55 Bin Km Kullandığım Lastik 05/20 Üretimli 225/45 R17 Ölçülerinde Continental EcoContact 6 (94V XL) Yakıt Tüketim Sınıfı : B Yağışlı Tutunma/Fren Sınıfı : A Gürültü : 72 DB Almayı Planladıklarım (3 Seçenek): Falken Azenis FK520 (94V XL) Yakıt Tüketim Sınıfı : A Yağışlı Tutunma/Fren Sınıfı : A Gürültü : 69 DB (Üretim Yılı: 2024) En pahalı fakat hem en kaliteli hem de aracın üzerindeki ebat ve hız/yük endeksi bakımından birebir uygun seçenek. Nexen N'Fera Sport (91Y) Yakıt Tüketim Sınıfı : B Yağışlı Tutunma/Fren Sınıfı : A Gürültü : 69 DB (Üretim Yılı: 2024) Fiyat/Performans olarak en iyi seçenek gibi görünüyor. Continental PremiumContact 7 Yakıt Tüketim Sınıfı : C Yağışlı Tutunma/Fren Sınıfı : A Gürültü : 71 DB (Üretim Yılı: 2024) Nexen'den pahalı fakat yakıt tüketimi ve ses seviyesi daha yüksek. Aracım Egea Hatchback (Lounge Plus-2020) Ruhsatta belirtilen Net Ağırlık: 1376 Kg. Bu sebeple 91Y lastik kullanmamda bir sakınca olmadığını düşünüyorum. 94V XL ile 91Y lastiklerin arasındaki avantaj/dezavantajlar nedir çok vakıf değilim. Y (300 km/h) hız sınırı olarak tanımlanıyor, zaten aracın max. gideceği 200 km. Bu noktada sorun yok Y bile fazla yani. 615Kgx4 lastik olarak düşününce 2460 Kg'ye kadar yük taşıyabilme kapasitesi sağlıyor. 1376 kg 4-5 Kişi + Bagajlar düşünüldüğünde bence bu kapasiteyi aşma ihtimalimiz de çok düşük. 5 yıl yaz-kış güvenle kullanabileceğim hangi lastiği tavsiye edersiniz? (en azından üzerindeki lastik kadar beni memnun edecek) 91Y ile bildiklerimin dışında söyleyebileceğiniz bir şey varsa öğrenmek isterim. Teşekkürler. |
Bildirim