Şimdi Ara

Lastik Hakkında Herşey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
14
Favori
26.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: polatcoskun

Aracınızın model yılı ve tam model adı nedir?

Aracım 2006 model Dacia Logan 1.6 benzin lpgli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Bf goodrich bu listenin neresinde olurdu acaba? 195 65 15 icin

63 bin km michelin energy saver kullandim en sonunda tel atti. Sonra gittim 4 adet bf goodrich aldim. O da bana gore yumusak bir lastikti ama aracimi satmak zorunda kaldim cok kullanamadan.

bf goodrich yumuşaklık olarak micheline yakın bir yumuşaklıkta lastik continental ile michelin arasında olurdu
  • Merhaba ,Aracın 4 lastiği de ayni marka /model olma şartı varmıdır,yoksa ayni akstaki ikisi ayni olsa yeterlimidir.
    Çok az kullanılmış (7-8000 km) ve bodrum katta serin ortamda bekletilmiş fakat 8 yaşında lastiklerim var.Şuan arkada takılı pirelli 175/65 R14 lastiklerimde yüzeysel çatlaklar var onları çıkartıp bahsetmiş oldugum eski kumho ları taktırıp kullansam mı?Yoksa yeni sıfır mı alsam kararsız kaldım.2 tane mi yoksa 4 tene ayni marka/model mi kullansam.Teşekkürler.
  • 185 65 r15 lastiğime yetkili sersvis 2.2 veya 2.3 yerine gidip 2.6 bar yani 37.7 psi hava basmış. Biz dört lastiğe de böyle basıyoruz dediler. Hemde periyodik bakımda. Lastikler Bridgestone 4 mevsim. Sizce servis ile laf dalaşına girmeli miyim?

Teşekkürler.

• opxito kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

8 Yaşındaki lastikleriniz artık sertleşmeye başlamış olabilir. Aynı aks üzerindeki 2 adet lastiğinizin birbiri ile aynı olması yeterli. Önler michelin, arkalar kumho olabilir. Fakat 8 yıllık eski lastikleriniz güvenlik açısından risk oluşturabilir, kauçuk sertleşmeye başlamıştır muhtemelen. Köy yollarında sorun olmaz ama asfaltta sıkıntı yaratır.
  • 195 50 16 lastik önerirmisiniz fiyat performans ürünü olarak şimdiden teşekkürler

• -Columbia- kullanıcısına yanıt
    MERHABA

Kumho 195/50 R16 84H KH17 Fiyat/Performans olarak iyi bir lastikLastik Hakkında Herşey
  • @polatcoskun
    Merhaba kolay gelsin hocam.

195/55/16 lastiğe sahip bir corsa var. Lastik değiştirme vakti fakat bu ölçülerde ki lastikler çok pahalı, bu ölçüler yerine 205/55/16 lastik taksak ne olur. Bir kaç yerde yazılanları okuduk kimisi sıkıntı olmaz diyor kimisi ise yakıtı ve yol tutuşu etkiler diyor sizin görüşünüzü almak istedik.
  • Merahaba,

Geçen ay muayenede hafif kusurlu, lastiklerin çatlak olduğu çıktı ve değiştirmeye karar verdim. Aracım Honda Civic sedan 2012. Şuan üzerinde Conti 205/55/16 lastikler takılı ve sıcak bir ilde Antalya'da yaşamaktayım. Şehir içi kullanım daha fazla. Özellikle konfor, güvenlik ilk planda ve fiyatın çok önemli olmadığını varsayarak öneriniz ne olur?
  • -Columbia- kullanıcısına yanıt
    195/50R16 84V Marshal Matrac XM KH35
    195/50R16 88V XL Marshal MU12
    195/50R16 84H Pirelli Cinturato P1 Verde
    195/50R16 88V XL Pirelli Cinturato P1 Verde
    195/50R16 88V Michelin Primacy 3 GRNX

Bayilerimizden bu ürünleri tedarik edebilirsiniz. Web sitemizdeki bayi bulucudan telefonlarına ulaşabilirsiniz.
    Marshal MU12 fiyat/performansta iyi bir seçenektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastikPark -- 25 Mayıs 2017; 14:34:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Bf goodrich bu listenin neresinde olurdu acaba? 195 65 15 icin

63 bin km michelin energy saver kullandim en sonunda tel atti. Sonra gittim 4 adet bf goodrich aldim. O da bana gore yumusak bir lastikti ama aracimi satmak zorunda kaldim cok kullanamadan.

bf goodrich yumuşaklık olarak micheline yakın bir yumuşaklıkta lastik continental ile michelin arasında olurdu

Hocam 195 60 15 ölçülerinde lastik düşünüyorum, araç Clio Grand Tour orjinal ölçüsü 185 60 R15, önceliğim sessizlik ve ıslakta iyi yol tutuşu. Goodyear efficentgrip performance düşünüyordum, ama NEXEN markayı da tavsiye ettiler, sizin bir tavsiyeniz var mı?

• LastikPark kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam Marshallı pek duymadım kullananı görmedim internette ismini görmüşlüğüm var bakacağım

• dün bir araç satın aldım. üzerinde petlas yeni lastikler mevcut. sert firenlerde yeni olmasına rağmen kızaklama yapıp cırtlak ses çıkarıyor. nedendir ve yenisini almak gerekir mi? araç ceed. abs esr var. teşekkürler. hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

185 65 r15 lastiğime yetkili sersvis 2.2 veya 2.3 yerine gidip 2.6 bar yani 37.7 psi hava basmış. Biz dört lastiğe de böyle basıyoruz dediler. Hemde periyodik bakımda. Lastikler Bridgestone 4 mevsim. Sizce servis ile laf dalaşına girmeli miyim?

