Şimdi Ara

Lastik basınç sensörü olan araçlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
17.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ebay üzerinde satılan kitler var kullanan var mı acaba?
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    suzuki s cross'da var.gerçekten önemsiz bir detay gözükebilir ama gerçekten işe yarıyor.4 ayda 2 kere sağ arka lastiğe vida girdi.ikisinde de basınç sensörü sayesinde gözle algılanmayacak şekilde inmiş olmasına rağmen uyardı.Sağ arka teker olmasından dolayı bana kalsa tamamen indiğinde farkederdim sanırım.Ne araçtan inerken ne de binerken lastikleri kontrol etme alışkanlığım yok çünkü.
  • Hala kullanmakta olduğum 2006 model makyajlı kasa Peugeot 307'de mevcut.

Premium donanım paketi üzerine Tekno Paket (lastik basınç sensörleri + otomatik yükseklik ayarlı mercekli xenon farlar + far yıkama) seçildiğinde geliyor(du).

Sistem TPMS denilen sistem, her lastikte (jantın içinde, sibop arkalarında) sensör-verici, davlumbazların üstünde ise sinyal alıcılar var. Sensörler lastik içindeki basıncı algılıyor, vericiler bilgiyi davlumbaz üstündeki alıcılara gönderiyor, alıcılar da aracın beynine. OBD'den bilgisayar ile bağlandığınızda hangi lastikte kaç bar basınç olduğunu, hatta lastikteki havanın sıcaklığını bile görebiliyorsunuz ama bu ayrıntılı bilgileri yol bilgisayarına aktarmamışlar. Yol bilgisayarı düşük basınç ya da patlak durumu olduğunda uyarı vererek ayrı ayrı hangi lastikler olduğunu grafik ekran üzerinde gösteriyor.

Janttaki sensör-verici şöyle bir şey, lastikçide lastik söküldüğünde çekmiştim :

Lastik basınç sensörü olan araçlar

Henüz pil bitmesi gibi bir sıkıntı ile karşılaşmadım ama sök-tak yaparken lastikçileri gerçekten uyarmak gerekiyor, kazalar, kırılmalar yaşanabiliyor. Özenli çalışan, işi iyi bilen lastikçilere gitmek lazım.

Böyle bir olay yaşandığında yol bilgisayarı sık sık "lastik basınç(lar)ı izlenemiyor" şeklinde uyarı mesajı verip duruyor.

En son 290.000 bakımında kırılanları değiştirdim, kırılması-bozulması durumunda şöyle bir masrafı var, 2 tanesinin yetkili servisteki fiyatı :

Lastik basınç sensörü olan araçlar

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Şimdi düşünüyorum bu sistemin zaman içerisindeki arızalarına verilecek paraları düşünüyorum, alırken bu donanıma para vereceğim bunu da düşünüyorum. Kafam ağrıyacağına lastik insin çok yaksın araba daha iyi diyorum.

Elektronik donanımı çok olan araçlar beni korkutuyor, arızasından kafa kaldırılmaz bir müddet sonra.

Aslında kendiliğinden kolay kolay bozulan bir şey değil.

En büyük risk lastik sökülmesi-takılması esnasında kırılma olayı. Uyarmak gerekiyor, fazla merdiven altı yerlere gitmemek gerekiyor.

Aracım 9 yaşında, 9 yıl içinde bu kırılma olayını iki kez yaşadım, çıkardığı masraf yukarıdaki mesajımda.

Sonunu düşünen kahraman olamaz

• Artık bütün araçlarda standart oldu bu sistem millet gerekli yada gereksiz görsede artık esp ve lastik basıç sensörünün olma zorunluluğu getirildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem 2015 yılı itibariyle tüm araçlarda zorunlu yani 2015 Linea da bile var artık.
  • 2004 Model Saab 9-3 aracımda ki lastik sensörleri jant boyatmak için servise bıraktığımda malesef hepsi arızalandı. Hem boyamışlar hem de fırınlamışlar sensörleri :(
    4 lastik sensörü için Türkiye'de çok fiyat istiyorlar. Şanstan Ebay var.
  • Çok güzel olmuş standart olması çünkü bizim 2004 megane 2 de var harika birsey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.