Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.330
Cevap
55
Favori
326.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yuxelance

herkese merhaba,

ben 27.07.2012 tarihinde wavefront ( kartal göz ) denlen yöntemle lazer tedavisi oldum..

nasılım diye sorarsanız şimdilik süperim. 1 ay sonraki kontrollerimden sonra tam durumumu yazarım.

ameliyat olduğum hastane istanbul göz hastanesi.

fiyat soran arkadaşlara cvp ben sinan gökere tedavi oldum bana maliyeti özel sigortam olmadığı için 3000-3500 tl gibi birşey.muayene + göz kuruluğu için göz içi plak + ameliyat + ilaç masrafı.

okadar verilirmi diyecek olan arkadaşlara ben şuanki durumumla ( maddi değil manevi durum ) bir okadardaha veririm emin olun.

göz numaralarım sizleri baya baya şaşırtabilir yani = sağ göz 8,25 miyop + 2 astigmat, sol göz 9 miyop + 3.5 astigmat + birazda göztembelliği + birazda göz kuruluğu.

tetkikler sonucu doktorum bana tedavi ile ilgili detaylı bir şekilde anlattı ki şuanakadar anlattıklarının haricinde herhangibir şey ile karşılaşmadım.

diğer hastahanelerde ve istanbul cerrahi hastanesinde bu ameliyatları 1000-2000 tl arasında rahatlıkla olabilirsiniz.

ama benim tavsiyem ve önerim en değerli organınızı biraz paraya kıyıp işin ustasına yaptırmanızdır. sonuçta bende kredi çekerek bu ameliyatı oldum. ameliyat öncesi çok terettüdlerim vardı.. ameliyat öncesi heyecandan ölecem zannettim ama ne korkulacak birşey nede tereddit edilecek birşey olmadığını ameliyat sonrası anladım :)

ameliyattan korkan arkadaşlar işin ehline yaptırdığınızda gözünüze kaçan kirpiğin bile 2 kat daha fazla acı verdiğini hatırlatırım. sadece ameliyat esnasında hafif bir gıdıklanma oluyor hepsi okadar.

tekrar sizlere istanbul cerrahi hastanesi sinan gökeri tavsiye ediyorum..

sorusu olan arkadaşlara bildiğim şeyleri anlatabilirim..

sağlıklı günler dilerim

sevgiyle kalın

Arkadaşım benimde eşimin göz dereceleri sizinki gibi ama bizim çok vaktimiz yok o nedenle süreci bana anlatabilir misin yani ilk muayene dahil kontrol arası ne kadar bir süre kontrolü başka bir yerde yaptırabilir miyiz acaba?

