google dan nokian türkiye distribitörünü buldum.maille sorup yetkili acentasını öğrendim.ama o yetkili acenta artık nokian taktırmadığını söyleyince falken aldım.
bu lastik gerçekten çok iyi. good year'dan uzak dur.
quote:
Orjinalden alıntı: silverstar68
40 bin kmdir sorunsuz bir şekilde michelin energy kullanıyorum tavsiye derim özellikle sessizlik konusunda başarılı.
bende yakın zamanda lastikleri yenilemeyi düşünüyorum yine michelin alacam.
evet fransız markası yüzünden tavsiye etmiyorum yoksa dediğin gibi ilk lasitği çıkartan ve çelik kordu kullanan michelindir lastikte araba sektörü ile paralel olarak gelişen devamlı yenilenen sektördür nokıan lastige gelince bunun marka olduğunu zanettmiyorum büyük bir markanın alt ürünüdür yani beko arçelik gibi lassa bridgestone aynı fabrikada üretilir ama isimleri farklıdır fulda ve goodyear gibi toyotada kullanılan orjinal lastikler çok güzel degil buna katılıyorum bununda sebebi ototmobil firmalarının maliyet düşürme politikasıdır arabaya yola uygun lastiği almak çok önemlidir bu yüzden lastik alırken kulaktan duyma değil profesyonelden destek alınmalıdır başka bir arabaya uyan lastik sizin aracınıza yada kullandığınınz yola uygun olmaya bilir dolayısı ilede memnuniyetiniz azalacaktır zaten bu yüzden büyük firmalar bir çok çeşit lastik üretir bunların hepsi sizin aracanıza uyabilir ama aynı performansı göstermezler ama toyotaya hangi marka alırsanız alın (h) sınıfı olsun daha güvenli sürüş için
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
quote:
Orjinalden alıntı: bekaert
arkadaşlar ben lastik sektöründe çalışıyorum bu forumda defalarca yazdım yine yazıyorum toyotaya lastik takacaksanız yada benzeri arabaya ne marka olursa olsun (h) sınıfı takın ses yapmasına gelince sesi ençok lasit hava düşük olunca yada ısınıncs yapar basıncı kontrol ettirin mümkünsede yaz aylarında nitrojen bastırın bende lassa ımpetus 2 var çok güzel lastik üzerinde micehelin vardı yol tutuşu berbattı ayrıca ımpetus2 çokta yumuşak lastik micheline gelince ben birdaha almam en önemli nedeni fransız malı olmasıdır siyaseti biraz takip almaz çünkü fransızlar türiye menfahitine bir şey yapmıyor aksine hep karşı çıkıyorlar ve düşmanlarımızı destekliyorlar dünyada lastik sektörü pastasının %75'ini bridgestone,goodyear,michelin paylaşır goodyear yakın zamanda lastik içersinde kullandığı malzemeleri çinden almaya başladı birde arabanızın modeli kasasına göre yani arabanıza göre lastik seçiniz kafadan gidip almayınız size uygun olmayabilir benim aracım 2004 toyota corolla 1.4 sedan ben ımpetus 2 taktım memnunum ayrıca bana bridgestone fabrikasından gelen maili sizlerde aşagıda paylaşıyorum kararı sizler verin klavyesi olan yazı yazıyor
*185/70R14 ebadı takdığınızda orjinal ebada istinaden aracınız yerden 1- 1,5 cm. yükselir. * Bu durumda 65 yanaktan 70 yanağa geçtiğiniz için sürüş konforunuzda bir artış olur.
IM 2 ile ER300 arasında kalite olarak farklılık yoktur. IM2 tek yönlü bir lastiktir. Desen dizaynı tek yön üzerinde kuruludur. Bu durum lastiğin yol tutuş performansını artırmaktadır.
ER300 ise yeni desen kategorisinde değerlendirilerek üretilmiş asimetrik bir desen yapısına sahiptir. Yani lastik yere basan kısımda tam ortadan hayali olarak ikiye ayrılmıştır. Dış tarafta farklı bir desen iç tarafta farklı bir desen vardır. Bu durum lastiğin dışa doğru su boşaltma performansını artırmaktadır. Lastik teknolojisinde yeni kullanılan çok farklı bir desen yapısına sahiptir.
Benim değerlendirmem; Aracınız Toyota olduğu için prestij arabası olduğundan prestijli lastik ön plana çıkmaktadır. Bu da ER 300 lastiğinin takılması anlamını taşımaktadır. Başarılar dilerim
lastik sektöründe çalışmanıza rağmen michelin i kötülemek bahsettiğiniz bir takım patent markası yüzünden sanırım..fransız markası olduğundan yani..ama burada önemli olan güvenliktir..michelin dünya daki en kaliteli üretimlerden biridir..hatta bence lastik sektöründe ilk markadır..
diğer taraftan 96-00 arası toyotalarda sessizlik açısından nokian testler sonucunda en sessiz lastik seçilmiştir..bunu da göz ardı etmemek gerek..
Arkadaşlar ben de michelin düşünüyordum ama yazılanları okuyunce vazgeçtim. Fransızlara benim de alerjim var. Ben adıyaman dayım. Bazen stablize yola da giriyorum. En iyisi lassa impetus gibi. 185*65*14 yerine 185*70*14 taksk nesıl olur? Ne dersiniz?
peki bu prelli hakkında düşünceleriniz neler ben bunu kullanıyorum da 96 toyota gli için uygun mu ki
quote:
Orjinalden alıntı: zeync
185*65*14 yerine 185*70*14 taksk nesıl olur? Ne dersiniz?
