Şimdi Ara

Lastik Hakkında Herşey (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
14
Favori
26.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordford50

En fazla 265/70R16 kullanılabilir.

Ama 255 zaten yeterince geniş.

Daha fazla genişletmenizi önermem.

Hatta yanak genişletilmek isteniyorsa, 245 taban daha isabetli olur ,

245/75R16 gibi.

.

Araç nerede kullanılacak. Arazi, asfalt.?

.

Şehir neresi?
    .
    (3PMSF) Kar tanesi işaretlemesi ile kar üzerinde sürüş kabiliyeti test edilmiş dört mevsim lastik almalısınız.
    .

https://m.lastikal.com.tr/bf-goodrich-lt265-70r16-121-118s-all-terrain-t-a-ko2-rwl-beyaz-yazili-lastik

Lastik Hakkında Herşey

http://www.lastikcim.com.tr/BFGoodrich-All-Terrain-TA-KO-24575R16-120116S,PR-1132.html

Merhaba,

255/70/16 orjinal ölçüleri,
    Araç Ford Ranger, yaşanılan şehir Ankara.
    %30 arazi %70 asfalt. Ankara malum, kışları fena.

A/T desenlere hayranım, gönül ister M/T takmak, ancak anladığım kadarıyla asfalt kullanımına pek uygun değil M/T.
    Araç Ford Ranger , ne ölçüde lastik önerirsiniz ?

• -s-laughter kullanıcısına yanıt
    Nedenlerini detaylıca yazmama gerek yok,

245/75r16 tercih edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diklato -- 28 Nisan 2021; 19:4:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastikte hp ne demek
    birde SAWA ESKİMO HP2 XL modeli nasıl lastik
    istanbul için uygun lastik mi?
  • Continentalin yeni çıkardığı allseason contack hakkında bilgisi olan varmı, lastik türkiyede satılacakmı, ne zaman gelir.
  • İyi günler,
    Ankara'da ikamet ediyorum ve araba kullanmaya başlayalı henüz bir ay oldu ve pek de iyi kullanıyor sayılmam. Dün yaz lastiğimi patlattım mesela :) Bir iki gün içerisinde kış lastiği almayı düşünüyorum. Çok kötü koşullarda trafiğe çıkmam şu anki tecrübelerime göre pek mümkün görünmüyor :) Opel Corsa 195/55R16 için önerebileceğiniz lastik ne olurdu? Kormoran, Sava, Lassa gibi ürünleri tercih etmeli miyim yoksa acemi şoför olduğum için kendimi güvenceye alıp Nokian, Michelin, Goodyear ya da Continental mı almalıyım?
  • Şuan aracıma 225/45 R18 ebadında lastik alma aşamasındayım. Bütçem gereği 4 modele yoğunlaştım. [ ZE914 Ecorun, Nfera SU1, KU39 LE Sport, PT741/ST760 ]
    Kullanım tarzım sportif denebilir, virajlarda limitleri ve yüksek hız kararlılığı önem arz ediyor, nispeten yumuşak bir lastik arıyorum. Tabi bu lastiklerden CSC5/CPC6 standartı beklemiyorum ancak kronik problemleri en az olanı merak ediyorum.
    Bana hangisini önerirsiniz ve hangi yönüyle öne çıkar? Bu konuda tavsiyeleriniz benim için oldukça önemli ve belirleyici olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.

@polatcoskun @lordford50 @sangokudbgt
  • diklato kullanıcısına yanıt
    Nokian weatherproofu kesinlikle tavsiye ederim, ıslak ve karlı havalar da kesinlikle iş görüyor, yaz tecrübem çok olamadı aracı sattık, fakat genel dörtmevsim lastikler sanki yazın biraz zayıf gibi şuan ki kullandığım goodyear dörtmevsimler yazın zayıftı

• Intimate kullanıcısına yanıt
    Virajlarda keskin direksiyon-yanak tepkisi ve kararlılık bekliyorsan Ku39'u ele, 225/40R18 ölçüsüne bende P7 cinturato'dan sonra geçmiştim, direksiyondaki direktlik gitmişti, peluşa döndü direksiyon. Biraz daha lastik basıncını yükselttim fayda etmedi, keskinlik kayboldu. Senin aracın elektirikli direksiyon ise bu farkı anlamayabilirsin ama yanak yumuşak olduğu için şaside belirsizliği hissedersin (tabiki önceki lastiğin iyi ise bu konuda)

