Şimdi Ara

Araç lastik basıncı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
27.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracın kullanım klavuzunda ve kapı kenarında lastik basınçları için ön:40psi arka 36psi yazıyor.
    Sizce bu değerler yüksek değil mi? Yada bu benzincilerdeki bar mı? Psi mı? Şuan lastiklere 30 basıyorum ama sanki hafif inikmiş gibi geliyor?

Kullanım kitapçığına ve kapı yanındaki yazan değerlere göre ne kadar basmalıyım? Öneri ve Fikirleri alayım...

Araç: Suzuki swift 2012

• Benzin istasyonlarindaki basinc gostergeleri PSI dir. Kapida yazan degerleri uygulayiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o değerler ile uça uça gitmeyelim :) Araç zaten hafif :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: silvershadow

Hocam o değerler ile uça uça gitmeyelim :) Araç zaten hafif :)

O sayilari oraya yazan kisi sizce kafadan mi atmistir?

En iyisi siz kendi bildiginiz basinclari uygulayin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç nedir??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana çok mantıksız geldi ne yalan söylüyeyim..Çünkü o kadar hafif ve küçük bir araç o lastik değerleriyle çok hoplar..Normalde tüm havaların eşit miktarda olması gerekir (örnek ön 30 arka 30)..Sadece yük durumlarında hava basıncı arttırılır..Zaten lastik yükü taşımaz , lastiğin içindeki hava yükü taşır..İsterseniz bir deneyin eğer hoplama varsa 30 - 31 psi ile kullanın..Veya kapılarda yazan değerler yük taşıma durumundayken basılması gereken hava miktarını gösteriyor olabilir..Tabiki fabrika değerleri test ederek yapmıştır fakat denemekten zarar gelmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 23 Nisan 2013; 11:06:54 >
  • Ne bileyim hocam :) Araç kullanım dışında pek anlamam motor nerden açılır onu bile bilmiyorum açıkçası :) Millet biz 30-32 basıyoruz deyince sanki bana yüksek geldi gibi :)
    Basıcaz artık 40 bakalım sonuç ne olucak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    doğru lastik basıncı ?
    13 yıl önce açıldı
    Citroen C5 Lastik Hava Basıncı?
    17 yıl önce açıldı
    lastik basıncı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araç Suzuki Swift 2012 Model
    Kitapçıkta yazan değerler:
     Araç lastik basıncı
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

Bana çok mantıksız geldi ne yalan söylüyeyim..Çünkü o kadar hafif ve küçük bir araç o lastik değerleriyle çok hoplar..Normalde tüm havaların eşit miktarda olması gerekir (örnek ön 30 arka 30)..Sadece yük durumlarında hava basıncı arttırılır..Zaten lastik yükü taşımaz , lastiğin içindeki hava yükü taşır..İsterseniz bir deneyin eğer hoplama varsa 30 - 31 psi ile kullanın..Veya kapılarda yazan değerler yük taşıma durumundayken basılması gereken hava miktarını gösteriyor olabilir..Tabiki fabrika değerleri test ederek yapmıştır fakat denemekten zarar gelmez..

Ön ve arka aksa ait lastiklerin basınçlarının aynı olması gerekmez. Lastik basınçları aks yüküne göre belirlenir. Ağırlık dağılımı 50:50 olan bir araçta ancak tüm lastikler aynı olabilir. Bu nedenle, yazınızdaki koyu kısım yanlıştır.

Yüklü halde iken, ağırlık dağılımı değişiyorsa, lastik basınçları da buna paralel olarak değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: silvershadow

Araç Suzuki Swift 2012 Model
    Kitapçıkta yazan değerler:
     Araç lastik basıncı

Kitapçıkta yazan değerler 'yakıt tüketimi' esas alınarak belirlenmiş. Yakıt tüketiminin azalması için yere basan yüzeyin daralması gerekmektedir. Bu nedenle de basınçlar bir miktar yüksek belirlenmiş.

Bu şekilde çok konforlu bir sürüş olmayacaktır. Kriteriniz 'minimum yakıt tüketimi' ise bu değerleri uygulayabilirsiniz. Fakat konforlu bir sürüş istiyorsanız ön:36 ; arka 32 PSI yapmanızı tavsiye ederim. Yüklü iken ise 40/36 PSI uygularsınız.

• Megane 3'de kapıda ekonomi için önler 38 arkalar 33 yazıyor. Eskiden ön arka aynı hava olurdu, son senelerde birşeyler değişmiş sanırım.
  • Arkadaşlar işte lastik hava basıncı ne olmalıdırla ilgili tüm sorularınıza cevap verecek bir adres. Her marka araca göre katalog değerlerini toplamışlar sitede.
    http://www.puretyre.co.uk/tyre-information/tyre-pressures/
  • Lion Tech 16 üstadım.
    Lastik tanıtımlarında binek araç ve SUV 4X4 şeklinde ayırım var. Çoğunlukla asfaltta kullanılan forester benzeri SUV araçta, binek araçlara tavsiye edilen lastik kullanmanın herhangi bir sakıncası olurmu?
  • benim de kafama takılan bir konu. 1974 model vosvosumun torpido gözünde orjinal çıkartması şöyle diyor:

araç dolu iken önler 18psi , arkalar 27 psi

bu şekilde binilir mi bilemedim direksiyonun iki kolla dönmeyeceği kesin.
  • Yüksek basınç iyidir.
  • Ön 41 arka 36 yaptım. Araba yağ gibi kayıyor. Araç suzuki Swift 2016

• onuryeşildağ kullanıcısına yanıt
    Selam, bizim araç murat şahin. lastik havasını 28-30 arası yapıyoruz..
    30u geçince, çok vurma yapıyor... Bence en ideali bilinmiyorsa, 32-33..
    Bizim araç eski,, 38 yapsak cantta gidiyor gibi olur... Öneriniz varmı, içeri ses veya titreşim almaması için ne yapmalıyım.. yoksa motoru çok bakımlı ve temiz...

• 1.320 kiloluk Bravo'ya 32 basıyorlar. 1020 kilo swift için 40 ve 36 çok yüksek değil mi? araba sürekli sekerek gider. ben michelin bayisinde tamamlatıyorum havaları. 4 tekere 32 basılıyor. ön arka farkı yok.
  • 205 55 16 lastıge ford mondeo 38 basıyorum ön arkaya .. ama bu şehir içinde kullandıgım için ve direksiyon hafıf olsun dıye fazla yol ypmıorum

ama uzun yola gıdılıyorsa en uygunu 31 32 max.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.