Şimdi Ara

Basınç sensörlü araçlarda lastik değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
28.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15000 km'sini dolduran aracımı bakım için servise götürdüm. Frenlerin kontrolü için lastiklerin söküleceğini öğrenince, fırsattan istifade
    daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması açısından, önlerin arkaya- arkaların öne takılmalarını rica ettim. Ancak servis sorumlusu araçta lastik basınç sensörü olduğu için bunun mümkün olamayacağını belirtti. Ayrıca mevcut lastiklerin bu değişimi gerektirmeyecek yapıda olduğunu söyledi.

Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugraq
    15000 km'sini dolduran aracımı bakım için servise götürdüm. Frenlerin kontrolü için lastiklerin söküleceğini öğrenince, fırsattan istifade
    daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması açısından, önlerin arkaya- arkaların öne takılmalarını rica ettim. Ancak servis sorumlusu araçta lastik basınç sensörü olduğu için bunun mümkün olamayacağını belirtti. Ayrıca mevcut lastiklerin bu değişimi gerektirmeyecek yapıda olduğunu söyledi.

Teşekkürler.

arac nedir hocam?vw grubu mu?
    normalde basinc sensoru diye bir sey yok.ABS nin tur sensoru tur farkindan basincin dustugu kanisina variyor.
    lastigin basinci dusunce capi kuculup daha fazla tur atmaya basliyor.
    vw grubu icin konusursak sensor filan yok , atla deve bi teknoloji degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

15000 km'sini dolduran aracımı bakım için servise götürdüm. Frenlerin kontrolü için lastiklerin söküleceğini öğrenince, fırsattan istifade

Teşekkürler.

arac nedir hocam?vw grubu mu?
    normalde basinc sensoru diye bir sey yok.ABS nin tur sensoru tur farkindan basincin dustugu kanisina variyor.
    lastigin basinci dusunce capi kuculup daha fazla tur atmaya basliyor.
    vw grubu icin konusursak sensor filan yok , atla deve bi teknoloji degil.
    jantların yeri değiştirilemez eğer lastik değişimi yapacaksanız lastikçiye gidip lastikleri söktürüp değiştireceksiniz megane için konuşursam sol ön kapıda hangi jantın nereye takılacağı gösteriliyor ona göre takılmalı yanlış takılırsa hata verir

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

jantların yeri değiştirilemez eğer lastik değişimi yapacaksanız lastikçiye gidip lastikleri söktürüp değiştireceksiniz megane için konuşursam sol ön kapıda hangi jantın nereye takılacağı gösteriliyor ona göre takılmalı yanlış takılırsa hata verir

Alıntıları Göster
    Araç citroen c5

Üstündeki lastikler michelin.
  • quote:

Biz 2006 megane 2'de balans ayarını tutturabilmek için lastikleri çapraz değiştirtmiştik. Gerçi usta niye böyle yaptı anlamadım ama hata filanda vermedi
  • ABS sensörleri ile çalışan Lastik Basınç Uyarı Sistemi bir İZLEME sistemi (pasif) ve
    Vericili sensörler ile çalışan Lastik Basınç Uyarı Sistemi bir ÖLÇME sistemidir (aktif).

VW grubu araçlarda ikisi de sipariş edilebilir, tabi önce belirttiğimin fiyatı sonra belirttiğimin fiyatından epeyce daha ucuz.

quote:

quote:

15000 km'sini dolduran aracımı bakım için servise götürdüm. Frenlerin kontrolü için lastiklerin söküleceğini öğrenince, fırsattan istifade daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması açısından, önlerin arkaya- arkaların öne takılmalarını rica ettim. Ancak servis sorumlusu araçta lastik basınç sensörü olduğu için bunun mümkün olamayacağını belirtti. Ayrıca mevcut lastiklerin bu değişimi gerektirmeyecek yapıda olduğunu söyledi. Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

arac nedir hocam?vw grubu mu? normalde basinc sensoru diye bir sey yok.ABS nin tur sensoru tur farkindan basincin dustugu kanisina variyor. lastigin basinci dusunce capi kuculup daha fazla tur atmaya basliyor. vw grubu icin konusursak sensor filan yok , atla deve bi teknoloji degil.

iki tip LASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİ var

MONITORING / İZLEME
    - Birincisi tekerlerdeki ABS sensörleri ile havası azalan veya inen lastiğin havası inmemiş lastiklere göre daha fazla sayıda tur yapmasından ötürü çalışan ve teker tur sayısı karşılaştırılmasına dayalı pasif sistem.

Sağ üst köşedeki tuş.

MEASURING / ÖLÇME
    - İkincisi lastiklerin içerisine yerleştirilen, lastiğin basıncını ölçüp bunları radyo frekans dalgaları ile aracın lastik basınç ölçme sistemine telsiz olarak gönderen transponder (verici) tekniğine dayalı aktif sistem.

Sağ üst köşedeki tuş

Örnek olarak Türkiye'ye gelen PASSAT'larda yukarıdaki MONITORING / İZLEME sistemi kullanılmaktadır, lastiklerde basınç sensörü olmadan ABS sensörleri üzerinden çalışmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Biz 2006 megane 2'de balans ayarını tutturabilmek için lastikleri çapraz değiştirtmiştik. Gerçi usta niye böyle yaptı anlamadım ama hata filanda vermedi

her megane da yok zaten hız sabitleyici olan modelde oluyor bildiğim kadarıyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    doğru lastik basıncı ?
    12 yıl önce açıldı
    Lastik Basınç Sensörü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Araç citroen c5

araba duruyorken lastigin birini biraz indirin.
    araba hareket etmeden motor calisiyor kontak acikken farkedebiliyorsa indigini sensor vardir hakkaten.
  • quote:

quote:

Araç citroen c5

araba duruyorken lastigin birini biraz indirin.
    araba hareket etmeden motor calisiyor kontak acikken farkedebiliyorsa indigini sensor vardir hakkaten.

