Şimdi Ara

Lastik Tavsiyesi 195/55/15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

195/55/15 ebatlarında lastik alacağım.

Hankook
    Petlas ve
    Dunlop LM703 arasında karar veremedim hangisini alsam diye.

Yorumlarınız nedir? Tşkler

• Öncelikle adac ı açıp testlere bir bak ki en tarafsız yorum ve sonuçları bul.

Öncelikle hankook ta bu ebatta büyük ihtimal k105 ventus prime yada k 415 modelini alacaksın.

Petlas gibi no name lastikleri hiç düşünme ki o fiyatlara kore malı olan kumho ve hankook u alabilirsin.

LM703 te bildiğin dunlop değil yanigood year ın ürünü olan sp01 gibi modelleriüreten aileden değil.Dünyayı ikiye bölmüşler ve uzak doğu ve japonya yani asya pazarı için tüm haqkları sumitomo almış ve arge faliyetini o yapıp üretiyor yanibildiğimizdunlop değil o nedenle hiç düşünme.

Bunlara ilaveten kumhonun k31 spt modelini tüm araştırdıklarının üzerine konumlandır kibüyük ihtimal en uyguna bu modeli alırsın ve tüm bu lastikler içinde en iyisi de bu model.
  • petlas adac testlerine girmiyor ancak kullanıp da memnun olmayan görmedim. Lastikçiler de öyle öneriyor.
    Dunlopu da kullanan arkadaşlar memnun o nedenle listeye aldım.
    Hankook kış lastiklerimden memnunum, yaz lastiklerinden de memnun olma ihtimalim yüksek :)

Kumhoyu da inceleyeyim, ancak genelde sertliğinden yakınıyorlar. bu ölçüde yanak biraz daha dar olduğundan sorun yaşar mıyım diye endişelendim.

Teşekkürler!
  • Petlas için lastikçile kötü demiyor demişsin ancak kimse yoğurdum ekşi demez elinde ne varsa en çok karı neden elde edecekse onu önerir ki gerçekten petlası filan alma belki herkes yerli milli diyor ancak bunlar altı boş söylemler.

Dunlop sport maxx ı üreten aileden gelmiyor ki herkes lastiği 4-5 yılsonra değiştiriyor fazla eksin havayla yıllarca dolaşıyor ve bolca önden kaydırarak kullanıyor sonuç olarak asimetrik olarak aşınmış neredeyse tüm kimyasal özelliği bozulmuş bir hamura sahip lastiklerle donatılmış bir araca biniyor sonuç olarak yeni lastik takıldığında özellikle hamurun taze olması ve yere tambasması nedeniyle yani asimetrik aşınmaya sahip olmamasından en basit lastik bile kuruda oldukça iyi hisler veriyor özellikle ilk takılan zamanda.

Ben sana yine kumhonun k31 spt sini önereceğim ki bu lastiğin karşısındaki ürünler sport contact,p7,ventus evo,er 300 ,primacy hp vb.gibi üst sınfta yer alan ürünler.

Şunuda bil ki performanslı ürünlerde bloklaroldukça serttir ve bu sertik sayesinde virajlarda bu bloklar daha stabil kalır.Bir çok arkadaşın bildiğigibi lastik yumuşadıkça daha iyi yol tutmaz kibu şekilde düşün uzun tüylü bir halı ile kısa tüylü halının direksiyona verdiği geç tepki erken tepki hangisinde hızlı olur düşün,uzun tüylüde tepkiler yavaş olur ve direksiyonda boşluk varmış gibi etki gösterir.Dulop un fast response adlı birmodelivar ve bu güdüile mühendislik yönünde atılmış adımların düşünce yapısını içeren bir felsefeyle üretilmiş birüründür.

Bunun gibi cup lastiklerde blokların derinliği normal lastikten 8mm ise 5mm olarak imaal edilip virajlardaki esnemeler minimuma indirilir.

Sonuç olarak kumhonun spt si iyidir daha konforlu bir model istiyorsan kh 17 side oldukça ve bir kademe daha norlam kullanıma uygun model ise kh15iyi ancak tavsiyem petlas ve sumitomonun ürettiklerine bakma good year ın kiler oldukça iyi.

Şimdiden hayırlı olsun.

• peki bu lastikler için yorumlarınız nelerdir?

kumho 769

http://www.kumholastik.com/detaygo.asp?lastikid=8
  • Kumho KU31 dışında kumho tavsiye etmem , 2 senedir benim aracın altında var fiyatına göre çok güsel lastik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.