Şimdi Ara

Lastik alırken dikkat edilmesi gereken önemli kriter: AB etiketlemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
51.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

Bütün lastiklerin AB etiketinin olduğu bir site yada grafik var mı?

Hepsinin bir arada olduğu site yok. Ancak CONTINENTAL sitesinde bir seçim tablosu buldum.

Continental Lastikleri için AB Lastik Etiketleri:
    http://www.conti-online.com/generator/www/tr/tr/continental/lastikleri/themes/tirelabel/viewer/viewer.html

GOOD YEAR sitesinde ise AB etiketlerini ebatları seçtikten sonra her lastiğin kendi sayfasında görebiliyorsunuz. Örnek:
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/ultragrip-8/index.jsp?code=522777&from=browse

GOOD YEAR UG8 gürültü olarak bu boyutta PETLAS'tan daha iyi, ancak ıslak zemin performansı daha kötü

Görüldüğü üzere ön yargılara yenik düşmeye ve marka fanatikliği yapmaya gerek yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 21 Kasım 2012; 11:48:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

Şöyle Faydası var ; (Good Year için Konuşuyorum) Good Year Lastikleri İzmit'te ki Fabrikada üretiliyor ve Orta doğu, Afrika, Yakın Asya Pazarlarına İhraç ediliyor, iç piyasaya dağıtılıyor. Firma Türkiye'de Yatırım yapmış ve lastik üretiyor. Türk işçi çalıştırıyor, vergisini Türkiye'ye ödüyor.

Amacım Petlas'ı kötülemek değil otomobil lastiği alırken en azından Türkiye'de yatırım yapıp yapmadığı diğer bir deyişle üretim yapıp yapmadığı dikkate alınarak lastik tercihi yapılmasında fayda var.

Çünkü iç üretim aldığımızda, Cari açığa pozitif anlamda katkımız oluyor.

Türkiye'de Yatırım yapan firmalar kendi ülkelerine kazandırdığı kadar Ülkemize de Kazandırıyor.

Saygılarımla,

Alperen Kara

Anladım hocam.
    Demek istediğinizi de gayet iyi anladım.

Benim demek istediğimi anlamışsınızdır. Aynı veya yakın kalitede yerli ürün varken onu tercih etmeli diyorum. Zaten AB etiketlerinde görüldüğü üzere 185/60r14 boyutlar için PETLAS ıslak zemin performansı olarak GOOD YEAR UG8'den açık ara daha iyi. Sadece +3db gürültüsü fazla, bu durumda ben "gürültü ha 68 db olmuş ha 71db olmuş" der güvenliğe yani ıslak zemin performansına bakarım. Bu sonuçlara göre benim tercihim PETLAS olurdu.

• astik ebadım 195/65/R15 91H

ug8 mi takayım PETLAS SNOW MASTER w651 mi ?

ug 8 yada Lassa SNOWAYS ERA + dusunuyordum

petlas i gorunce vaz geçer gibiyim
  • Yerli olmasından ve okuduğum olumlu yorumlardan bende bundan sonraki lastiğimi michelin veya goodyear düşünüyordum PETLAS a çeviricem bari lastikleri yerli alalımda katkımız olsun Petlas ıda tebrik ediyorum gerçekten başarılı değerler yakalamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: figo976

astik ebadım 195/65/R15 91H

Lastikle alakalı birçok konu da yazdım bizim ülkemizde müthiş bir kış yaşanmıyor.Kaldı ki birçok kullanıcı da kışın karda buzda çok kilometre de yapmıyor.Birçok kış lastiği 2-3 ay tam randumanlı kullanılıyor.Hangi marka olursa olsun lastiğin raf ömrü 3 bilemediniz 5 sene.Sonra aşınmamış olsa bile yenilemeniz lazım özellikle kış lastiğinde.Zaten çok kilometrede yapmıyorsanız lastik hiç aşınmıyor gibi birşey.O yüzden kış lastiğine çok fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.Hangisi hesaplı ise onu alın.Bu üç lastikte sizi karda üzmez.Farklar sadece detaylarında,o da aracı limitlerine zorlarsanız ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 21 Kasım 2012; 12:36:43 >

• Ben de geçen yazdan beri oto ustalarının ve lastikçilerin sözlerine şaşıyordum:
    Ne zaman Ankara Şaşmaz/İvedik'teki oto sanayilerine gitsem ustalar ve latik satıcıları sanki ağız birliği etmiş gibi "Petlas son zamanlarda kaliteyi arttırdı. Good Year'dan daha iyi bir lastik haline geldi. Michelin kalitesine ulaştı" falan diyorlardı... Hatta yolum düştüğünde Denizli'deki bir Michelin bayii bile aynı şeyi söyleyince kafam karışmıştı.
    İşin açıkcası ilk başlarda inanasım gelmiyordu.
    Test sonuçlarını ve AB Etiketlerini görünce şüphelerimin yersiz olduğunu gördüm.
  • Ben bu değerlendirme hangi araç için ne koşulda ne ara yapılıyor merak ediyorum... Bütün diğer testler havada kalıyor bazı sonuçlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Benimde Kanım Isındı bu Petlas olayına, bir defa deneyeyim memnun kalırsam bir daha bırakmam.. Bu ses kriteri de benim için bir kriter değil 3 desibel nedir ki. büyük bir fark değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

astik ebadım 195/65/R15 91H

Lastikle alakalı birçok konu da yazdım bizim ülkemizde müthiş bir kış yaşanmıyor.Kaldı ki birçok kullanıcı da kışın karda buzda çok kilometre de yapmıyor.Birçok kış lastiği 2-3 ay tam randumanlı kullanılıyor.Hangi marka olursa olsun lastiğin raf ömrü 3 bilemediniz 5 sene.Sonra aşınmamış olsa bile yenilemeniz lazım özellikle kış lastiğinde.Zaten çok kilometrede yapmıyorsanız lastik hiç aşınmıyor gibi birşey.O yüzden kış lastiğine çok fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.Hangisi hesaplı ise onu alın.Bu üç lastikte sizi karda üzmez.Farklar sadece detaylarında,o da aracı limitlerine zorlarsanız ortaya çıkar.

peki petlas ın iskitler de fiyatını sorayım 125-130 derlerse gider ug8 alırım yada babam derse snoways era + alayım o zmn ii si mi !