• gözde ışık çakmaları sinek uçuşmaları hakkında bugün 3 dakika süren argon lazer ile tedavi oldum.
  • Değerli arkadaşlar, ben 2007 Aralık ayında İstanbul Dünya Göz hastanesinde laser ile hipermetrop ameliyatı olmuştum. Aradan geçen 6 yılda gözlerim tekrar eski bozukluğuna döndü. Eşim de benden 2 yıl önce aynı hastanede miyop ameliyatı olmuştu. O da tekrar gözlük kullanmaya başladı. Yani ne yapsak ne estek belli bir süre sonra göz tekrar eski haline dönüyor. Bu ameliyatın bende bıraktığı en büyük sorun ise 6 yıldır göz kuruluğu için suni göz yaşı damlası kullanmam. Tekrar sorsalar; bu gözlük denilen illetten kurtulmak için AMELİYAT OLABİLİRİM.
  • benimde yaş 19.. 2.50 . 2.25 miyop ve astigmat var. Göz gelişiminin ve derecelerimin durmasını bekliyorum. 22- 23 yaşlarında ilasik yöntemiyle uzman, ilgilenen bir doktorda ameliyat olmayı düşünüyorum
  • Güncel
  • 7-8 yıl oluyor bende lazer yaptıralı. miyop vardı 7-8 no civarı istanbul cerrahi hastanesi sinan gökere Wavefront lasik oldum. Kaç yıl geçti bir sorun yok. Şuandaki aletler daha iyidir.sağlam yere olursanız sorun yaşamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoral -- 6 Mart 2013; 19:34:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle selamlar,
    Halı sahada maç yaparken gözlükle kafa topuna çıkıp burnumun üzerini kestirdikten sonra Lazer ameliyatına karar verdim.Araştırdım sonuçta.Kör oldum ya da keşke yaptırmasaydım feryatlarını forumlarda başka yerlerde görmeyince lazere karar verdim. Önce adı sanı belli bir göz hastahanesine gittim.Kontrol ettiler.Lazere uygun buldular.1800 tl fiyat çektiler.Velhasıl taksit seçeneği olmayınca erteledim.Bu arada bir arkadaşım 5 yıl olmuş lazer yaptırmış.Halinden çok memnun.Beklemek hata dedi.Yıllarca nasıl o gözlükleri takmışım, onların ağırlıklarına katlanmışım diye de kahır bile etti. Velhasıl bu işi sağlam yapan bir doktor buldum.Doktorun ismini google amcaya yazdım olumsuz bir şey çıkmayınca lazer olmaya karar verdim. Görüşmeye gittim.Tetkikler yapıldı sorun faln çıkmadı.Fiyat istedim.1050 euro fiyat verdi.Doğrusunu söylemek gerekirse çok yüksek geldi.Ama işinin ehli bir doktor olunca aman dedim...700den kaçarken daha kötü durumlara düşmeyeyim.Belki yaptırmakta kararlı olmasam fiyatı çekebilirdi.Velhasıl 3 gün sonra saat 1de ameliyat için gün verdi.1de ameliyata girdim.5 dakikada bir damla damlattılar.Bir de uyuşturan bir damla damlatıp lazer odasında götürdüler.İçeri girerken o mavi ters giyilen elbiselerden giydirdiler.Biraz tuhaf oldum o an.Ardından Uzun ince bir yatak...Çevresinde 2 büyük makina tam 2 makinanın (biri gözü kesecek diğeri de lazer yapaca)ortasına yatırdılar.Acemi yeni mezun bir bayan gözlerimi içine alan bir bezi taktı.Gözlerimin diğer organlarla bağlantısnı kesti.Arada bir nasılsın dediler.Velhasıl doktor aceleyle geldi.Kendine güvenen bir hali vardı.Yeni gelen kıza hala şunu takamıyorsunuz diyerek taktığı bezi kendi düzellti.Sildi ve kolay olacağını söyledi.Videosunu daha önce izlediğim için hangi aşamada ne yapacağını çok biliyordum.Önce gözüme bir tel taktı.sonra sonra gözüme bastırdı.(Burada ne için bastırdığı anlamadım)ardından daire şeklinde ışığı olan makineyi üzerime getirtti.Ona bakmamı söyledi.Bu arada makineyi üzerime getiren çocukta gözlük vardı.(o an acabalar geçti içimden)son 5 saniye dedi gözüm bir şey görmez oldu sonra flepin açılmış halini gördüm.lazein kırmızı ışığına bakmamı söyledi.baktım.koku geldi.ve bittiğini söyledi.diğer gözde makinalarda bir şeyin dolmasını beklediler velhasıl 2 gözde de aynı işlemi yaptılar.10 -15 dakika sürdü ya da sürmedi zaman unuttum ama kısa sürdü.Öf bitse demedim yani.Ardından yataktan kendim kalktım.Net bir şekilde görüyordum.Yalnız çok denizde yüzdüğünüzde olan bir bulanıklık vardı.Doktor kontrol etti.Gayet iyi olduğunu söyledi.3 damla verdi.Biri suni gözyaşı.Hanım gözümün çevresindeki kızarıkları fark etti.Kötü göründüğünü söyledi.Onu sormadım1 gün sonraya kontrol için gün verdi.Arabaya binene kadar ağrı sızı falan yoktu.Arabaya bindikten sonra yanma vari ağrılar başladı eve ulaşıp damlaları damlattım ağrı kesilmedi.Gözlerimi açmakta zorlandığım için damlalar zor damlatıldı.saatte bir damlatılacaktı.Sırt üstü yattım ve orada uyumuşum 1 saat sonra hanım damlalar için tekrar uyandırdığında rahatladığımı hisettim.Damlayı damlatıp tekrar uyudum.1 saat sonra damla saati geldiğinde acı diye bir şey kalmamıştı.Akşam misafiliğe bile gittik.Velhasıl sabah gözlerimin akında kırmızılık fark ettim aralıklı daire oluşturmuş bir kırmızlık.Doktor gözleri sabit tutmak için dairesel bir aletle beyazını tutuyor.Bastırdığı yerler kanlanmış.İlk onu sordum 15 güne geçer dedi.Ha bu arada arabayı kendim kullandm gayet güzel ve net görüyordum.Doktorun söylediklerinde sonra damlaları 4 saatte bir damlatmak üzer ayrıldık.Şuan ameliyatın üzerinden 6 gün geçti.küçük kırmızılıklar yok olurken özellikle her 2 gözün kenar kısımlarında kesik şeklinde kırmızlıklar var.Onlar hala duruyor.Sol gözüm ilk günkü gibi değil en azından sağ göze göre daha kötü görüyor gibi.Bazen aynı oluyor bazen sağ gözden bozuk oluyor.Anlamadım.Sol gözde Hafiften yanma var gibi ama acı vermiyor.Kontrolü bekliyorum Olumlu ya da olumsuz bir durum olursa yazacağım.Şuan beklemedeyim. İyi ki yaptırmışım demek için daha erken.

