Şimdi Ara

Garanti uzatma mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sıfır clio aldim 3 yil zaten garantisi var. +2 yil garanti uzatmasi icin 10k fiyat istiyor bayi. Sizce mantikli mi yaptirmak ? 3 yilda ariza vermeyip 4. Ve 5. Yillarda ariza verme ihtimali nedir ? Kullanici hatasi diyip garanti disi birakiyorlar mi ? Bu konularda tecrubeli arkadaslar var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekstra garanti genelde dar kapsamli olur, renault ozelinde bilmiyorum ancak sadece motor sanziman diyor bazi markalar. ben fiatta far bile degistirtmistim soldu diye, fordda airbag degistirttim nikelaji kalkti diye.

10k bugunun sartlarinda ciddi bir para degil bence, ancak +2 yil daha servis zorunlulugu olacak. normalde de bakimlari serviste yaptiriyorsaniz onemli degil ancak garanti olmasa servise gitmem diyorsaniz garantiden parca degisse bile hem 10k hem de zorunlu servis masraflari ile ayni hesaba gelir buyuk ihtimalle.

• Markadan markaya değişir, Renault garanti de sorun çıkartan bir firma değil. Eğer garantiyi uzatırsanız 5 yıla kadar en son üretici garantisi devam ediyordu ( dar kapsamlı değil, normal garanti neyi kapsıyor ise hepsi) ama yine de sorun dar kapsamlı mı yoksa normal garantiye giren tüm parçalar giriyor mu diye. 5 yıl kullanacaksanız 10 bin TL çok değil. Zaten 3 yıl sonunda 10 bin TL bugünün 2-3 bin TL'si gibi bir para olacak.

Ayrıca garantiyi uzatmasanız bile Renault 5 yıla kadar servis müşterisi iseniz katılım veriyor. Örneğin ABS beyni arızalandı, parça 40 bin TL diyelim ne kadar eski Reno müşterisi olursanız o kadar fazla katılım veriyor. Siz bazen 5 bin TL'sini ödüyorsunuz, bazı durumlarda 20 bin TL'sini gibi. Böyle avantajları da var Reno'nun.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Dar mi normal mi kapsami bir sorayim hocam , aslinda bakimlar icin ozel servis uygun oldugu icin oralara gitmek isterim ama dediginiz gibi garantiyi uzatinca yetkiliye gitmek gerekecek. Tek korkum tuksek maliyetli bir sorun cikarda cebimden oderim korkusu yoksa uzatmak istemiyorum aslinda da😕

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

abs beyni arizasi gibi benzer durumlarin ilk 5 yilda yapma ihtimalini kestiremiyorum hocam. Sifir araba sonucta diyorum uzun yillar sorunsuz gitmesi lazim ama bellide olmuyor. Daha once vw bora vardi 20yil neredeyse sorunsuz bindik.

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

10000tlyi doviz olarak bir kenara koyun bugun, bakim yaptirirken de bakima verdiginiz kadar parayi ayni sekilde doviz olarak ekleyin o paranin uzerine. bir sikinti yasarsaniz bu birikim buyuk ihtimalle o sikintiyi karsilar, karsilamazsa da afaki bir fark olmaz (bence tabii). sorun cikmazsa da cebinize kalmis olur.

• 10 bin çok bir para değil. çoğu arabanın kaskosundan daha düşük bir meblağ.

0km aracınızı yetkılı servise goturmekten de cekınmeyin. sonucta biraz fazla para veriyorsunuz ama yetkili servis bakımlı diyerek 20-30 üste sattıgınızda zaten odediğiniz parayı fazlasıyla çıkartmış oluyorsunuz.

• Renault scenic edc arabamı yaklaşık 6 sene ve 105 bin km boyunca yetkili servise götürmüştüm. Satmadan kısa süre önce kararsız kalan edc beyni ücretsiz değiştirilmişti. Benim servisle olan iyi ilişkiminde bunda etkisi vardır pektabi ama Reno sadık müşterisini pek üzmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 7 Mart 2024; 20:9:37 >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

Renonun servisi ve garantisi saglam diyorsunuz yani hocam kullanici hatasi vs diyip garanti disi yapmiyorlar yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.