Yalnız yazdığın lastikler bu tarz bir beklentisi olan kullanıcıya gidecek standartlarda değiller, önereceğim lastik bulabilirsen hankook ventus v12 evo, yine bulabilirsen Gt radial champiro hpy. Bunlar kuru zemin sürüş dinamik standartları yüksek lastikler. Gtradial'in ıslak zeminde bazı zaafları tabiki olacaktır.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.
    Aracım elektrik destekli direksiyona sahip, bildiğiniz gibi çalışma prensibi gereği öyle yoldaki her ayrıntıyı sürücüye ileten bir yapıda değil. Bu durumu lastikle daha da köreltmek istemiyorum. Hali hazırda 2015 imal tarihli, hamburger benzeri, 215/60 ebatlı ER300 kullanıyorum, taş gibi bir lastik olmasına rağmen, yüksek yanak genişliği bahsettiğiniz şaside belirsizlik ve "yığılma" durumuna sebep oluyor. Ancak sıcakken tutuş açısından üzmediler.
    Yeni jant takımımda lastik yanağı biraz daralacağından görece daha yumuşak hamurlu bir lastik arıyorum. Tabi ülkemizin yol koşulları, 45 yanaklı bir lastikle balon ihtimali konusunda endişelendirse de..

Ne yazık ki daha önce de bahsettiğim gibi bütçem sebebiyle bu 4 lastikten birini satın alabileceğim. Yoksa aklımda direk Ventus S1 Evo2 ya da PremiumContact6 almak var. Bu arada Kumho tavsiyesini dikkate alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intimate -- 25 Ekim 2017; 10:46:52 >

• zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    hp Sava lastiğin yüksek performanslı modelleri için kullandığı bir terim. geneli ifade etmiyor.

fiyat/performans olarak oldukça iyi lastik. goodyear markası altında üretim yapıyor. zannedersem fabrika slovenya'da. istanbul şartlarında fazlası ile yeter.
  • İyi günler.2012 yılında alıp kullanmaya başladığım 2012 42.hafta üretimi nokian wrd3 lastikleri bu yıl da kullanmak sıkıntı yaratır mı? 5 yıl kullanıldı bu yıl 6.sezon olacak. Lastiklerde aşınma çatlak yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

hp Sava lastiğin yüksek performanslı modelleri için kullandığı bir terim. geneli ifade etmiyor.

fiyat/performans olarak oldukça iyi lastik. goodyear markası altında üretim yapıyor. zannedersem fabrika slovenya'da. istanbul şartlarında fazlası ile yeter.

Fransa üretimi geldi hocam

Evet lastikçi de bana güzel lastik dedi

Bugün taktırdım uğultu yapıyor sanırım eski syron kış lastiğimde de vardı kış lastiği olduğundan

Teşekkürler hocam

• zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    Adac testlerine bakin tavsiye edilmiyor.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    bir hata olmasın. bu seneki testlerde fiyatına bakarsak iyi sonuçlar almış. özellikle buzlu yol performansı övülmüş.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-ADAC-SUV-Winter-Tyre-Test-215-65-R16.htm

"Positive: Best rating on ice, good in the dry, low wear."

diğer testler

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/Eskimo-HP2.htm

• Astra sedan aracım için 225/50/17 xl Conti PremiumContact 6 kullanıyorum. Lastiklerin yol tutuşu ve frenlemesi çok iyi ama biraz sertler.

• budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Belki yanlis anlasildim ancak benim uyarim yaz lastigi icindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 26 Ekim 2017; 15:30:1 >
  • Benim aracımda orijinal ebatlar 195/55/R15 ancak benden önceki sahibi 185/65/r15 kışlık lastikler ile kullanmış lastikler 1 yıllık ve ben de yaz lastiklerini ucuz olması sebebi ile ayni ebatlarda aldım. Çünkü orijinal ebatlar ile arasında 2 katına yakın fiyat farkı vardı. Bu lastik konusundan pek anlamıyorum ama orijinal değerler ile su anki kullandığım değerler aracın performansına çok etkisi olur mu acaba? 2018 yaz ayında ona göre aldığım lastikleri verip orijinal ebatlarda iyi bir lastik almayı planlıyorum teşekkürler.

• StipMG S kullanıcısına yanıt
    muadil olarak takılan lastikler ile aracınız 25mm yükselmiş. açıkçası davlumbaza bile sürtme ihtimali var. %4 asil çap farkı var. müsaade edilen %2,5. aracın yol tutuş kabiliyeti azalmış. performans da düşmüştür. muadil ölçü 185/60 r15 olabilir. maalesef bazı araçlarda böyle.
  • 235/45/17 ebatlarında f/p olarak yaz lastiği ne önerirsiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.