ustaya vermedin inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

Alıntıları Göster
    Kömürlükte yatıyor,ileride aksilik olursa stepne yaparım artık.
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

• quote:

Kömürlükte yatıyor,ileride aksilik olursa stepne yaparım artık.
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

Alıntıları Göster
    Hocam bu tip durumlarda yapılması gereken şey mantar yama. Sakın ha fitil yama yaptırmayın. Fitil yama lastiği janttan ayırmadan yapılır yol işidir ve çok güvenli değildir. mantar yama ise lastik janttan ayırılarak lastiğin iç kısmından yapılır. Fitil yama 5 lira civarındayken mantar yama 15 ytl civarlarındadır. Eğer zorunluluk olursa ve fitil yama yaptırırsanız yüksek süratlere çıkmamaya özen gösterin. Ben zamanında fitil yamalı lastikle 200 ün üstüne çıkmıştım. cahillik işte. kendime

• quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

Hocam bu tip durumlarda yapılması gereken şey mantar yama. Sakın ha fitil yama yaptırmayın. Fitil yama lastiği janttan ayırmadan yapılır yol işidir ve çok güvenli değildir. mantar yama ise lastik janttan ayırılarak lastiğin iç kısmından yapılır. Fitil yama 5 lira civarındayken mantar yama 15 ytl civarlarındadır. Eğer zorunluluk olursa ve fitil yama yaptırırsanız yüksek süratlere çıkmamaya özen gösterin. Ben zamanında fitil yamalı lastikle 200 ün üstüne çıkmıştım. cahillik işte. kendime

Alıntıları Göster
    Çok güzel,farklı ve yararlı bir bilgi daha geldi,baştan baya azar işittik ama konu toparlanıyor sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

• quote:

Çok güzel,farklı ve yararlı bir bilgi daha geldi,baştan baya azar işittik ama konu toparlanıyor sanırım
    quote:

Alıntıları Göster
    valla hocam sen pire için yorganı yakmışsın

bende de oldu 5 ytl ye yaptılar gözümün önünde bir sorunda yaşamadım çok şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: nebituran

valla hocam sen pire için yorganı yakmışsın

bende de oldu 5 ytl ye yaptılar gözümün önünde bir sorunda yaşamadım çok şükür

Alıntıları Göster
    ya nolcak 140 ytl. Belki çok hızlı süren birisi, ne biliyim 150 ile giderken yamalı lastik açılsa nolacak. Formula 1 araçları bir kaç turda bir lastik değişiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

tamir ettirseydiniz yenisi kadar sağlam olabilirdi benim lastik yanaktan yarıldı tamir ettirdim 15.000 km yi geçti bir sorun yok şükür

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

tamir ettirseydiniz yenisi kadar sağlam olabilirdi benim lastik yanaktan yarıldı tamir ettirdim 15.000 km yi geçti bir sorun yok şükür

Yalnız dikkat edin yanaktan yarılan lastiklerde onarım önerilmiyor arkadaşlar. 15.000 Km gitmen sorun yaşamayacağın anlamına gelmez. Bu şekilde riski artırmış oluyorsunuz. Benim çok yeni durumda iken bir lastiğimi bıçakla yanaktan delmişlerdi. Tanıdğım bir usta ve bir başka lastik ustası onarımı önermedi yanaktan. Oysa tamiri mümkündü. Unutmaylımki can güvenliğinden ve sağlıktan tasarruf olmaz.

Herkese keyifli, kazasız sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

Yalnız dikkat edin yanaktan yarılan lastiklerde onarım önerilmiyor arkadaşlar. 15.000 Km gitmen sorun yaşamayacağın anlamına gelmez. Bu şekilde riski artırmış oluyorsunuz. Benim çok yeni durumda iken bir lastiğimi bıçakla yanaktan delmişlerdi. Tanıdğım bir usta ve bir başka lastik ustası onarımı önermedi yanaktan. Oysa tamiri mümkündü. Unutmaylımki can güvenliğinden ve sağlıktan tasarruf olmaz.

Herkese keyifli, kazasız sürüşler.

Alıntıları Göster
    geçen sene benim sol arka lastiğime tabandan büyük bir çivi girmişti. lastik de daha 10000 km var yok. yaptırdım. tam 2 gün sonra aynı lastiğe bir çivi daha. eee ilkinde yenisini alsaydım çivi girdi diye bir daha yenisini alsaydım batmıştım. tamam benimkisi şanssızlık ama olmaz diye birşey yok. eğer delik tabandaysa rahatlıkla mantar yamayla yolunuza devam edebilirsiniz. tercih sizin ama her çivide bir lastik alacaksak yandık.

