Şimdi Ara

lastikte gezme çekme dalma ve basınç sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 205-55-R16 ebadında lastik kullanıyorum. Aracımın düz yolda hafif gezme, eğimli yollarda çekme dalma ve direksiyon ağırlığı gibi sorunları var. Aracımı kışlık (goodyear) lastikleriyle aldım ve rot-balans ustasına götürdüm bir problem göremediler,bende durumu kışlık lastiklere yordum, nasıl olsa nisan da yeni yazlık alırım sorun düzelir diye düşündüm.

Ancak taktırdığım yeni yazlık (lassa driways) lastiklerle de aynı sorunu yaşayınca artık kesin bir problem var deyip rotçuya gittim. Dedim usta bul şu problemi verecem parası neyse diye söyledim ama hiç bir problem yok diyerek beni geri gönderdi.

Son olarak kendimce problemi çözdüğüme inanıyorum ancak pekte mantıklı gelmiyor. Sorunda burda. Ön lastiklerim dışardan bakınca 32 psi ile baya ezik duruyorlardı, bende havanın az geldiği düşüncesiyle önce 35psi denedim değişiklik olmadı, daha sonra 40 psi'a geçtim ve şikayet ettiğim sorunlar baya azaldı, ancak lastiğim hala ezik duruyor ve setlerden geçerken hala yumuşak. Kısmetse 45psi'a geçicem lastikte maksimum 55 psi yazıyor.

Yaşadığım bu tarz bir problemi lastik basıncını arttırarak çözmeye çalışmam mantıklı mıdır? 40 psi basınçlı lastik neden rahatsız etmez ve neden bu kadar ezik durur? aracım 2011 auris ruhsatta 1340 kg. acaba ön tarafta haddinden fazla bir ağırlığımı var?

• İlla birisinin işine yarayacaktır o yüzden yıllar sonra kendi sorumu cevaplıyorum;
    Aracım 2011 auris, saç jantlı ve kapaklı. Yaşadığım problemin kaynağı jant kapağıymış. Kapak janta takıldığı kenardan janta baskı yapıp jantın yere düz basmasını engelliyormuş. Zaten takarken çok zor giriyordu ve çok bastırmak gerekiyordu. Muhtelen rotta görünmemesinin sebebide rot ayarına jant kapağı çıkarılarak bakılmasıydı. Yolda gezme sorunu yaşayan kişilerin varsa jant kapaklarını çıkararak denemelerini tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.