Şimdi Ara

LCD alındı. Şimdi hangi Uydu, hangi Kablo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, sonunda 42PF5421 alımıştır, 4550 YTL, 10 Taksit (İzmir'den almak isteyen olursa PM atarım).

Eski siyah Philips digiturk kutusundan scart ile bayağı bir görüntü kaybı olacağından component bağlantılı ve digiturk kartı ile birlikte başka kart da takabileceğim, yazılım güncellemesi yapabileceğim, uydulardaki şifreli kanalları da açabilecek bir uydu önerisi rica ediyorum.

Bir de component bağlantısı için iyi kablo markalarını rica ediyorum. (yaklaşık fiyat bilgisi ile ltf)

Not: Composite kelimesi COMPONENT olarak değiştirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 28 Eylül 2006; 15:50:42 >

• valla ben de merak ediyorum açıkçası.iyi topic olmuş
  • Hayırlı olsun, almışsın 42PF5421 i. Güle güle kullan, artık en iyi tv o
    Tecrübelerini aktarmanı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadLion -- 28 Eylül 2006; 12:51:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadLion

Hayırlı olsun, almışsın 42PF5421 i. Güle güle kullan, artık en iyi tv o
    Tecrübelerini aktarmanı bekliyoruz.
    uydu konusu dipsiz kuyu.
    dream box tavsiye ederim,
    yeni modellerinde card sharing olayi da mevcut.
    yazilim destegi de var.pahali demezsen tabi...
    bunun haricinde, gold master 9400 VCI
    scarttan RGB destekliyor diye duymustum, alabilirsin.

digiturk seyredebilmen icin ya modul alacaksin,
    yada gomulu modullu uydu alicilari var, onlardan alacaksin.
    gomulu modullu olanlarda dikkat etmen gereken,
    cryptowork sistemini destekleyip desteklememesi.
    destekliyorsa digiturk karti calisir.

modul alacaksan da 2 secenek var.
    ya lig tv modulu alacaksin.
    yada xxx kanallarida acacak bi modul alip,
    lig tv'yide buradan seyredeceksin.
    dream modul bu konuda en cok satan modul.

composite dedigin baglanti turu, kalite anlaminda alt siralarda kalir.
    scart baglanti compositeden daha kalitelidir.
    RGB sinyal tasiyan euro scart denen 21 pinli scart alirsan
    daha iyi sonuc elde edersin.
    tavsiye profigold pgv 782/783

• quote:

Orijinalden alıntı: sulokal

uydu konusu dipsiz kuyu.
    dream box tavsiye ederim,
    yeni modellerinde card sharing olayi da mevcut.
    yazilim destegi de var.pahali demezsen tabi...
    bunun haricinde, gold master 9400 VCI
    scarttan RGB destekliyor diye duymustum, alabilirsin.

digiturk seyredebilmen icin ya modul alacaksin,
    yada gomulu modullu uydu alicilari var, onlardan alacaksin.
    gomulu modullu olanlarda dikkat etmen gereken,
    cryptowork sistemini destekleyip desteklememesi.
    destekliyorsa digiturk karti calisir.

modul alacaksan da 2 secenek var.
    ya lig tv modulu alacaksin.
    yada xxx kanallarida acacak bi modul alip,
    lig tv'yide buradan seyredeceksin.
    dream modul bu konuda en cok satan modul.

composite dedigin baglanti turu, kalite anlaminda alt siralarda kalir.
    scart baglanti compositeden daha kalitelidir.
    RGB sinyal tasiyan euro scart denen 21 pinli scart alirsan
    daha iyi sonuc elde edersin.
    tavsiye profigold pgv 782/783

Alıntıları Göster
    Nomadlion, açıkçası dün tekrar başka yerde baktım ve sonunda da daha fazla uzatmadan karar verdim. Sonuçta mevcut yayınlarda hepsinin sorunları var, HD gelince de hepsi çok mutlu edecek. Kayan yazılarda beyaz renk problemini LG'nin 42'si olmadığı için 37LC2R'de inceledim ve o da sorunluydu. Sonuçta kaynak ve bağlantı kalitesi de önemli. Ben bu LCD'yi tasarım olarak da çok beğendiğim için son kararım bu oldu. Uzaktan kumandası da çok kompakt ve şık.

