Şimdi Ara

Lastik hava basıncı hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
28.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

İstenilen hava basıncı uygulamak sorun teşkil etmeyecekse, Üretici firmalar lastik hava basınçları ile ilgili önerilerini kapı içlerine veya yakıt depo kapağı civarına bizleri şaşırtmak içinmi yazıyorlar yoksa?

Aracınız nedir? Kaç psi hava basıyorsunuz?
    Aracımın depo kapağında yüksüz iken 1,9 bar yazıyor. Siz olsanız depo kapağına uyup 27 psi hava ile mi dolaşırdınız?

27 çok düşük. Psi cinsinden de yazar genelde, sizde yazmıyor mu? En az 30 olmalı bence. Bende 33-36 yazıyor, 34 le kullanıyorum. Polo'da yüklüyken 36-39 yazıyor. Siz de 30 ya da 32 basın. Çok yüksek hız olmadıkça çok farkedeceğini sanmıyorum. Ama ben kendi aracımla 27 de dolaşmam.

• Yüklü yada yüksüzken her defasında lastik basıncını değiştirmektense 33-34 en ideali bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 1 Temmuz 2013; 10:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter
    27 çok düşük. Psi cinsinden de yazar genelde, sizde yazmıyor mu? En az 30 olmalı bence. Bende 33-36 yazıyor, 34 le kullanıyorum. Polo'da yüklüyken 36-39 yazıyor. Siz de 30 ya da 32 basın. Çok yüksek hız olmadıkça çok farkedeceğini sanmıyorum. Ama ben kendi aracımla 27 de dolaşmam.

Depo kapağında 2 yolcu için ön arkalar aynı 1,9 bar yazıyor (psi olarak yazmıyor)
    5 yolcu ve bagaj dolu hali için önler 2,1 bar arkalar 2,7 bar yazıyor
  • yüksek basınç iyidir.
    normalden biraz daha yüksek basınçta kullanıyorum.
    önerilen değer 33-35 olmasına rağmen
    ön ve arkalara 38 psi basıyorum.
  • Benim aracın akıllara zarar basınç önerisi. Şuan 35psi basılı.

Lastik hava basıncı hk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Benim aracın akıllara zarar basınç önerisi. Şuan 35psi basılı.

Lastik hava basıncı hk.

Yüklü iken önler 50 arkalar 46 :S o nasıl bir basınç önerisi cidden

• quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Benim aracın akıllara zarar basınç önerisi. Şuan 35psi basılı.

Lastik hava basıncı hk.

Yüklü iken önler 50 arkalar 46 :S o nasıl bir basınç önerisi cidden

Önerilen lastik markası bile var
    Michelin Primacy Hp

• webcin kullanıcısına yanıt
    Yok artık.

Ben normalde 33 basıyordum fakat conti5'lere geçtiğimden beri az gibi geliyor. 35 yapsam mı ? Zararı olur mu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Tatar.

Yok artık.

Ben normalde 33 basıyordum fakat conti5'lere geçtiğimden beri az gibi geliyor. 35 yapsam mı ? Zararı olur mu acaba.

Hiç sanmıyorum zararı olacağını, hatta ekonomide faydası olur...
    Sadece birazcık konforda kötü yönde fark ederse eder...
    Ben michelin hp lerimi 3 yıl 35 yada 36 psi olarak kullandım sorun olmadı...
    Şimdi Googyearları 34 psi kullanıyorum gayrt harika....

• webcin kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler.