Teşekkürler.

Araç üreticisinin belirlediği havayı basmışlardır. Muhtemelen aracın kataloğunda da bu şekilde gösteriyordur. Aracınız binek bir araç ise 34 hava ya kadar düşürebilirsiniz fakat bizimde tavsiyemiz araç üreticisinin belirlediği hava değerlerinde kullanmanız olur. Aracınızın orjinal lastik ebadını ve bu ebat için gerekli havayı lastikebatlari.com dan bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

195 50 16 lastik önerirmisiniz fiyat performans ürünü olarak şimdiden teşekkürler

195/50R16 ebatında büyük markaların hepsini alabilirsiniz ve güvenle kullanırsınız. Büyük marka ürünlerinin fiyatı yüksek derseniz KORMORAN markası michelin üretimi olup daha hesaplı bir üründür tavsiye ederim. Kumho da düşünebilirsiniz HYUNDAI gibi kore menşeili araçların orjinal lastik markalarından dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

@polatcoskun
    Merhaba kolay gelsin hocam.

195/55/16 lastiğe sahip bir corsa var. Lastik değiştirme vakti fakat bu ölçülerde ki lastikler çok pahalı, bu ölçüler yerine 205/55/16 lastik taksak ne olur. Bir kaç yerde yazılanları okuduk kimisi sıkıntı olmaz diyor kimisi ise yakıtı ve yol tutuşu etkiler diyor sizin görüşünüzü almak istedik.

Tavsiyemiz orjinal lastik ölüçüleri dışına çıkmamanız. 205/55R16 ebatı corsa için büyük bir ebat. Aracınızın yol tutuşu, altına aldığı rüzgar miktarı, hız, km hesaplaması herşeyi değişir ve sağlıklı çalışmaz orjinal ve araç üretcisinin belirttiği muadil ebatlar dışına çıkmanızı tavsiye etmiyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

185 65 r15 lastiğime yetkili sersvis 2.2 veya 2.3 yerine gidip 2.6 bar yani 37.7 psi hava basmış. Biz dört lastiğe de böyle basıyoruz dediler. Hemde periyodik bakımda. Lastikler Bridgestone 4 mevsim. Sizce servis ile laf dalaşına girmeli miyim?

Teşekkürler.

Araç üreticisinin belirlediği havayı basmışlardır. Muhtemelen aracın kataloğunda da bu şekilde gösteriyordur. Aracınız binek bir araç ise 34 hava ya kadar düşürebilirsiniz fakat bizimde tavsiyemiz araç üreticisinin belirlediği hava değerlerinde kullanmanız olur. Aracınızın orjinal lastik ebadını ve bu ebat için gerekli havayı lastikebatlari.com dan bakabilirsiniz.

Yok hocam. Araç üreticisi yüksüz ağırlık için ön 32 arka 29 öneriyor. Yani bastıklarını söyledikleri havanın fabrika değerleri ile yakından uzaktan alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: opxito

Merhaba ,Aracın 4 lastiği de ayni marka /model olma şartı varmıdır,yoksa ayni akstaki ikisi ayni olsa yeterlimidir.
    Çok az kullanılmış (7-8000 km) ve bodrum katta serin ortamda bekletilmiş fakat 8 yaşında lastiklerim var.Şuan arkada takılı pirelli 175/65 R14 lastiklerimde yüzeysel çatlaklar var onları çıkartıp bahsetmiş oldugum eski kumho ları taktırıp kullansam mı?Yoksa yeni sıfır mı alsam kararsız kaldım.2 tane mi yoksa 4 tene ayni marka/model mi kullansam.Teşekkürler.

Aracın 4 lastiği de aynı marka ve desen olması tabi ki daha güzel olur. Fakat ille de aynı olacak diye bir kural yok, aynı aks üzerindeki lastikler aynı marka ve model olması gereken bir zorunluluktur. Depoda beklettiğiniz kısma gelince, Araç lastiği serin rutubetsiz ve kimyasal çözülmeye sebep olmayacak bir ortamda ise (benzin,mazot,tiner) gibi ürünlerle yan yana bulunmamışsa ve kauçuk yapısı bozulmamışsa kullanabilirsiniz. Yine de bir uzmanın görmesinde yarar vardır. Otomobil Lastiklerinin uygun saklama koşullarında hiç kullanılmadan 10 yıl Araç altında ise 5 yıl ömrü vardır. Tabi bu 5 yıl sonunda bir uzman kontrolü ile kullanılmaya devam edilebilir. Yeni almayı düşünüyorsanız ve bütçe sorununuz yoksa 4 lastiği de aynı anda değiştirmenizi tavsiye ederiz.

• Dacia sandero için 165/13 4 mevsim , 800 TL yi geçmeyecek, marka önemli ancak çok çok önemli değil öneriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: onrknn

dün bir araç satın aldım. üzerinde petlas yeni lastikler mevcut. sert firenlerde yeni olmasına rağmen kızaklama yapıp cırtlak ses çıkarıyor. nedendir ve yenisini almak gerekir mi? araç ceed. abs esr var. teşekkürler. hocam

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Lastiklerinizi incelemeden cevap vermek biraz zor olur. Fakat PETLAS biraz sert hamurlu bir lastiktir, fren de sizin belirttiğiniz şikayetleri daha önce de duyduk Lastikleri değiştirme kısmına gelince bütçeniz uygunsa daha üst segment bir marka düşünebilirsiniz. Marka tavsiyelerimizi özelden yazabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.