Sulokal, önerilerin için teşekkürler. Dream Box gerçekten çok pahallı. Digiturk eğer HD'ye geçerse onun kutusunu mecburen alacağım. Bu alıcılar HD desteklemiyordur herhalde. Digiturk de 1 yıl içinde yayına başlasa 1 yıl için 600-700 dolarlık bir uydu gereksiz bir yatırım gibi. Atladığım bir şey var mı? Bu fiyat seviyesinde HDMI çıkışlı Humax'ın üst modeli yok muydu? Sanki bir yazıda bunu görmüştüm.

Bir de, bu kablolar ile ilgili profigold'u araştırıken senin bu mesajıı buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_9203063/tm.htm
    "Component bağlantı için,
    Görüntü : Philips Altın Kaplama Component kablo (Component to Component)
    Ses : Hama Altın Kaplama Hoparlör kablosu (2RCA to 2 RCA) kullandım.
    Not : Test amaçlı, Profigold Pgv 783 (altın kaplama+EMI filtreli) scart to scart’la da görüntü aldım, RCA ile de görüntü aldım.Ama tabi Component ciddi şekilde daha iyi. "

Burada da component daha iyi diyorsun. Ya da ben mi yanlış anlıyorum?

Profigold pgv 782 ve 783 arasında ne fark var? Bir de 7000 var galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 28 Eylül 2006; 15:14:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tbaysal2000

Nomadlion, açıkçası dün tekrar başka yerde baktım ve sonunda da daha fazla uzatmadan karar verdim. Sonuçta mevcut yayınlarda hepsinin sorunları var, HD gelince de hepsi çok mutlu edecek. Kayan yazılarda beyaz renk problemini LG'nin 42'si olmadığı için 37LC2R'de inceledim ve o da sorunluydu. Sonuçta kaynak ve bağlantı kalitesi de önemli. Ben bu LCD'yi tasarım olarak da çok beğendiğim için son kararım bu oldu. Uzaktan kumandası da çok kompakt ve şık.

Sulokal, önerilerin için teşekkürler. Dream Box gerçekten çok pahallı. Digiturk eğer HD'ye geçerse onun kutusunu mecburen alacağım. Bu alıcılar HD desteklemiyordur herhalde. Digiturk de 1 yıl içinde yayına başlasa 1 yıl için 600-700 dolarlık bir uydu gereksiz bir yatırım gibi. Atladığım bir şey var mı? Bu fiyat seviyesinde HDMI çıkışlı Humax'ın üst modeli yok muydu? Sanki bir yazıda bunu görmüştüm.

Bir de, bu kablolar ile ilgili profigold'u araştırıken senin bu mesajıı buldum:
    "Component bağlantı için,
    Görüntü : Philips Altın Kaplama Component kablo (Component to Component)
    Ses : Hama Altın Kaplama Hoparlör kablosu (2RCA to 2 RCA) kullandım.
    Not : Test amaçlı, Profigold Pgv 783 (altın kaplama+EMI filtreli) scart to scart’la da görüntü aldım, RCA ile de görüntü aldım.Ama tabi Component ciddi şekilde daha iyi. "

Burada da component daha iyi diyorsun. Ya da ben mi yanlış anlıyorum?

Profigold pgv 782 ve 783 arasında ne fark var? Bir de 7000 var galiba?

Alıntıları Göster
    dogrudur component scarttan iyidir.

ama sen component ile compositeyi karistiriyorsun.

ben scart, compositeden iyidir dedim.
    component bu ücü arasinda en iyi baglanti tipidir.

daha kolay anlaman icin renklerini yazayim.

composite : sarı-kırmızı-beyaz (3 lale jack)(ses+goruntu tasir)
    component: kırmızı-yeşil-mavi (3 lale jack)(sadece goruntu tasir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulokal -- 28 Eylül 2006; 15:30:47 >

• quote:

dogrudur component scarttan iyidir.

ama sen component ile compositeyi karistiriyorsun.

ben scart, compositeden iyidir dedim.
    component bu ücü arasinda en iyi baglanti tipidir.

daha kolay anlaman icin renklerini yazayim.

composite : sarı-kırmızı-beyaz (3 lale jack)(ses+goruntu tasir)
    component: kırmızı-yeşil-mavi (3 lale jack)(sadece goruntu tasir)

Alıntıları Göster
    pgv 783 ile 782 arasindaki fark 1.5 mt.

guzel uydu ama, dogru.

ayni scart'in farkli 2 boyu.
    782 =1.5 mt
    783 = 3 mt.

