Şimdi Ara

Lastik hava basıncı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
28.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında çok basit ve internetten araştırılıp halledecek bir konu gibi gözüksede kafamı karıştırıyor bazen.
    Aracımın benzin kapağının içinde bar olarak yüksüz iken hem ön hem arka 1,9 bar verilmiş (1 bar = 14,50326 psi) 1,9 bar 27,5 psi yapıyor bu çok az değil mi? Çevremde 32 nin altında yapan görmedim duymadım.
    Yüklü durum için ise resimde 5 kişi ve bagaj göstermiş, önler 2,1 bar arkalar 2,7 bar verilmiş. Yani önler 30,5 arkalar 39 psi yapıyor.
    Genelde eşim kızım ve ben bindiğimiz için hep önler ve arkalara 32 basardım ki görünüş olarak bu bile bana az gelirdi, şimdi ben kaç psi basayım? Kitapçığa mı uyayım 32 ye devam mı?

Rica etsem herkes kendi aracının depo kapağında yazan değeri yazabilir mi? Yani herkes buna uyuyor mu?
    Ben şimdi aracı 1-2 kişi kullanırken depo kapağında yazana uyup 27,5 mi hava basayım 2005 passata?

Edit : ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escala -- 18 Haziran 2013; 9:37:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastik Hava Basıncını Anlama: Skoda Octavia ve Diğer Otomobiller için

Lastik hava basıncı, aracınızın güvenli ve verimli çalışması için kritik öneme sahiptir. Uygun lastik basıncını korumak, sürüş performansınızı, yakıt verimliliğinizi ve yol tutuşunuzu iyileştirirken lastik aşınmasını da azaltır.

Skoda Octavia Lastik Basıncı

Skoda Octavia için doğru lastik hava basıncı, aracınızın modeline, lastik boyutuna ve yükleme koşullarına bağlıdır.

• Genel olarak, çoğu Skoda Octavia modeli için önerilen lastik hava basıncı, ön lastikler için 32 psi (2,2 bar) ve arka lastikler için 35 psi (2,4 bar)'dır.
    • Bununla birlikte, aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek belirli aracınız için doğru basıncı belirlemeniz önerilir.

Diğer Otomobiller için Lastik Hava Basıncı

Skoda Octavia dışında diğer otomobiller için lastik hava basıncı önerileri değişebilir. Örneğin:

• Volkswagen Tiguan: 33 psi (ön) / 36 psi (arka)
    • 155 70 R13 lastikleri: 32 psi

Lastik Hava Basıncını Kontrol Etme ve Ayarlama

Lastik hava basıncını düzenli olarak kontrol etmeli ve gerektiğinde ayarlamalısınız. Doğru basıncı sağlamak için:

• Lastikleriniz soğukken hava basıncını kontrol edin.
    • Lastik valfini bir lastik basınç ölçer kullanarak çıkarın.
    • Basıncı ölçün ve gerekirse bir hava kompresörü veya ayak pompası kullanarak ayarlayın.
    • Lastik valfini tekrar takın ve lastik basıncını yeniden kontrol edin.

Uygun Lastik Hava Basıncını Korumanın Önemi

Uygun lastik hava basıncını korumak, otomobilinizin performansı ve güvenliği açısından çok önemlidir.

• Lastik ömrünü uzatır ve aşınmayı azaltır.
    • Yakıt verimliliğini artırır.
    • Yol tutuşunu iyileştirir.
    • Aracın dengesini ve yol tutuşunu artırır.
    • Direksiyon tepkisini geliştirir.

Arabanızın lastik hava basıncını düzenli olarak kontrol ederek ve ayarlayarak, sürüş güvenliğinizi artırabilir, lastik ömrünü uzatabilir ve aracınızın verimliliğini optimize edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 30-32 arası idealdir.Lastikçilerde hep bu şekilde basıyor zaten.
  • Basıncın düşük olması kötü bir şeydir. Yüksek basınçtan zarar gelmez. En fazla konforunuz azalır.
  • Orjinal ebatta lastik kullanıyorsanız depo kapağında yazan basınç değerlerine uymanızı tavsiye ederim. Ayrıca lastik havası, lastik soğukken kontrol edilmelidir. Lastik sıcakken ölçerseniz yanılırsınız.
  • Bu konuda belli bir aralık yoktur, araca göre değişiklik gösterir. Lastik boyutları aynı olsa dahi farklı araçlarda fabrikanın belirlediği uygun hava basınçları farklı olabilir.

