Şimdi Ara

Clio Lastik hava basıncı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
57.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Clio sedanların lastik hava basıncları ne kadar olmalıdır. Bilgi verirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Clio Lastik Hava Basıncı

Clio model Renault araçlarının lastik hava basıncı, aracın performansı, yol tutuşu ve güvenliği için çok önemlidir. Doğru lastik hava basıncını korumak, maksimum yakıt verimliliği, optimum sürüş kalitesi ve lastik ömrünün uzatılması için gereklidir.

Clio Modellerine Göre Lastik Hava Basıncı

Renault Clio model araçlarının farklı nesilleri ve versiyonları için önerilen lastik hava basınçları değişebilir. Aşağıda bazı yaygın Clio modellerinin lastik hava basıncı değerleri verilmiştir:

• Clio 2: Ön: 32 psi (2,2 bar), Arka: 33 psi (2,3 bar)
    • Clio 3: Ön: 32 psi (2,2 bar), Arka: 35 psi (2,4 bar)
    • Clio 4: Ön: 35 psi (2,4 bar), Arka: 38 psi (2,6 bar)

Megane 4 Lastik Hava Basıncı

Belirtilen değerler yalnızca bir referanstır. Renault Clio aracının spesifik lastik hava basıncı değerleri, araç modeline, lastik boyutuna ve yükleme koşullarına göre değişebilir. Doğru bilgi için araç kullanma kılavuzuna veya aracın kapısının iç kısmına yapıştırılmış etikete bakmalısın.

Doğru Lastik Hava Basıncını Sağlamanın Önemi

Doğru olmayan lastik hava basıncı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi soruna yol açabilir:

• Azaltılmış yakıt verimliliği
    • Kötü yol tutuşu
    • Uzun fren mesafeleri
    • Daha hızlı lastik aşınması
    • Lastik patlaması riski

Lastik Hava Basıncını Kontrol Etme ve Ayarlama

Lastik hava basıncını düzenli olarak kontrol etmeli ve gerektiğinde ayarlamalısın. İşte lastik hava basıncını kontrol etme ve ayarlama adımları:

1. Lastikler soğukken (aracı en az 3 saat kullanmamışken) lastik hava basıncını kontrol et.
    2. Bir lastik basınç göstergesi kullan.
    3. Lastik basıncı, araç üreticisi tarafından önerilen değere uymalıdır.
    4. Gerekirse lastiklere hava ekle veya çıkar.
    5. Lastik basıncını ayarladıktan sonra, doğru basıncın sağlandığından emin olmak için tekrar kontrol et.

Lastik hava basıncını doğru seviyede tutarak, aracının performansını en üst düzeye çıkarabilir, güvenliğini artırabilir ve lastiklerin ömrünü uzatabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: fagala

Arkadaşlar Clio sedanların lastik hava basıncları ne kadar olmalıdır. Bilgi verirseniz sevinirim.

Lastiklerin yanaklarında kod numaralrı vardır, mesela benim ki 185/60R15. Bu kod numarası ile lastiğin için en ideal basıncı kullanma klavuzunun ilk sayfalarından öğrenebilirsin.. Yaklaşık olarak ön 33 arka 29 diyebilirim..
  • Araçla birlikte verilen kullanım kitapçığında en ideal fabrika verileri vardır.
  • konuyu hortlatayım....

1.5 dizel için önler 2.2 bar arkalar 2 olacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fagala -- 22 Nisan 2008; 23:47:12 >
  • Ön32 arka 30 basıyorum ben.
  • bende 31-29 kullandım ancak aşağıdaki sitede 175/65/14 michelin için 28/26 diyor.
    http://www.michelin.com.tr/tr/front/affich.jsp?codeRubrique=20061009160830&lang=TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 23 Nisan 2008; 11:11:12 >
  • Arkadaşın araç 185/65 olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C5 Lastik Hava Basıncı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendede 2000 model clio sedan kasa var önler 32 arkaya 30 basıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=Yj9sxgbWNZU linkteki videoda gayet güzel açıklamış usta.
  • Lastikler orijinal ise sürücü tarafındaki kapının iç tarafında kaç bar olması gerektiği yazıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.