Şimdi Ara

Lastikler ve Yokuşta Kalkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yeni bir araba aldım 2001 model her hangi bir kalkış desteği yok. Yokuşlarda kalkarken zorlamıyorum bazen stop ettiriyorum, bazen de patinaj çektiriyorum arabaya. Fakat lastikler tam anlamıyla kabak. Haftaya yeni lastik alacağım fakat meraktan da olsa size sormak istedim.

Lastiklerin kabak olması yokuşta kalkışı zorlaştırır mı yoksa tamamen benle mi ilgilidir?

• En büyük etken lastiğin yola tutunamaması. Yani lastikler beni değiştir diyor
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

cevabın için teşekkür ederim hocam.

• Dişi olmayan lastik yolu tutmaz sadece kalkarken degil duracağın zamanda riskli bir an evvel değiştir.

Aracın Kavrama noktasını belledigin zamanda o sorunlar dan kurtulacaksın.
  • quentoxhat Q kullanıcısına yanıt
    Öyle bir zorlaştırır ki hatta yokuşta dümdüz dururken kabak lastikle olduğun yerde araba durmayabilebilir. Avm otoparkında çıkarken 7 senelik lastikle durmak zorunda kaldım. Bir kaç saniye durduktan sonra araba frene basmama rağmen geri geri kaçmaya başladı el freni çekince tam durmuştu.

Bunun dışında yokuşta kalkarken de ciddi pati attırır kabak lastik. Yokuşta pati normaldir olur ama lastikler tutunmadıktan sonra süresi artar patinin.

Yani sizle ilgili değil ayıptır sorması araç nedir. Zamanında 1.2 albea sürerken sağlam dik yokuşlarda patisiz hiç kaldırmak nasip olmadı. El freni çekersem pati yapmıyordum ona da alışmamışız tabi…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 30 Ekim 2024; 23:10:14 >
  • Kabak lastik çok etkili. Ayrıca yol tozlu, topraklı ise patinaj yapar.

Arabayı yeni aldığın için kavramaya tam alışamamışsın zamanla ustalaşırsın.

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Öncelikle herkese cevapları için çok teşekkür ederim.

Araç 2001 megane 1 sedan 1.6 16 valf hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.