7000 serisi oxypure serisi,
    daha profesyonel ve pahali bi seri.
    100 ytl'den asagi degildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

pgv 783 ile 782 arasindaki fark 1.5 mt.

guzel uydu ama, dogru.

ayni scart'in farkli 2 boyu.
    782 =1.5 mt
    783 = 3 mt.

7000 serisi oxypure serisi,
    daha profesyonel ve pahali bi seri.
    100 ytl'den asagi degildir.

Alıntıları Göster
    Üstad Sulokal Bir yerlerde hatta yaptığımı biliyordum zaten

Component demeye çalışıyordum açıkçası. Bu durumda component çıkışlı uydu var mıdır, hangisi performans/bütçe olarak iyidir diye sorayım. Bu durumda hangi kablo diye sorumu yinelemek durumunda kalıyorum.

Ses için de Hama 2RCA to 2RCA diyorsun. Herhalde bu girişler her uydu alıcısında ve LCD'de vardır.

• quote:

Üstad Sulokal Bir yerlerde hatta yaptığımı biliyordum zaten

Component demeye çalışıyordum açıkçası. Bu durumda component çıkışlı uydu var mıdır, hangisi performans/bütçe olarak iyidir diye sorayım. Bu durumda hangi kablo diye sorumu yinelemek durumunda kalıyorum.

Ses için de Hama 2RCA to 2RCA diyorsun. Herhalde bu girişler her uydu alıcısında ve LCD'de vardır.

Alıntıları Göster

alinti.............................................

Türkiye de şimdilik 2 uydu alıcısında Component çıkış var.
    -Samsung A200C ( 2 modül yuvası, kart girişi yok )
    -Next 2000 CX Süper Plus (1 kart girişi, modül yok)

Next'i tercih etmeme sebebim,
    modül gerektiren bir platform (digiturk gibi)seyretmek istersem, tek kart girişi olması sebebiyle, uyumsuzluk, vs oluşur, isime yaramaz diye duşundum.Ayrıca bir çok uydu alıcısında Samsung Tuner kullanıldığı için, Samsung’u tercih ettim.
    (Ama XXX.ci arkadaşların isine yaramaz, EMU desteği yok.)
    ................................................................................................

kablo bilindik markalarin component kablosu olabilir.
    altin yada gumus kaplama olabilir.
    Profigold-Belkin (ust kalite)
    Hama-AR-Philips-(orta kalite)
    HQ-markasiz (dusuk kalite)

ses icin composite cikislarin
    kırmızı-beyaz olanini kullanacaksin.
    genelde hepsinde olur.

• quote:

alinti.............................................

Türkiye de şimdilik 2 uydu alıcısında Component çıkış var.
    -Samsung A200C ( 2 modül yuvası, kart girişi yok )
    -Next 2000 CX Süper Plus (1 kart girişi, modül yok)

Next'i tercih etmeme sebebim,
    modül gerektiren bir platform (digiturk gibi)seyretmek istersem, tek kart girişi olması sebebiyle, uyumsuzluk, vs oluşur, isime yaramaz diye duşundum.Ayrıca bir çok uydu alıcısında Samsung Tuner kullanıldığı için, Samsung’u tercih ettim.
    (Ama XXX.ci arkadaşların isine yaramaz, EMU desteği yok.)
    ................................................................................................

kablo bilindik markalarin component kablosu olabilir.
    altin yada gumus kaplama olabilir.
    Profigold-Belkin (ust kalite)
    Hama-AR-Philips-(orta kalite)
    HQ-markasiz (dusuk kalite)

ses icin composite cikislarin
    kırmızı-beyaz olanini kullanacaksin.
    genelde hepsinde olur.