• o zaman petlas alınır yani benim mic. alpin a4 ler eskidi petlas alınır mı yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: falatas

o zaman petlas alınır yani benim mic. alpin a4 ler eskidi petlas alınır mı yani?

BMW 316ti

ye de petlas takılmaz ki isterse k0mple verimi a sınıf olsun xD

şahsen geçen yeni sıfır 2012 jetta ya adamın biri petlas takmıs normal yaz lastiği otobusde gordum

adama 1 sövdüm 1 sövdüm aklın hayalin durur xD

sen good year ug8 al kardesim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Kimse gücenmesin ,darılmasın ama michelin ile petlası aynı cümle içinde görünce şu gifi koymak geldi içimden.

neyse,boşverin.

Petlas hakkında ne biliyorsun ki aşağılama gereği duydun?

Zaten sorun petlas hakkında bilgi öğrenememek,bilememek, avrupadaki en dandik markaların bile girdiği testlere petlasın girmemesi.Elimizde objektif bir değerlendirme bile yokken,petlas hakkında nasıl insanları kalitelidir diye yönlendirip,yüzyılın birikimi olan markalarla bir tutuyorsunuz anlamıyorum.
    Kimse kusura bakmasın benim için bir aracın en önemli yeri lastiğidir ve burda 100,200 liranın hesabını yapmam,yada gereksiz milliyetçilik işlerine girmem.
    Millet 100 bin liralık passat alıcak ondan sonra petlas alın diye milliyetçilik yapıcak ( lafım size değil).
    İsteyen petlas alabilir saygı duyarım ,ama benim için öncelik testlere girip ,başarılı sonuçlar almasıdır.
    Petlası diğer markalar ile karşılaştırmak,tofaşı mercedes ile karşılaştırmak gibi bir şey,saygılar.

• Yabancı markalarla ve Petlas'la ilgili test linkleri yukarıdaki mesajlarda var.

Biraz okuyalım, onda sonra somut bilgiler ışığında karar verelim lütfen!
  • Kuru kuruya milliyetçilik yapmakta yanlış, marka fanatikliği yapmakta yanlış...

Test verileri ortada. Pozitivist yaklaşmak lazım.

Madalyonun diğer yüzü: Bütün bunlara rağmen halâ kuru kuruya "yabancı marka" savunuculuğu yapan varsa bu bence yabancı özentiliğidir, ezilmişliktir, ezikliktir... Her yıl test verilerine bakarsın, hangisi iyiyse veya hangi parametre işinize daha çok yarıyorsa ona göre karar verirsin bu kadar basit!

Yerli ya da yabancı herhangi bir markaya takılmaya gerek yok yani...
  • 205-55-16 kislastigi alicaktim

Petlas 185.00 tl istedi

Michelin 250.00

Yaz ve ticari grup lastik kullandim petlas son derece memnun oldum en ufak bir sorun yasamadim ama bu sefer petlas kis lastigi almadim arada az fark vardi atiyorum 100 lira olsa idi direk petlas alirdim

Ama suda bir diger gercek petlas ile michelin kalitesi suanki durumlara gore asla kiyaslanmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Yabancı markalarla ve Petlas'la ilgili test linkleri yukarıdaki mesajlarda var.

Biraz okuyalım, onda sonra somut bilgiler ışığında karar verelim lütfen!

Her markanın komple lastik testine girdiği,lastiğin kalitesi,ömür,aşınma,ses,direnç,frenleme,ve diğer bir sürü özelliğini içeren ,herkesin kabul ettiği genel testler vardır.
    Yukardaki linkler benim bildiğim kadarı ile bu genel testlere ait olmayıp,şimdiye kadar görmediğim test linklerine aitttir.
    Yanlışım varsa eğer petlas bu genel değerlendirme testlerine girdiyse,daha bilgisi olan arkadaşlar beni uyarsın,yada test sonuçlarını yazsın.

• Uçaklarda bile petlas kullanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1351

Zorunlu kış lastiği uygulamasının PETLAS'I YÜRÜTME amacıyla çıkarıldığını düşünmüştüm,haklıymışım.

Yaptıkları işe ve kalitesine saygım var da işe Devlet müdahelesi olunca hoş olmuyor.

sadece petlas alınacak diye bir ibare mi eklemişler? petlas dışında lastik alana ceza mı kesilir demişler? tr de sadece petlas lastik mi satılıyor? petlası 50 liraya veriyorlar da herkes onu mu alıyor. Bunlar benim bulduğum mantık hataların, senin yorumun üzerine tez bile yazılır.
  • Petlas bence lassa kadar hatta lassadan bile iyi lastik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: falatas

o zaman petlas alınır yani benim mic. alpin a4 ler eskidi petlas alınır mı yani?

BMW 316ti

ye de petlas takılmaz ki isterse k0mple verimi a sınıf olsun xD

şahsen geçen yeni sıfır 2012 jetta ya adamın biri petlas takmıs normal yaz lastiği otobusde gordum

adama 1 sövdüm 1 sövdüm aklın hayalin durur xD

sen good year ug8 al kardesim :D

o zaman alpin a4 devam
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.