Bende goodyear ları 33 kullanıyordum. Bu conti5 lerim 34 olmasına ragmen yanakları şişik duruyor, anlamadım gitti. Yarın 35 yapayım. depo kapağınada bakayım.
  • 36 bastım bugün önler hala inik gibi duruyor

185\65 olması lazım 14 inç
  • Bizde de 195/65/R14 lastikler var. Jantın ağırlığından mıdır nedir bir türlü anlayamadım yanaklar yüksüz halde bile çökük duruyor. Bu durum da çok canımı sıkıyor. 35 basıyorum ben hep. Hatta bir ara 36 basıyordum ama yine de biraz çökük duruyor yanaklar
  • Bizim araba da 2012 Clio Grand Tour 1280 KG. Normal Clioda da 185 taban lastik 15'' jant var bizimkinde de. Onların kapısında yazan basınç değerleriyle bizimki aynı. Ama nedense 34 civarında bassam bile hep inik gibi duruyor lastikler
  • benim corollada 205 michelin var 32 felan öneriliyor ama ben 28 basıyorum araba pamuk gibi oluyor , konfor için yanlış mı yapıyorum? zararı olurmu ki
  • Her arabanın lastik çapı, genişliği ebadı arabanın ağırlığına göre üretilirken tesbit ediliyor. Ve ilan ediliyor. her arabanın lastik basıncı aynı olur diye bir kural yok....fabrikası ne diyorsa o kadar hava basacaksınız...Falanca şu kadar basıyor demek yanlış...AŞIRI ŞİŞKİN LASTİK YOLDA DURMAZ FUTBOL TOPU GİBİ ZIPLAR... Aşırı sıcakta gümler...yarılır...keskin bir taşa , cisime rast gelince esnemez anında yarılır...Yoldan uçarsınız...Sönük lastik ise yola basan yüzeyi artırır...Kışın karda buzda iyidir yakıt giderini artırır...Kural dışına çıkmayın...saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

benim corollada 205 michelin var 32 felan öneriliyor ama ben 28 basıyorum araba pamuk gibi oluyor , konfor için yanlış mı yapıyorum? zararı olurmu ki

Yakıt tüketimi artar. Bir de lastiğin içindeki metal destekler zamanla kırılabilir aynı şekilde uzun süre kalırsa.
  • En dengesiz lastik basinci degerleri benfe sanirim. On 18 arka 27. Ama ben on 30 arka 32 kullaniyorum ladtik ebatlarini degistirdigim icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Toyota Corolla...205 lastik...Araçtaki etikette yanlış hatırlamıyorsam normal yük ve hızda 32 hava yazıyor...Ama ben hiçbir zaman 34 ün altına düşürmüyorum...
    32 olduğunda özellikle ön lastiklerin yanakları baya bir sarkıyor...Yanaklar da lastiğin zayıf noktası olduğundan biraz yükseltiyorum...

Aynen
    0-160km hız normal yük 32psi
    160km ve üzeri hız için 36psi
    yazıyor tüm lastikler için (şöför tarafı kapı içinde)

Bende 33psi veya 34psi yapıyorum

160 km. hıza çıkınca durup daha doğrusu durmadan nasıl 36 psi olana kadar hava basıcaz

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Toyota Corolla...205 lastik...Araçtaki etikette yanlış hatırlamıyorsam normal yük ve hızda 32 hava yazıyor...Ama ben hiçbir zaman 34 ün altına düşürmüyorum...
    32 olduğunda özellikle ön lastiklerin yanakları baya bir sarkıyor...Yanaklar da lastiğin zayıf noktası olduğundan biraz yükseltiyorum...

Aynen
    0-160km hız normal yük 32psi
    160km ve üzeri hız için 36psi
    yazıyor tüm lastikler için (şöför tarafı kapı içinde)

Bende 33psi veya 34psi yapıyorum

160 km. hıza çıkınca durup daha doğrusu durmadan nasıl 36 psi olana kadar hava basıcaz

Güzel espiri :)

Tabiki durmayacaz,
    160km üzeri hızlarda kullanıyorsanız bazen veya genelde,
    Önceden lastiklerinizi hep 36psi de tutacaksınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

benim corollada 205 michelin var 32 felan öneriliyor ama ben 28 basıyorum araba pamuk gibi oluyor , konfor için yanlış mı yapıyorum? zararı olurmu ki

Bişey olmaz, ama siz yine de en azından önler 30-arkalar 29 yapın bari. Bu arada lastik havası düştükçe direksiyon sertleşir. Önleri 32 yaparsanız manevralarda lokum gibi olduğunu görürsünüz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.