Bildirim
Lastik basınç sensörü olan araçlar
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Thomassee
Hangi araçlarda standart/opsiyonel olarak var??
Ivır zıvır gibi gelebilir ama çok iyi bi özellik bence.
Hem patlak veya inik lastik varsa haber verir hem de düşükleri uyarıp yakıt tasarrufu yaptırır.
Poloda var hatta ibizada bile var ama esp ile standart diye biliyorum
Benim leonda var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Leon stylance ve frlarda var... -
O zaman ESP modülüne bağlı bir cihaz. -
2 tip lastik basınç sensörü oluyor.
Biri janta monteli olan lastik söküp takarken kırılabilen ve zaman içinde genelde bozulan yada pili varsa pili biten sistem .
Bir diğeri de aracın tekerlek dönme sayılarına bakarak çalışan sistem ki bu sistemin bozulma ihtimali çok düşük abs-esp sensörleri kullanılıyor
ANCAK
2. anlattığım tekerlek tur sayısına bakan sistemde bütün lastiklerin aynı oranda inmesi durumunda uyarı vermeyecektir. Hani ara sıra falan lastiklere bakarız azıcık inmiş olur ya işte o zamanlarda uyarı vermiyor çünkü hepsi hemen hemen aynı oranda iniyor.
Bu iki sistem şöyle adlandırılabilir.
1-) lastik basınç uyarı sistemi ( gerçekten basınçlara bakar optimum basınç olmadığı zaman uyarır )
2-) Lastik patlak uyarı sistemi ( dönme farkına bakar bozulma ihtimali imkansız gibi bir şeydir. ancak hepsi aynı anda 2. psi indi diyelim bir uyarısı olmaz )
-
Megane 2, Focus 2 aklima gelenler.
Mercedes C,E,S serileri -
F20 116i'de lastiklerin tur sayısına göre çalışan sensör mevcut.
Ayrıca RFT lastik kullanılan tüm araçlarda bu sensörlerin bulunmasının zorunlu olduğunu okumuştum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Araca binmeden 2 tekme sallarsın Anlarsın hocam
gereksiz bence -
trabzonda arkadaşla yürürken can sıkıntısından durup izlediğimiz alıcı olarak gözüken birkaç kişiye galericinin megane 2 yi anlatmasından bir kesit: pirivilajj bu en fulü lastik sensörü bile var Ama çalışmıyor o ayrı dava.
yani megane 2 de de lastik sensörü var (galericinin demesine ).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 19 Haziran 2013; 23:07:21 >
Jeep Grand Cherokeede en az 2007den beri lastik basinci ölcüm sistemi var.
Yol bilgisayarinda her lastigin o anki basincini takip edebiliyorsunuz.
Ama bizdekinin sensörlerinden bir tanesi bozulunca hepsini söktük. Bu aracta kullanilan sistem Mercedeslerdeki sistemin aynisi lastigin sübabina bagli lastigin icinde. Bizim sensörlerin biri sübabin dibinden yarilmisti -
2 tane sistem vardır.
Birisi DDS,diğeri TPMS.
DDS Abs ile çalışır.Hangi lastikte ne kadar hava olduğunu gösteremez. Sadece lastiğin havası indiğinde ışık yakar,ama hangisi olduğunu anlayamassınız.
TPMS ise her lastikte bir tane sensör vardır.Hangi lastikte kaç hava olduğunu,hangi lastiğin inik olduğunu gösterebilir.
Ama TPMS Türkiye için sorunlu bir sistemdir.
bende hep olsun isterdim şimdiki aracımda var (ix 35) ama çokda elzem birşey değil lastiğin havası inince gösterge yanıyor sizde tırsıyorsunuz acaba birşeymi oldu diye
gerçi bir defasında gösterge yanınca servise götürmüştüm lastiğe çivi girdiğini anlayıp tamir etmişlerdi. iyi olmuştu güzel güzel -
Bizim hanımın polo'sunda var, benim passat'ta yok... -
Corsalarda görmüştüm. -
benim scenic 2 de var. Her jantta kibrit kutusu gibi bir alet var yol bilgisayarı bilgiyi ondan alıyor. Lastiğin havası indiğinde ekranda lastik basıncını kontrol edin yazıyor ve ekrandaki araba resminde inmiş olan lastik hangisi ise o yanıyor. Ayrıca lastikler fazla şişirildiği zamanda uyarı veriyor. Kışlıkları taktırdığımda uyarı vermişti. Lastikçi önlere 42 hava basmış 34 e indirince uyarı söndü. Ayrıca lastik patlak uyarısı da yapıyor ve patlayan lastikle ne kadar gidilebileceği bilgisini falanda veriyor PAX sistemi deniyor galiba inmiç lastikle 200 km ye kadar gidilibiliyor(Kullanım klavuzunda yazıyor). 8-10 yıllık bir dönemde pili bitiyormuş. Pil ayrıca satılmıyor sensörün bir tanesi 100 liraymış. Benim araç 2005 model şimdilik çalışıyor bakalım.
Anladığım kadarıyla yolbilgisayarı kablosuz tür bir bağlantıyla bilgi alıyor.Örneğin İki scenic yan yana durduğunda acaba birbirlerinden veri alırlar mı? -
Yeni kasa Honda Civic 'de var. -
Benim araçta var.
Çok mu gerekli? Evet. Arada sırada kullansan da işe yarıyor. Yola çıkmadan lastiğe tekme atarım düşüncesi, yolda giderken çivi alan lastikte sökmez.
Sistem, hangi lastiğin indiğini bildiriyor. Böylece kullanıcı sakin bir şekilde durabiliyor.
Tek dezavantajı; ani sıcaklık değişimlerinde, tüm lastikler inik uyarısı vermesi. Onu da azot ile çözüyoruz.... -
Şimdi düşünüyorum bu sistemin zaman içerisindeki arızalarına verilecek paraları düşünüyorum, alırken bu donanıma para vereceğim bunu da düşünüyorum. Kafam ağrıyacağına lastik insin çok yaksın araba daha iyi diyorum.
Elektronik donanımı çok olan araçlar beni korkutuyor, arızasından kafa kaldırılmaz bir müddet sonra. -
bizim mersedesde var en kralından
Benzer içerikler
- textar balata yorum
- honda civic 1.6 i-vtec eco elegance yorumlar
- shell yağ orjinallik sorgulama
- araç muayenesinde bagaj boş mu olmalı
- lpg filtresi tıkanma belirtileri
- en çok tutulan suv araçlar
- yeni skoda kodiaq
- citroen c4x shine özellikleri
- elektrikli araç lastiği farkı
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X