En doğrusu araç üzerinde yazan talimatlara uymaktır.
  • Ön-Arkalar 32 PSI benim lastikler.
  • Dusuk hava basarsaniz lastigin kenarlari eger fazla hava basarsaniz da ortasi aşinir. En dogrusu yuke gore benzin kapagi icindeki talimatlara uymak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C5 Lastik Hava Basıncı?
    16 yıl önce açıldı
    lastik basıncı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica etsem herkes kendi aracının depo kapağında yazan değeri yazabilir mi? Yani herkes buna uyuyor mu?
    Ben şimdi aracı 1-2 kişi kullanırken depo kapağında yazana uyup 27,5 mi hava basayım 2005 passata?
  • Benim araçta yüksüz durumda normal kullanım için ön-arka 35 psi yazıyor.

Konfor için ön-arka minimum 32 psi yazılmış (zaten 32 psi'dan aşağı düşünce basınç sensörü uyarı veriyor).

Yüklü durumda da arka 38 psi.

Ben genelde 34-35 psi civarlarında geziyorum, yakıt tüketimi de bir nebze düşüyor bu basınçlarda.
  • Bende fluence var ön lastikler 33 olması lazım, punto evo da da 32 yada 33 ön lastik fabrika verisi bunlar, düşük hava yüzünden otobanda 120 km hız la lastik parçalamışlığım var titreşimi farketmemizle frenle lere asılmamız bir olmuştu, yoksa çok büyük kaza olacaktı, saniyelik olay, düşük hava=yüksek süratte ölüm tehlikesi anlamına gelebilir.
  • Toyota Corolla...205 lastik...Araçtaki etikette yanlış hatırlamıyorsam normal yük ve hızda 32 hava yazıyor...Ama ben hiçbir zaman 34 ün altına düşürmüyorum...
    32 olduğunda özellikle ön lastiklerin yanakları baya bir sarkıyor...Yanaklar da lastiğin zayıf noktası olduğundan biraz yükseltiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Toyota Corolla...205 lastik...Araçtaki etikette yanlış hatırlamıyorsam normal yük ve hızda 32 hava yazıyor...Ama ben hiçbir zaman 34 ün altına düşürmüyorum...
    32 olduğunda özellikle ön lastiklerin yanakları baya bir sarkıyor...Yanaklar da lastiğin zayıf noktası olduğundan biraz yükseltiyorum...

Aynen
    0-160km hız normal yük 32psi
    160km ve üzeri hız için 36psi
    yazıyor tüm lastikler için (şöför tarafı kapı içinde)

Bende 33psi veya 34psi yapıyorum

• Skoda Superb 1.4 TSI 225*45*17 lastik için ön normal yükte ön 30, arkalar 32 yazıyor depo kapağında. Ben de öyle kullanıyorum.
  • Polo Bluemotion. Yakıt kapağı içinde yazan değerler:

Yüksüz
    Önler 38
    Arkalar 35

Yüklü
    Önler 38
    Arkalar 39

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Toyota Corolla...205 lastik...Araçtaki etikette yanlış hatırlamıyorsam normal yük ve hızda 32 hava yazıyor...Ama ben hiçbir zaman 34 ün altına düşürmüyorum...

Aynen

Benim lastiklerde 205 55 16
    Ben de 32 kullanıyordum kapakta 1,9 bar yazmasına rağmen ama yanaklardan dolayı sanki 33 ya da 34 yapsam daha iyi olur gibime geliyor.
    Şunu soracağım peki önler ve arkalara aynı mı hava basıyorsunuz? Yoksa 30-32 ya da 32-34 gibi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Aynen

Benim lastiklerde 205 55 16
    Ben de 32 kullanıyordum kapakta 1,9 bar yazmasına rağmen ama yanaklardan dolayı sanki 33 ya da 34 yapsam daha iyi olur gibime geliyor.
    Şunu soracağım peki önler ve arkalara aynı mı hava basıyorsunuz? Yoksa 30-32 ya da 32-34 gibi mi?

Tüm lastiklere 33psi yada 34psi basıyorum
    Ön arka ayrımı yok :)

• 2007 passat tdi variant var. ön ve arkalara şehiriçinde 34 şehirlerarası 35 basıyorum.
  • 155 70 r13 lastik var arçta 32-33 psi yazıyor ama yinede inik gibi oluyor.35 mi 36 mı ne basmıştım en son.
  • İstenilen hava basıncı uygulamak sorun teşkil etmeyecekse, Üretici firmalar lastik hava basınçları ile ilgili önerilerini kapı içlerine veya yakıt depo kapağı civarına bizleri şaşırtmak içinmi yazıyorlar yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

İstenilen hava basıncı uygulamak sorun teşkil etmeyecekse, Üretici firmalar lastik hava basınçları ile ilgili önerilerini kapı içlerine veya yakıt depo kapağı civarına bizleri şaşırtmak içinmi yazıyorlar yoksa?

Aracınız nedir? Kaç psi hava basıyorsunuz?
    Aracımın depo kapağında yüksüz iken 1,9 bar yazıyor. Siz olsanız depo kapağına uyup 27 psi hava ile mi dolaşırdınız?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.