Şimdi Ara

Lazer Sürücü Devresi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc power Supply var elimde onunla 12 volt yada 5 volt versem nasıl bir yol izlemem gerekir? Lazer sürücü devresinde ne yapmalıyım sizce?
    Onun dışında 9V 1A adaptör sipariş etmiştim onu kullanabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ryzz -- 17 Kasım 2014; 19:00:44 >

• Abilerim yardımcı olur musunuz
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    İkiside ayni sistem. Laser diyot kac volt ve kaç mA ile calisiyor şuan bilemiyorum fakat şemada belirttigi gibi ideal voltaj 7.2v diyor. Sende bu sistemi yap diyotu bağlamadan cikisidaki voltaji olçüp pot ile 7.2v a ayarla sonra diyotu bağla. Ama tavsiyem ilk önce diyot kaç volt ve mA ihtiyaç duyuyor onu arastir sonra kalibrasyonu dediğim gibi yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    Onun için şu devreyi yapıp kullanacağım hocam
    Lm317,ile yapman daha saglikli aksi halde kullandigin ggüç kaynagi tam reguleli değilse sorun yasarsin anlik voltaj yukselmelerinde.

Şimdi lm317 olan devreyi yapacağım ondan sonra lazer diyot takmadan bunu takacağım ki ölçüm yapabiliyim lazer pahalı bi lazer elimde kalması çok kötü olur
    Yanlisin var asil sen o devreyi takar ve ölçüm yaparsan lazer diyota zarar verirsin çünkü o başka bir sürücü basit belli bi cikmis voltajina sahip reguleli ama voltaji yuksek bir kaynagin cikisi istenilen voltaja çekmek için yapilmis çünkü her 1n4001 diyot üzerinde 0.7v gerilim harcanicaktir orada 6 diyot var ve 0.7x6=4.2 volt güç harcanicaktir. Sen bu sistemi baglayip cikisi 7.2 ye ayarladigini düşünüp bu sistemi cikartip diyotu taktiginda diyotun mefta olacaktır çünkü cikisin 7.2+4.2= 11.4v olacaktır. Gerci bu durum için de lm317 giriş voltajın 12v ustu olmali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İşte bu yüzden çıkamıyorum işin içinden
    Tamam iste ne yapman gerektiğini anlattim lm317 Li devreyi yap ardından laser diyotun çalışma voltajini öğren sonra pot ile cikisi o voltaja ayarla ve laser diyotu bağla

Teşekkürler hocam bu devrenin amacı akım ayarlamak zaten. Akımı ayarladıktan sonra farklı bi laser diyotla deneyim diyorum daha sonra da istediğim lazeri bağlarım
  • Söz konusu devre gerilim regülatörü değil !
    Akım regülatörü .
    LED süren devreler gibi , bilindik tanındık bir şeyler olsa daha bir iyi olur.
    Mesela HV9910 kullanan devreler gibi.

Akım değerini bilmen şart.
    Giriş gerilimi ikinci planda.
    Girişinde 5 de olsa 10 da olsa 15 de olsa akım sınırlama , çıkışta "gerilimi" "kafasına" göre ayarlar.
    "Oyuncağının" çalışma geriliminden fazlasını ver gerisini Mevlam kayıra.
  • musallim M kullanıcısına yanıt
    Akım ayarlamak için kullanıyorum ben bu devreyi zaten voltajın lazerde pek bi önemi yok 5 volt vericem amperi 125mA e ayarlayacağım olmaz mı sizce?
  • Bir zamanlar mühendistim ama hiç bir zaman müneccim olmadım.
    Ne bileyim sayın arkadaşım senin lazerinin özelliklerini de , olup olmayacağını yazayım ?
  • musallim M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız için devreyi tasarladım kafamda yarın ölçüp denemeler yapma şansım olacak inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.