• daha yeni yaptırmışsınız ameliyatı..verilen damlaları söylendiği gibi kulannın..gözün akında kırmızılık oluyor bendede olmuştu..ben lazer yaptırdığım tarihi unuttum 7-8 yıl olmuştur..o zaman istanbulda dünya göz ve istanbul cerrahi sinan göker vadı lazer yeni çıkmıştı piyasaya..ben sinan gökerde oldum..7-8 yıl geçti ne zaman yaptırdığımı unuttum bile hiçbir sorun yok...bende gözlük lens kulanmıştım zamanında..şuanda diyorum boşu boşuna kaç yıl gözlük lens kulanmışız..şuandaki aletler daha yeni..eskiden göze demir bıçak gibi bişey kapağı kaldırıyordu,şuanda lazer o işlemi yapıyormuş bıçak fln yokmuş..zaten 15 dakika süren bir operasyon...ben herkese tavsiye ederim ama sağlam yere yaptırsınlar..akraba eş dostlarından 3-4 yıl önce olmuş olanlara sorsunlar nereye yaptırdıysa onlarda oraya yaptırsın..
  • Doğrusunu söylemek gerekirse; işin ucunda göz olunca insan tedirgin oluyor.Bugün de aynı seviyede pazartesi kontrol var bakalım.Doktorum ne diyecek. Yarın yorumlayacağım artık. İnralase lasik tedavisi oldum.İnşallah dediğiniz gibi olur.
  • Lazer yaptıran arkadaslar. Astigmat miyop hangi rahatsızlık vardı gözlerinizde. Hangi teknikle ameliyat edildiniz ? Yaşınız kaçtı.. Miyop veya astigmat tamamen durmuşmuydu ilerlemesi..toplam ne kadar masraf tuttu. Biraz detaylı anlatırsanız çok mutlu oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7129600

Lazer yaptıran arkadaslar. Astigmat miyop hangi rahatsızlık vardı gözlerinizde. Hangi teknikle ameliyat edildiniz ? Yaşınız kaçtı.. Miyop veya astigmat tamamen durmuşmuydu ilerlemesi..toplam ne kadar masraf tuttu. Biraz detaylı anlatırsanız çok mutlu oluruz.

Dostum ben 83 doğumluyum. 7-8 yıl önce istnbul cerrahi sinan gökere oldum. Yaptırdığım tarihi unuttum iki gözümde 7.25 civarı miyoptu. yanlış hatırlamıosam 1600 tl civarı para vermiştim. O zaman lazer yeni çıkmıştı piyasaya ve sinan göker daha pahalıydı.şuanda fiyatlar daha farklıdır ve kullanılan aletler daha yeni sistem. Lasik denilen wavefront kartal göz olmuştum. 7-8 yıl geçti hiçbir sorun yok. İlerleme durmuş olmalı. Diyelim gözlüklüsünüz gözünüzün ilerlemesi durmalı. Benim son zamanlarda artış durmuş gibiydi. İyiki yaptırmışım diyorum. Ayrıca millet korkuyor korkulcak hiçbişey yok ağrı sızı bişeyyok siz sadece bakıyorsunuz 10 dkada işlem bitiyor evinize gidip dinleniyorsunuz.sonrası damla veriyorlar düzenli kullanıyorsunuz.

• memnun olduğuna sevindim. Ama bu seferde söyle birsey korkutuyor beni. İlasik ve lasik yöntemlerinde göze olası bır darbede gözun ustundekı flep tabakası oynayabılırmıs. PRK mı yaptırsak acaba. Boks yapan itfaiyeceilerde, askerlerde prk yöntemini uyguluyorlar. Bu yöntemde Gözdeki Flep tabakası kaldırılmıyormus. İlasik yöntemi olup darbe yiyen oldumu gözüne
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7129600

memnun olduğuna sevindim. Ama bu seferde söyle birsey korkutuyor beni. İlasik ve lasik yöntemlerinde göze olası bır darbede gözun ustundekı flep tabakası oynayabılırmıs. PRK mı yaptırsak acaba. Boks yapan itfaiyeceilerde, askerlerde prk yöntemini uyguluyorlar. Bu yöntemde Gözdeki Flep tabakası kaldırılmıyormus. İlasik yöntemi olup darbe yiyen oldumu gözüne

