< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Lastik seçimi ? (2. sayfa)
-
-
EGP 1 almayın hocam bence, Primacy 4 alın geçin EGP2 yoksa.
-
Keske dedigin gibi olsa.. 235 45 18 ebatta continin tanesi 2500 sava 1250.. 4 lastikte 5 bin tl yapar ayda 420 tl civari.. Kasko sigorta bakim mazot derken artik herseyden kisar olduk..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4+ kullanıyorum. Eski lastiğim bridgestone t001 di.
4 hiç kullanmadım ancak plus tan farkı diş derinliği ve emin olmamakls birlikte yol tutuşu 4 ten daha iyi.
S1 konfor ve yakıt için tercih edilir.
4+ yol rutuşu için.
Bridgestone t005 öneririm , 4+ kullanan biri olarak.
Lastik ölçülerine göre, lastik yapılarının değiştiğini düşünüyorum.
Primacy 4’ün artısı sessizliği konforu eksisi ise bazı şartlarda yol tutuşunun zayıf olması idi. Bu sorunu artı serisinde çözmüşler o zaman bu çok iyi bir gelişme. Michelin kolay kolay bir lastiğin üzerine plus, artı gibi ibareleri üretmeyen bir marka. Bu kez direk 4’ten 5’e geçmemiş çünkü. Bridgestone ve Conti’den gürültü nedeniyle uzak duruyorum hassasım bu konuda ama t005’in oldukça yumuşak olduğu belirtiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben plustan, daha doğrusu konforundan bişey anlamadım. Boşuna o kadar para ödediğimi düşünüyorum. Ya bridgestone o kadar sert değil, yada 4+ o kadar yumuşak değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 6 Haziran 2022; 19:53:59 >
Herkese Selam
45 bin km hankok kullandım 2014 model ibiza nın fabrikanın taktığı lastikti modeli hatırlamıyorum ama biraz sert lastikti ıslak zemin yol tutuşunu beğenmedim biraz sesliydi 40 km binde arttık bitmişti yol tutuşu kalmamıştı
sonra michelin crossclimate aldım 35 bin km kullandım sessiz yumuşak, ıslak zemin çok iyidir, bu lastiğin olayı bu ama 35 binde artık bitmeye başlamıştı arabayı değiştirdim
sonra aldığım arabanın üzerinde 49 binde bridgestone turanza vardı 3-5 bin km kullandım buda artık bitmiş ve çok ses yapıyordu, sertliği hankok a benziyordu
sonra michelin primacy 4 aldım şuan 50 bini geçtim,kullandığım lastiklerin aralarında en çok beğendiğim lastik primacy 4 olmuştur, hem sessiz olması ve ıslak zemin yoltutuşu diğer kullandıklarımın arasında en iyisiydi, lastikte ufak çatlaklar oluşmaya başladı açıkçası bende bu kadar km gitmesini beklemiyordum (istanbul da yaşıyorum yılda 2 kez kampa köye gidiyorum, 2-3 ayda ormana parka giriyorum hemen parçalanıyor algısını yaşamadım, öyle çok agrasif veya çokta sakin araç kullanmıyorum normal) biraz daha zorlasam 60 bin km ye rahat giderim aslında ama yıl başında fiyatların 2 ye katlyacağını düşündüğüm için şimdiden fiyat bakmaya başladım artık ıslak zeminde abs devreye giriyor sıcaklarda ötme yapıyor 50 bin km için bence hala iyi :).
Şuan primacy 4 denginde bişey bakıyorum ama michelin fiyatları çok yüksek olduğu için good year efficent performance 2 yi gözüme kestirdim biraz araştıracağım artık yorumlara bakıp karar vereceğim.
Benim için en önemli olan kriter hala ıslak zemin yol tutuşu buna göre tavsiye alabilirm, yakıt tüketimini ikinici kriter olarak bakıyorum.(Bütçem 1500-1900)
-
ebat nedir
-
Falken ziex nasil hocam cok ovguler duydum favorilerimde ben de yilbasindan once almayi dusunuyorum
büyük markaların premium touring ürünlerine rakiptir fakat yuvarlanma direnci biraz daha yüksek kalabiliyor diğerlerine göre. aynı fiyata neler satılıyor ona bakmak lazım uygunsa alınabilir
-
şuan kullandığım ebat 205 55 R16
-
michelin primacy 4 plus var bir bakın bayilere vs. sorun bazen internet fiyatıyla aynı hatta daha uygun oluyor montaj da dahil ediliyor. uzun ömürlü olmasından memnun kaldıysanız michelin devam edin derim çünkü michelin hem uzun ömürlü hem de yıpranmış halde bile sıfır performansına en yakın kalabilen modelleri üretiyor. aradaki fiyat farkını vermeye değer diye düşünüyorum ama tabi rakip markanın rakip modelinin iki katı falan değil bu dediğim.
onun dışında continental premium contact 7 yeni çıktı, test sonuçları iyi, bi tık geride olabilir yıpranma konusunda ama genele göre iyidir yine. zaten ıslakta premium modellerde bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum hepsi iyi.
bridgestone turanza 6 çıkardı ama biraz ön yargınız var sanırım kullandığınız model t001 idi muhtemelen. t005 revize edildikten sonra o eski sertliği yok artık bu serinin, yeni çıkan model de yine konforlu fakat yıpranma konusu soru işareti biraz. t005'den iyi deseler de o model ortalamaydı yıpranmada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler ilginiz için,goodyear efficientgrip performance 2 kullanıcılarının yorumlarını merak ediyorum ona göre kıyaslayıp michelin için fiyat bakacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X