• quote:

Orijinalden alıntı: karenin

geçen sene benim sol arka lastiğime tabandan büyük bir çivi girmişti. lastik de daha 10000 km var yok. yaptırdım. tam 2 gün sonra aynı lastiğe bir çivi daha. eee ilkinde yenisini alsaydım çivi girdi diye bir daha yenisini alsaydım batmıştım. tamam benimkisi şanssızlık ama olmaz diye birşey yok. eğer delik tabandaysa rahatlıkla mantar yamayla yolunuza devam edebilirsiniz. tercih sizin ama her çivide bir lastik alacaksak yandık.

Alıntıları Göster
    Lastikte parmak kadar çiviyle 3000 km kadar gittim, hiçbir şey olmadı.
    Arada bir lastik iniyordu, o zaman tekrar şişiriyordum. Şimdi bir çift lastiğe 700 lira bayıldım, rahatladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Lastikte parmak kadar çiviyle 3000 km kadar gittim, hiçbir şey olmadı.
    Arada bir lastik iniyordu, o zaman tekrar şişiriyordum. Şimdi bir çift lastiğe 700 lira bayıldım, rahatladım.

Alıntıları Göster
    Hangi lastik ve ebadı ne mrk etti doğrusu tanaesi 350 lira olan lastik?
  • quote:

Alıntıları Göster
    banada girmişti 1 ara çivi sonra usta bunu çift kat yaparım ama sağlıklı olmayabilir yinede dedi en iyisi stepne ide değiştireyim ben bu tekeri dedi öyle yapmıştım bende.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Civic HB lastiği, 225 lik 17" janta takılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Civic HB lastiği, 225 lik 17" janta takılıyor.

Alıntıları Göster
    İnsana bile bir şey olmuyor gençler, lastiğe de bir şey olmaz herhalde
    http://www.internethaber.com/kafasina-cakilan-3-civi-ile-hastaneye-gitti-foto-galerisi-32085.htm

Şaka bir yana benim lastikte de bir çivi var, kim bilir ne zamandan beri var, yeni farkettim. Havası da hiç inmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonardousta -- 21 Nisan 2014; 13:44:16 >

• Usta ağustosu bekleseymişsiniz tam 7 senelik hort olacakmış :)

Şaka bir yana güzel konu olmuş bilmediğim bir şey daha öğrendim. Fitil yama, mantar yama vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Usta ağustosu bekleseymişsiniz tam 7 senelik hort olacakmış :)

Şaka bir yana güzel konu olmuş bilmediğim bir şey daha öğrendim. Fitil yama, mantar yama vs.
    hergün sanayideyim. geçen kışlıkları sökütürüp yazılıkları taktırdım. kışlıkların üstünde 2 3 tane vida çıktı. ilginç taktırdıktan sonra hiç havada basmadım,
    yama gibi oturmuş oruya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonardousta

İnsana bile bir şey olmuyor gençler, lastiğe de bir şey olmaz herhalde
    http://www.internethaber.com/kafasina-cakilan-3-civi-ile-hastaneye-gitti-foto-galerisi-32085.htm

Şaka bir yana benim lastikte de bir çivi var, kim bilir ne zamandan beri var, yeni farkettim. Havası da hiç inmemiş.

Konu 6 yıllık

• quote:

Orijinalden alıntı: grkn

quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Yola çıkmadan havalara bir baktırayım dedim ve arka lastiğe tabandan çivi girdiğini fark ettik,usta 5 dakikada tamir ederiz dese de ben huylanıp 140 YTL ye yenisini aldım.Aracı genelde uzun yolda kullanıyorum,yanlış mı yaptım acaba?

Not: Aynı akstaki diğer lastik daha 10.000 km civarında yaptığı için onu değiştirmedim,yol tutuş sorunu olur mu?

kardeşim senin paran çok heralde...tabandan girmiş bir çivi için huylanıp yeni lastik alınır mı...usta onu en az eskisi kadar iyi tamir ederdi..ve korkmadan binebilirdin....yanaktan yarılmış lastikleri bile onarıyorlar bu devirde...kaldı ki tabandan bir çivi....ayrıca eski lastiği ne yaptın...allah bilir ustaya vermişsindir...o da tamir edip ikinci el diye satacaktır....

Aynen bunu yazmaya gelmiştim.
    Edit: 7 yıl geç kalmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 21 Nisan 2014; 16:13:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

hergün sanayideyim. geçen kışlıkları sökütürüp yazılıkları taktırdım. kışlıkların üstünde 2 3 tane vida çıktı. ilginç taktırdıktan sonra hiç havada basmadım,
    yama gibi oturmuş oruya :)

Alıntıları Göster
    Konu güzel hort olmakla birlikte, çivi girdi diye lastik mi değişirmiş.

Bir de kışlık lastiklerde çivi olayı diş kalınlığından dolayı daha az sıkıntı oluyor, doğrudur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.