Şimdi Ara

'LASTİKLER' /Ebatlar/Konfor/Performans/Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
98
Favori
190.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba aracıma (Chevrolet Yeni Aveo 1.3D LTZ) kışlık lastik alacağım. Aracımda Continental 205/55/R16 91H lastik bulunmaktadır. Michelin Alphin A4 205/55/R16 91H almaya karar verdim fakat lastikçi elinde 91T olduğunu, H getirtiriz ama pahalı ve kışın T kullanmam gerektiğini söylüyor. H-T olayının hız endeksi ile ilgili olduğunu biliyorum ama kışlık lastikte ne almam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  • xrayvision X kullanıcısına yanıt
    190 km/s hızı geçmiyorsanız T alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercansert

2008 MODEL PROTON SAVVY ARACIMIN 175 50 15 OLAN LASTİKLERİNİ 14 JANTA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUM AMA BUNA UYUMLU JANTLARI NASIL BULURUM. AYRICA 5.5 GENİŞLİKTEN BAŞKA ET DEĞERLERİNİNDE ETKİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE MARKA UYUMLULUĞU VARMIDIR. YOKSA HER MARKA İÇİN ÖZEL JANT MI ÜRETİLİYOR. YADA UYUMLU ÖLÇÜLERİ NASIL BULABİLİRİZ.

Küçük çaplı bir lastik kullanılmış, en yakın 185 55 14 olabiliyor. ET değeri konusunda jant aldığınız yer yardımcı olacaktır. Şu anda kullanmakta olduğunuz jantın üzerinde ET değeri yazılıdır. Bijon aralığı ve ET değeri uygun olan tüm jantları aracınızda kullanabilirsiniz, marka için özel değildir.
  • ÇOK TEŞEKKÜRLER GEÇEN GÜN KOR METAL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜM ARABAYA UYGUN JANT BULAMADILAR ARAMAYA DEVAM
  • quote:

ÇOK TEŞEKKÜRLER GEÇEN GÜN KOR METAL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜM ARABAYA UYGUN JANT BULAMADILAR ARAMAYA DEVAM

Rica ederim, sizin bijon aralığınız 4 x100, jant göbeği 56.1 mm ET değeri 40 - 45 mm arası ise kolay bulunması gerekiyor. (Kaynak :http://www.alloywheels.com/Proton-Savvy-Alloy-Wheels ) Örneğin buhttp://www.cms.com.tr/ProductDetail_cms-559---14_1_44?SearchText=&Sizes=14 linkteki jant olabilir. Göbek bilezik kullanarak uygun hale gelir. 6j olmasıda özellikle 185 taban kullanırsanız sorun olmaz.

• kış lastiğini ince mi almalıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

kış lastiğini ince mi almalıyız?

Şart değil ama daha dar taban olursa karda buzda çekiş daha iyi olur. Yalnız unutmayın ki Erzurum gibi bir şehirde yaşamıyorsanız kış lastiğini sadece karda kullanmayacaksınız.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    arabamın standardı 185 ben 195 takıyorum, kış lastiği için 185 mi yoksa 195le mi devam edeyim?
  • quote:

arabamın standardı 185 ben 195 takıyorum, kış lastiği için 185 mi yoksa 195le mi devam edeyim?

O zaman 185
    tamamdır hocam sağol, lastikçim de aynı şeyi demişti ama ben düz mantık kalın lastik daha iyi tutar diyordum
    çok teşekkürler bu bilgileri bana servis bile tenezzül bile edip vermedi
  • quote:

tamamdır hocam sağol, lastikçim de aynı şeyi demişti ama ben düz mantık kalın lastik daha iyi tutar diyordum

dar taba lastik karda daha iyi tutar bakınız ralli araçlarının lastikleri

kış şartlarında yapılan ralli yarışlarına bakarsanız lastiklerin çok ince taban olduğunu görürsünüz

yanlışım varsa yada yanlış bir mantık yürütmüş isem bile arkadaşlar düzeltsin lütfen..
  • quote:

çok teşekkürler bu bilgileri bana servis bile tenezzül bile edip vermedi

Rica ederim
    son olarak 175 50 15 olan lastiklerime kış lastiği bulamıyorum en yakın olan ebat 175 55 15 oda bu gün arabayı tam sağ yaparak çamurluk aralığına baktığımda bir parmak fark olduğunu gördüm ve sürteceğini düşünüyorum ne yapmam lazım sizce tşk.ler
  • quote:

son olarak 175 50 15 olan lastiklerime kış lastiği bulamıyorum en yakın olan ebat 175 55 15 oda bu gün arabayı tam sağ yaparak çamurluk aralığına baktığımda bir parmak fark olduğunu gördüm ve sürteceğini düşünüyorum ne yapmam lazım sizce tşk.ler

Yabancı forum sitelerinden ufak bir inceleme yaptım, aracınıza 13 jant oluyor. Renault 9-11-19 ların 13 sac jantları çıkma olarak piyasada bolca bulunuyor ve bu jantların bijon aralığı 4 x 100, göbek ölçüsü 60.1 mm. Sizin aracınızın göbek ölçüsü 56.1 mm, yani uydurmak için bilezik gerekecek. Sanırım gereken bileziğin standart olarak bulunması zor olacak, tornacıya yaptırmanız gerekebilir. 4 adette 165 70 r13 kış lastiği aldınızmı işlem tamamdır. Toplam maliyet 600 TL yi geçmez.

http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=211#.UlV705aaqEo

ben en son jantı değiştirmemeye karar verdim orijinal jant üzerine lastik arayışına girdim yazdığım gibi en yakın ebat 175 55 15 onunda ön çamurluk dablubaza sürtmesinden korkuyorum.
  • quote:

ben en son jantı değiştirmemeye karar verdim orijinal jant üzerine lastik arayışına girdim yazdığım gibi en yakın ebat 175 55 15 onunda ön çamurluk dablubaza sürtmesinden korkuyorum.

Lastik çapı %3 büyüyor, izin verilen değişikliğin tam sınırında, sürtme yapmasa bile aracı yorar, azda olsa yakıt sarfiyatını artırır. Saklayacak yeriniz varsa çıkma siyah demir jantla kış lastiğini düşünün derim. 15" leri yazlık olarak kullanmaya devam edersiniz. Ayrıca 175 55 15 kış lastiği maliyeti daha yüksek olacak, her sene janta sök tak parası da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 9 Ekim 2013; 21:19:56 >
    çok teşekkürler galiba öyle yapmam lazım benim ebatlarda lastik fiyatları gerçekten pahalı
  • Merhabalar
    son iki haftadır kış lastiği almak istiyorum ama her kafadan bir ses çıktığı için kışa lastiksiz giricem gibi :s

aracım 2011 berlingo multispace hususi amaçla Genelde 2 yada 3 kişi biniyor.
    İstanbul dışına çıkmayacak ( en azından kışın)
    üzerinde orjinal 205 65 15 var,
    Gecen sene önlere iki ader 195.65.15 çıkma taktım ofisten bir arkadaş vermişti.
    bir sıkıntım olmadı ama şimdi sıfır lastik almak istediğimde 205 65 15 kış lastikleri petlas hariç 240 liradan başlar iken 195 65 15 utg8 sadece 135 lira.
    Bazı satıcı arkadaşlar %2 lik bir sapma olur sıkıntı olmaz bazıları fabrika verilerine göre kullanmalısın demekte.
    Citroen servisteki yetkili ise şaşe alıp 205 65 15 kullanmanız lazım dedi :s
    dur durduk yere lastik basına 100 lira fazla vermekte istemiyorum 100 lira yüzünden riske girmekte :s

aracım için en uygun kış lastiği nedir
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.