Şimdi Ara

Lastik Tavsiyesi (175/70R13) Antalya için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

175/70R13 ölçülerinde lastik tavsiyenize ihtiyacım var.

Antalyada yaşıyorum genelde hava sıcaktır ama yağmurda yağdımı seller gider :) dün akşam yağmurda aracımı 30km hızla kullanırken önümdeki sürücü aniden durduğundan kaydırıp vurdum :( lassa grand slam 70 var şu an ... yağmurlu havalarda biraz daha iyi tutuş sağlayan öneride bulunursanız sevinirim..

• Öncelikle geçmiş olsun umarım ciddi bir sağlık sorununuz ve hasarınız yoktur.

Belirttiğiniz ebatlarda bende lastik bakıyordum yaz lastiğimi kış lastiğimi hangi marka derken karasızlıkdan bişey alamadım havanın biraz daha ısınmasını bekleyip yaz lastiği almayı düşünüyorum. Bu ölçülerde pek fazla seçenek yok hemen hemen tüm markaların sadece ekonomi sınıfı lastikleri mevcut. Aracın üzerinde goodyear vector5 var diş derinliği iyi kuru yolda fena değil fakat ıslak zeminde frene basmaya gelmiyor. Latiğe baktım tamı tamına 11 yıllık lastikden bişey bekemek yanlış olur. Ben bridsgestone b330 evo ve yokohama arasında kaldım. Aldığınızda tecrübelerinizi paylaşırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu ölçüde lastik alacağım ve uzun süredir araştırma halindeyim..Testlerde ve bayilerde incelediğim lastikler hakkında gözlemlediklerimi yazayım.Belki fikir verir..

Öncelikle kaliteli,ıslak-kuru yol tutuşu,frenlemesi iyi,uzun ömürlü bir lastik alma niyetindeyseniz lastikçilerin şu markanın yan markası vs. lastik önerilerini dikkate almayın.

Bridgestone B330 Evo: Artıları+:Islak-kuru zeminde yol tutuş-frenlemesi çok iyi ve dengeli bir lastik, dişli yapısıyla hafif kış şartlarında ve çamurda çekişi iyi,uzun ömürlü ve uzun süre sertleşmeden özelliğini koruyor.
    Eksileri- : Dişli yapısıyla (yol sesi alan araçlar için) çok sesli, (G) sınıfı yüksek yakıt tüketimi ve süspansiyonu sert araçlarda konforsuz.

Continental Eco Contact 3:Artıları+: Islak-kuru frenlemesi,yol tutuşu başarılı güvenli bir lastik(ıslak frenleme B), asimetrik sırt deseni ile virajlarda iyi ve sesli değil, orta sertlikte hamuru ile konforlu.
    Eksileri- : Dört mevsim kullanımda hafif kış şartlarında çekişte başarılı değil, (E) yakıt tüketimi değerine sahip.

Goodyear Efficientgrip Compact: Artıları+: Bu ebatta en iyi yakıt tüketimi(C) ve ıslak frenleme(B) değerlerine sahip, kaliteli-yumuşak hamuru ve yanaklarıyla konforlu,ses bakımından sorunsuz.
    Eksileri- : Eksta ince yanakları (adeta bisiklet lastiği gibi) dayanıklık bakımından büyük soru işareti..Yine yumuşak ve ince yanakları, yerden yüksek otomobillerde viraj dengesi bakımından sorun teşkil edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Ben de bu ölçüde lastik alacağım ve uzun süredir araştırma halindeyim..Testlerde ve bayilerde incelediğim lastikler hakkında gözlemlediklerimi yazayım.Belki fikir verir..

Öncelikle kaliteli,ıslak-kuru yol tutuşu,frenlemesi iyi,uzun ömürlü bir lastik alma niyetindeyseniz lastikçilerin şu markanın yan markası vs. lastik önerilerini dikkate almayın.

Bridgestone B330 Evo: Artıları+:Islak-kuru zeminde yol tutuş-frenlemesi çok iyi ve dengeli bir lastik, dişli yapısıyla hafif kış şartlarında ve çamurda çekişi iyi,uzun ömürlü ve uzun süre sertleşmeden özelliğini koruyor.
    Eksileri- : Dişli yapısıyla (yol sesi alan araçlar için) çok sesli, (G) sınıfı yüksek yakıt tüketimi ve süspansiyonu sert araçlarda konforsuz.

Continental Eco Contact 3:Artıları+: Islak-kuru frenlemesi,yol tutuşu başarılı güvenli bir lastik(ıslak frenleme B), asimetrik sırt deseni ile virajlarda iyi ve sesli değil, orta sertlikte hamuru ile konforlu.
    Eksileri- : Dört mevsim kullanımda hafif kış şartlarında çekişte başarılı değil, (E) yakıt tüketimi değerine sahip.

Goodyear Efficientgrip Compact: Artıları+: Bu ebatta en iyi yakıt tüketimi(C) ve ıslak frenleme(B) değerlerine sahip, kaliteli-yumuşak hamuru ve yanaklarıyla konforlu,ses bakımından sorunsuz.
    Eksileri- : Eksta ince yanakları (adeta bisiklet lastiği gibi) dayanıklık bakımından büyük soru işareti..Yine yumuşak ve ince yanakları, yerden yüksek otomobillerde viraj dengesi bakımından sorun teşkil edebilir.

Hocam ses bakımından pek takıntım yok. Aracı genelde bozuk ve çukurlu yollarda kullanıyorum yani lastiğin balon yapması ve balas tutması gibi olumsuz sonuçlar benim için daha önemli. Misal michelın lastikleri çok övdüler bayiye gidip bakayım dedim lastik acayip yumuşak özellikle yanak kısımları bisiklet lastiğini andırıyor kaymak asvalt harici kullanımlar için uygundeğil. Fakat aracın üzerinde goodyear vector5 lastikler 10 yıllık olmalarına rağmen hala aşırı sert değil ama ne balon nede balans tutmazlık yapıyor.

Ayrıca hangi bayiye gitdiysem hepside pahalı ve kaliteli lastik almana gerek yok deyip hep yan markaları öneriyorlar fakat ben hiç yan marka alma taraftarı değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 26 Şubat 2014; 23:28:08 >

• Tercih sizin hocam, benim için ses,konfor ve yakıt tüketiminin artışı problem değil diyorsanız B330 Evo alabilirsiniz..Carrefourda uzun uzun inceledim.Kauçuğu yan markası Lassa'dan kalite ve etiket değeri olarak üstün..Yanakları çok kalın ve sağlam.Bozuk yollarda kullanıyorsanız gözünüz arkada kalmaz.

Ben de büyük ihtimalle Continental tercih edeceğim.
  • B330 evo aklımda var, çekiş, ıslak karı zeminde frene ve çekiş yönü ile olumsuz yorumşarı ğek yok. Fakat onlarda aşırı sert ve dediğiniz gibi yakıt tüketim Puanı düşük. Conti leri hiç incelemedim orta sertlikde ve yanakları sağlam ise tercih sebebi olabilir.

• Yakıt benim için önemli genelde şehir içi kullanım... sanırım contilere bakmak gerekecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    205-55-R16 yaz lastik tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 35 bin kmdir aynı ölçüdeki starmaxx lastikleri sorunsuz kullanıyorum tavsiye ederim.
  • Lastik gerçekten çok önemli. Ben de bir kaç ay içinde lastik arayışına gireceğim ama şimdilik sallıyorum. Bu arada bilgiler için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.