Ben aracımın altı yollardaki kasislere çarpmasın diye bahsettiğin değişikliği aynen yaptım. 185*65*14 yerine 185*70*14 taktım, yükseklik 1 cm artmasına rağmen başarılı oldu, artık kasislere pek vurmuyorum. Yalnız km sayacına %3 kadar fazla km yazıyor, ve hız 3-5 km farklı ölçüyor, Başka fark yok. ayrıca lastik büyünce çekiş düşer demişlerdi ama ben bunu farketmedim.
quote:
peki bu prelli hakkında düşünceleriniz neler ben bunu kullanıyorum da 96 toyota gli için uygun mu ki
Pirelli P6000 kullandım. Pirelli'nin iyi lastiklerinden biridir. Ama biraz çabuk yıpranıyor ve kullandıkça sertleşip gürültüsü artıyor. Ben olsam pirelli almazdım.
185 / 55 / 14 (82H) lastik kullanıyorum lassa impetus2 . aracın yol tutuşundan çok memnunum , virazjları alışı falan çok iyi ancak lastik çok sert. içeri sesi fazla alıyor ve patinaja çabuk düşüyor. onun dışında çok iyi.
şu an 4 lastik alıcam ben de kararsız kaldım ne alayım diye.
Bridgestone Turanza LM20 kullanıyorum. ilk 30 bin gayet güzel geçti ama (şuan 42 binde) şuan ciddi kaymalar başladı vede rahat hissedilecek derecede fren sorunu başladı. aracım 42 binde ama 4 tekerde 42 bin km yapmadı. 2 tanede kış lastiklerim oldugundan ortalama 35 bin kmde. Bilemiyorum bu değerler adedi 225 ytl olan lastikler için iyimi...
valla yarın bir gün lastik alacağız ama ne alalım onu hala bulamadık
170 hp jetta üzerinde 205/55 16 91v lastik var, araç 250 km hıza çıkabiliyor, bu lastikler sizce uygunmudur?
250 km nerde çıkıyor? pistte mi yoksa trafikte mi, çok tehlikeli bir hız.
quote:
Orjinalden alıntı: toyota67
aracın üzerindeki bridgestone lastikleri değiştirecem.dişleri sağlam ama çok sertleşmiş gibi.üç marka arasında kaldım; michelin,nokian ve good year.good year iiçin gt 3 düşünüyorum ama diğer iki marka için hangi model alacağıma karar veremedim.benim için hız lastiğinden ziyade konfor lastiğine ihtiyacım var.malum toyota da yol sesi fazla,sessizlik benim için öncelikli kriter.
michelin öneririm arkadaşım michelinin lstik hmurları çok özeldir benim tercihim pilot serisi olurdu fakat türkiye yollarında michelinin pek uygun olmadığını ve balon yaptığını hatırlatmak gerekir yani burda michelin kullanıcaksan dikkatli kullanıcan lastiklerini
Ben bu arada brid. ER 300 turanza kullanıyorum ve de şu an için çok memnunum aracın orj lastikleri olmasına karşın bunuda öneririm
Bridgestone turanza er300 bulunan bir Mitsubishi Lancer ile viraja girdim. Çıkarken heralde hatim indirmişimdir. Araba girer girmez kaymaya başladı. Ben eski B390 larla aynı viraja daha güvenli giriyordum....
Bridgestone lastiklerde kampanya varmış yanlış duymadıysam 4 lastik 305 ytl diye duydum lastik almak isteyen arkadaşların bi araştırmasını tavsiye ederim
continental'i de tavisye ederim. güzel lastiktir. geçen arkadaşlar almış 205/55 R16 conti spor contact: vektör serisi yani, oldukça memnun.
ben micehlin kullandım her koşul ve hızda, balon falan yapmadı. michelin üstünede lastik tanımam.
quote:
Orjinalden alıntı: ospeedyo
quote:
Orjinalden alıntı: toyota67
aracın üzerindeki bridgestone lastikleri değiştirecem.dişleri sağlam ama çok sertleşmiş gibi.üç marka arasında kaldım; michelin,nokian ve good year.good year iiçin gt 3 düşünüyorum ama diğer iki marka için hangi model alacağıma karar veremedim.benim için hız lastiğinden ziyade konfor lastiğine ihtiyacım var.malum toyota da yol sesi fazla,sessizlik benim için öncelikli kriter.
michelin öneririm arkadaşım michelinin lstik hmurları çok özeldir benim tercihim pilot serisi olurdu fakat türkiye yollarında michelinin pek uygun olmadığını ve balon yaptığını hatırlatmak gerekir yani burda michelin kullanıcaksan dikkatli kullanıcan lastiklerini
tabiki michelin üstüne bende lastik tanımam bundan sonraki lastiğimde mutlaka pilot serisi olucak fakat balon yapıyo diyenler oldukça fazla yol tutuşu ve performansına ise diyicek yok tabiki üstüne tanımam bence lastikte 1. numara zaten fiyatlarından da belli oluyo yeterince