7-8 sene geçti birşey olmadı orjinal gözüm gibi dorun yok. Şimdi araştırdım prk yı. Lasik olman için doktorun onay vermesi lazım kornea kalın olması lazım. Eğer kornea kalın değilse prk lazer yapılıyormuş bu yüzden kornea ince olduğu için kesilip kaldırılmıyor. Fakat prk da iyileşme süreci uzunmuş ve görme hemen netleşmiyormuş 1 hafada fln. Damla kulanımıda 6 aymış. Googledan araştırabilirsin. Gerçi göz için hepsine katlanırum ben görmemek kdr kötü bişey yok.gözlük fln lens hiçbiri kendi gözün gibi olmuyor. Hele 7-8 no miyopsan benim gibi bir nevi yarı kör giibi oluyor.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıdemli -- 10 Mart 2013; 0:07:49 >
  • Gözlerimde şu kızarıklık olmasa her şey çok güzel olacak da.Umarım kalıcı olmaz.inralase oldum miyop tedavisi 2.25 idi gözlerimin derecesi.8 yıldır gözlük kullanıyrdum(bir türlü alışamadım)Hayırlısı diyorum.

[simage]
    Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk)
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıdemli -- 10 Mart 2013; 0:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıdemli

Gözlerimde şu kızarıklık olmasa her şey çok güzel olacak da.Umarım kalıcı olmaz.inralase oldum miyop tedavisi 2.25 idi gözlerimin derecesi.8 yıldır gözlük kullanıyrdum(bir türlü alışamadım)Hayırlısı diyorum.

[simage]
    Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk)
    [/simage]

hocam daha yeni olmuşsun ameliyatı..sonuçta gözden bir operasyon gözün beyazında kırmızılık oluyor kanlanmış gibi..kafana neden takıyorsun.. yavaş yavaş geçer gider..1 ay geçsin bakalım..bendede ilk başlarda kırmızılık olmuştu göz akında ama ne yanma ne batma hiçbirşey olmadı kendiliğinden geçti gitti..damlaları düzenli kullan hergün daha iyiye gider..

kendi orginal gözünün konforu hiçbişeyde yok..denize gidersin gözlüğü çıkar etrafı görememe,kışın otobüse binersin gözlük camları buhar yapar kör olursun,gözlüğünü yanlışlıkla biri çarpsın düşşsün körsün,,görmemek kadar kötü bişey yok..ben gözlüğüklüyken pasif pısırık bişeydim..gözlüklerden kurtuldum sosyalleştim şahane birşey bu lazeri kim bulduysa hayatımı değiştirdi..sağlam bilindik referanslı yerlerde yaptırın öyle ucuzmuş fln diye hemen atlamayın..bazı yerler 2. el makinalarla yapıyormuş..ben 7-8 sene önce oldum 2 yer vardı dünya göz yeni açılıyordu ve istanbul cerrahi sinan göker vardı tv lere çıkıp anlatıyordu..

• Son Durak 5 filminin lazer sahnesinden sonra çizdirme olayına acayip bir korkum oluştu. Göz numaram 3,75 ( ki eminim ilerlemiştirde haftaya göz randevusu aldım) + astigmat
  • Kardeşim bende parasında değilim ama . İstanbulla aramda 1.500 km var. oraya gelip ameliyat olmak cok zor olur. 1ay sonra, 3 ay sonra, 6 ay sonra 1 yıl sonra ki kontrollerede gitmek lazım. O yüzden bana yakın olan yerlerde düşünüyorum. Yoksa bende Dünyagözdeki prof. lara yada Sinan beye yaptırırdım. 500 tl fazla olsun sağlam olsun.
  • İnşallah kardeşim.Zaten hayatımı kısıtladığı için nefret ettim gözlüklerden.Umarım bu bekleme süresi sorunsuz atlatılır.Şuan 9. gün yarın kontrol var yarın doktorun gözümün durumu ile ilgili sözlerini ve gözlerimi kaç dereceye düşürdüğünü(sıfırlamış mı) onu soracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merveeftr

Son Durak 5 filminin lazer sahnesinden sonra çizdirme olayına acayip bir korkum oluştu. Göz numaram 3,75 ( ki eminim ilerlemiştirde haftaya göz randevusu aldım) + astigmat

O sadece bir film ve yalan alakasız şeyler. Zaten acı sızı yok göze damla sıkıyorlar sadece siz gözünüz açık duruyorsunuz herşeyi makine ve doktor hallediyor. 10 dk sonra taksiyle otele veya evinize gidersiniz. Benimde akrabalarım var 35 yaşlarında korkularından olamıyorlar bana nasıl diye sorup duruolar

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.