Alıntıları Göster
    Jantla ne ilgisi var,

arkadaki jantların boyutu ile öndekilerin boyutu farklı mı ?

bende lastiklerimi değiştirirken jantlar karıştı hiç bi sorun yok biniyorum,

Jantların önde veya arkada olması fark edeceğini sanmıyorum

• quote:

Doğru olabilir. Benim bahsettiğim araç otantikmidir nedir baz modeldendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Jantla ne ilgisi var,

arkadaki jantların boyutu ile öndekilerin boyutu farklı mı ?

bende lastiklerimi değiştirirken jantlar karıştı hiç bi sorun yok biniyorum,

Jantların önde veya arkada olması fark edeceğini sanmıyorum

jantların içinde sensör var her sensörün yeri ayrı eğer sizin araçta sensör varsa hata verirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Doğru olabilir. Benim bahsettiğim araç otantikmidir nedir baz modeldendi.

Alıntıları Göster
    Basınç sensörleri ile ilgili bilgiler için teşekkürler.

İkinci soru, bu lastik değişimine gerek bırakmayacak lastik tipleri var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 13 Ağustos 2010; 15:05:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Passat'ın en sevdiğim kısmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Passat'ın en sevdiğim kısmı

Alıntıları Göster
    2014 model honda crv 1,6 dizel araç aldım. Kış lastiği arıyorum. JAntla birlikte söküp takmak daha pratik ve jant lastik zarar görmeyeceği kanısıyla jant almayı düşünüyorum. Sıkıntım 225/60/18 takılı lastik ve jant. Ben 17 jant buldum. Ama bu lastik hava basınç zımbırtısı nedir. Her jantta ayrımıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: keyfoagam

2014 model honda crv 1,6 dizel araç aldım. Kış lastiği arıyorum. JAntla birlikte söküp takmak daha pratik ve jant lastik zarar görmeyeceği kanısıyla jant almayı düşünüyorum. Sıkıntım 225/60/18 takılı lastik ve jant. Ben 17 jant buldum. Ama bu lastik hava basınç zımbırtısı nedir. Her jantta ayrımıdır?

güzel kardeşim yeni bir konu açsan daha iyi olmaz mı? konu 5 yıllık
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

güzel kardeşim yeni bir konu açsan daha iyi olmaz mı? konu 5 yıllık

HAKLISINIZ.
    Yeni konu yerine burdan yardım alabilirim diye düşündüm.
  • quote:

Öncelikle yeni konu açarsanız birisi gelip "eski konulara bakmadan neden aynı konuyu açıyorsun" diyebilir, enteresan bir forum burası

Yukarıda verilen iki tip sensör var. Eğer sizin sensör lastiklerin tur sayısına bakan tipteyse jantlarınızı değiştirmeniz sorun olmaz, ancak jantlarınızda basınçölçer varsa yeni aldığınız jantlara da bu basınçölçerlerden taktırmanız gerekir, bu da çok yüksek bir maliyet çıkaracaktır. Öncelikle servisten bilgi almanızı öneririm. Muhtemelen telefonda verirler bu bilgiyi, gitmenize gerek kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Öncelikle yeni konu açarsanız birisi gelip "eski konulara bakmadan neden aynı konuyu açıyorsun" diyebilir, enteresan bir forum burası

Yukarıda verilen iki tip sensör var. Eğer sizin sensör lastiklerin tur sayısına bakan tipteyse jantlarınızı değiştirmeniz sorun olmaz, ancak jantlarınızda basınçölçer varsa yeni aldığınız jantlara da bu basınçölçerlerden taktırmanız gerekir, bu da çok yüksek bir maliyet çıkaracaktır. Öncelikle servisten bilgi almanızı öneririm. Muhtemelen telefonda verirler bu bilgiyi, gitmenize gerek kalmaz.

Aradım sevisi en sonunda öğrendim. Herkes öğrensin diye burdan yazayım: jant üzerinde sibop ta herhangi bir sensör yok mil yüksekliği ölçülerek yapılıyor hava basıncı ölçümü dendi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Aradım sevisi en sonunda öğrendim. Herkes öğrensin diye burdan yazayım: jant üzerinde sibop ta herhangi bir sensör yok mil yüksekliği ölçülerek yapılıyor hava basıncı ölçümü dendi.

Bu durum araca ve üzerindeki sisteme göre değişir. Sizin aracınızda jant üzerinde sensör yok demek ki.
    Ama başka markalarda durum farklı olabiliyor.
    Mesela kendi aracımda jantların üzerinde sensör var ve her sensörün kendine göre hangi lastiğe bağlı olduğu belli. Yeri değişmesi veya yeni sensör takılması durumunda tekrar tanıtma prosedürü ile sensörlerin tanıtılması gerekiyor (kullanım kılavuzunda yazan, henüz tecrübe etmedim).

• Aracımdaki lasriklerde basınç sensorü var ve ben yeni jant alıp taktırmak istiyorum. Nasıl bir yol izlenmeli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.