Alıntıları Göster
    Sulokal ve receiver konusunda deneyimli tüm arkadaşlar

Component çıkışlı bu receiverlar HD yayını da destekliyor mu? Aslında HD kayıt yapan bir PVR da almak istiyorum. Özellikle çift tuner'li olmasını istiyorum. 1 ay içinde Almanya'ya gideceğim için orada fiyatlar daha uygun olabilir. Bu konuda bir bilgin var mı?

Konuyu araştırınca o kadar çok anlamdığım şeyle karşılaşıyorum ki, sinir bozucu. İnsanlar habir şifrelerle uğraşıyor, güncellemeler yapıyor vs. Bunların internete ADSL ile bağlananları var anladığım kadarı ile. Kendi kendine güncelleme yapan yok mudur? Özetle paraya kıyarsam 500-600 euro civarında ne alınabilir?

• quote:

Sulokal ve receiver konusunda deneyimli tüm arkadaşlar

Component çıkışlı bu receiverlar HD yayını da destekliyor mu? Aslında HD kayıt yapan bir PVR da almak istiyorum. Özellikle çift tuner'li olmasını istiyorum. 1 ay içinde Almanya'ya gideceğim için orada fiyatlar daha uygun olabilir. Bu konuda bir bilgin var mı?

Konuyu araştırınca o kadar çok anlamdığım şeyle karşılaşıyorum ki, sinir bozucu. İnsanlar habir şifrelerle uğraşıyor, güncellemeler yapıyor vs. Bunların internete ADSL ile bağlananları var anladığım kadarı ile. Kendi kendine güncelleme yapan yok mudur? Özetle paraya kıyarsam 500-600 euro civarında ne alınabilir?

Alıntıları Göster
    dostum bulabilirsen alacağın tek uydu receiver bu:

http://www.sadoun.com/Sat/Products/Dishnetwork/Receivers/Dish-ViP622-DVR-HDTV-Satellite-receiver.htm

ne ararsan var, hayalimdeki uydu................
    mutlaka bul ve al derim........
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: onbes

dostum bulabilirsen alacağın tek uydu receiver bu:

http://www.sadoun.com/Sat/Products/Dishnetwork/Receivers/Dish-ViP622-DVR-HDTV-Satellite-receiver.htm

ne ararsan var, hayalimdeki uydu................
    mutlaka bul ve al derim........
    selamlar

Alıntıları Göster
    Uyduyu ya Almanya'dan alacağım, ya da İngiltere'den getirteceğim. Bu modeli google'in İngiltere ve Almanya sitelerinde arattırdım, ikisinde de yok ne yazık ki. Herhalde Amerika'da var sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 29 Eylül 2006; 0:38:20 >

• quote:

Uyduyu ya Almanya'dan alacağım, ya da İngiltere'den getirteceğim. Bu modeli google'in İngiltere ve Almanya sitelerinde arattırdım, ikisinde de yok ne yazık ki. Herhalde Amerika'da var sadece.

Alıntıları Göster
    evet üstelik USA dışına çıkarmayacağım diye taahüt veriyorsun,
    zaten bu receiver Dish Network uydu yayın yapan firmanın özel receiverı.....

hayalimdeki derken demek istediğim, satılabilse ve alabilsek şeklindeydi, yoksa USA den halaoğluna getirtebilirim.......
    ama bu Digitürk orj receiveri alıp, Kenyada Hotbird izlemeye çalışmak gibi bir şey olurdu

selamlar

not: ne receiver ama değilmi? herşey var......

• quote:

evet üstelik USA dışına çıkarmayacağım diye taahüt veriyorsun,
    zaten bu receiver Dish Network uydu yayın yapan firmanın özel receiverı.....

hayalimdeki derken demek istediğim, satılabilse ve alabilsek şeklindeydi, yoksa USA den halaoğluna getirtebilirim.......
    ama bu Digitürk orj receiveri alıp, Kenyada Hotbird izlemeye çalışmak gibi bir şey olurdu

selamlar

not: ne receiver ama değilmi? herşey var......

Alıntıları Göster
    humax hd1000 al ....

kompanent,hdmı,2 scart,dvi ....
    hd receiver dır bir kere al tam al..

• quote:

Orijinalden alıntı: doors

humax hd1000 al ....

kompanent,hdmı,2 scart,dvi ....
    hd receiver dır bir kere al tam al..

Alıntıları Göster
    Bence hd receiver için beklemek daha doğru. Hem yeteri kadar hd kanal hem de fiyatları çok yüksek. Fiyatların tıpki dvd player veya pvr lar gibi aniden ve hızla düşüceğini düşünüyorum. Şu anda component çıkışlı bir receiver almak daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Bence hd receiver için beklemek daha doğru. Hem yeteri kadar hd kanal hem de fiyatları çok yüksek. Fiyatların tıpki dvd player veya pvr lar gibi aniden ve hızla düşüceğini düşünüyorum. Şu anda component çıkışlı bir receiver almak daha mantıklı

Alıntıları Göster
    Biraz önce Çankaya da uyducuma uğradım, biraz lafladık,
    öğrendiğim:
    Doğan Holding, aynı Digitürk gibi bir platform oluşturacakmış (eskiden bir freetv denemesi olmuştu)
    bu nedenle HD için test yayınına başlıyormuş,
    bu yüzden beklememi istedi, büyük ihtimalle HD receiver yanında verilecek bir kampanya olacak........
    bekleyelim bakalım.............
    selamlar

• quote:

Biraz önce Çankaya da uyducuma uğradım, biraz lafladık,
    öğrendiğim:
    Doğan Holding, aynı Digitürk gibi bir platform oluşturacakmış (eskiden bir freetv denemesi olmuştu)
    bu nedenle HD için test yayınına başlıyormuş,
    bu yüzden beklememi istedi, büyük ihtimalle HD receiver yanında verilecek bir kampanya olacak........
    bekleyelim bakalım.............
    selamlar

Alıntıları Göster
    Bekleyelimde bu arada bari ucuz bir component çıkışlı ve dijiturk uyumlu alet lazım.

Onbes, mutlaka al derken parantez içinde Amerika'ya tayin olursan yazdığını görememişim

Doors, Humax'ta 1000 ve 2000 kodlu iki model var. 1000 anladığım kadarıyla daha eski bir model, yanılıyor muyum?

• quote:

Bekleyelimde bu arada bari ucuz bir component çıkışlı ve dijiturk uyumlu alet lazım.

Onbes, mutlaka al derken parantez içinde Amerika'ya tayin olursan yazdığını görememişim

Doors, Humax'ta 1000 ve 2000 kodlu iki model var. 1000 anladığım kadarıyla daha eski bir model, yanılıyor muyum?

Alıntıları Göster
    componenet çıkışlı cihazlar ve bunların fiyatlarıyla ilgili bilgi verebilecek bir arkadaş var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Canerksk

componenet çıkışlı cihazlar ve bunların fiyatlarıyla ilgili bilgi verebilecek bir arkadaş var mı?

Alıntıları Göster
    Sulokal, sen Samsung receiver'ı ne zaman ve nereden almıştın? Anadolu grubu bunu 3-4 aydır getirtmiyormuş. Anlaşılan şifre kırmayan alıcı Türkiye'de iş yapmıyor. Diğer yandan xdream modül ile x'çi arkadaşlar amaçlarına ulaşıyormuş. Fiyat bilgisi de verirsen sevinirim.
  • quote:

Sulokal, sen Samsung receiver'ı ne zaman ve nereden almıştın? Anadolu grubu bunu 3-4 aydır getirtmiyormuş. Anlaşılan şifre kırmayan alıcı Türkiye'de iş yapmıyor. Diğer yandan xdream modül ile x'çi arkadaşlar amaçlarına ulaşıyormuş. Fiyat bilgisi de verirsen sevinirim.

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Bende Samsung A200C almak istiyorum. Webde bulamadım nereden alabilirim?
    Sulokal, uydu konusunda yardımların için çok teşekkürler. Sende uydunu nerden aldığını paylaşır mısın?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.