Şimdi Ara

LCD ci arkadaşlar bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu an kullandığım monitör (philips) feci şekilde kenarları titremeye başladı . Bende dedimki artık bu monitörü emekliye ayırma zamanı geldi. eee artık yeni monitör alcaksam yıl olmuş 2005 , lcd almam lazım diye düşünüyorum . Baktım Türkiye' deki lcd fiyatları uçmuş ! Şu an bi arkadaşımda amerika ' da istediğin şeyi söyle getireyim diyor!
    Şimdi LCD kullanan arkadaşlar size soruyorum ; LCD monitör seçerken nelere dikkat etmeliyim,yani şöle bi sıralama yapsak örnek olarak mesela ;
    1- Tepkime süresi
    2- Nokta aralığı
    3- ......
    4-.......

Hem benim için hemde diğer lcd alcak arkadaşlara bi yardımımız dokunmuş olur!

Bu arada 19'' almayı düşünüyorum (abd'deki fiyatlar baya uygun çünki) Bi de genllikle bu monitörü oyun-film için kullanıcam ! Şimdiden bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler!

Not : ABD ' deki 19'' lcd ler hakkında ufak bi bilgi;

http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?Manufactory=&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=1056%3A9098&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&PropertyCodeValue=0&description=&MinPrice=&MaxPrice=&SubCategory=20&Submit=Property

• arkadaşlar şu an kullandığım monitör (philips) feci şekilde kenarları titremeye başladı . Bende dedimki artık bu monitörü emekliye ayırma zamanı geldi. eee artık yeni monitör alcaksam yıl olmuş 2005 , lcd almam lazım diye düşünüyorum . Baktım Türkiye' deki lcd fiyatları uçmuş ! Şu an bi arkadaşımda amerika ' da istediğin şeyi söyle getireyim diyor!
    Şimdi LCD kullanan arkadaşlar size soruyorum ; LCD monitör seçerken nelere dikkat etmeliyim,yani şöle bi sıralama yapsak örnek olarak mesela ;
    1- Tepkime süresi
    2- Nokta aralığı
    3- ......
    4-.......
    Hem benim için hemde diğer lcd alcak arkadaşlara bi yardımımız dokunmuş olur!
    Bu arada 19'' almayı düşünüyorum (abd'deki fiyatlar baya uygun çünki) Bi de genllikle bu monitörü oyun-film için kullanıcam ! Şimdiden bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler!

• (kardeş bu markalara güven olmaz)(ilk sayfadaki adını bile bilmediğim markalar) (sony,viewsonic,samsung,lg,hyundai,philips gibi birşey olmali) eğer 17 inch olur dersen

SAMSUNG 17ich 730B LCD-TFT

http://www.pricegrabber.com/search_techspecs_full.php/masterid=8711860#description

BURDAN BAKABİLİRSİN ANCAK FİYATI 300 DOLAR CİVARI....özellikleri ve görüntü kalitesi süper ötesi...(verdiğim linkte 260 dolar gibi bir fiyat var ama --refurbished- yani kullanilmiş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybera -- 10 Temmuz 2005, 21:35:34 >
  • dostum önerin için saol ama benim sormak istediğim markadan önce ( tabiki zaten o kadar parayı verdikten sonra bende bilinmedik marka almamda ; o linki sadece fiyatlar açısından bilgi olsun diye verdim) seçim yaprken nelere dikkat etmeliyim ; mesela tepkime süresi mi daha önemli yoksa nokta aralığımı ! bide şu dvi denen şey nedir ?
  • walla türkiyede satılan ürünlerin incelemelerinin hepsini okudum piyasadaki en kaliteli lcd ler viewsonic vp191b ile hyundai l90d+ dir. Ama yurt dışında iiyama belina gibi kaliteli markalar ülkemizde satılmadığı için bilemeyeceğim fakat gene de bildiğim kadarıyla şu an dünyadaki en çok tercih edilen 2 lcd bunlardır.
    kıstas sıralamasına gelince bence
    1- tepki süresi
    2- renk kalitesi(gerçekte olması gereken renk ile lcd nin gösterdiği renk arasındaki farklılık)
    3- max görüş açısı

Benim tavsiyem viewsonic vp191b dir. 8ms greytogrey tepki süresine(16ms white-black-white) sahip fakat bu tepki süresini stabil birşekilde koruduğu için daha sağlıklı. Ayrıca mva panel kullandığı için görüş açısı hyundai l90d ye göre biraz daha geniştir. ayrıca renk kalitesi daha iyidir. Ama hyundai l90d+ kesinlikle çok daha hızlıdır buna göre(25ms gibi bir değere ulaşsa da sonuç olarak 8ms lik bir lcd)

Tercihin viewsonic vp191b olursa çok pişman olmazsın bence

• quote:

Orjinalden alıntı: maybera

(kardeş bu markalara güven olmaz)(ilk sayfadaki adını bile bilmediğim markalar) (sony,viewsonic,samsung,lg,hyundai,philips gibi birşey olmali) eğer 17 inch olur dersen

SAMSUNG 17ich 730B LCD-TFT

http://www.pricegrabber.com/search_techspecs_full.php/masterid=8711860#description

BURDAN BAKABİLİRSİN ANCAK FİYATI 300 DOLAR CİVARI....özellikleri ve görüntü kalitesi süper ötesi...(verdiğim linkte 260 dolar gibi bir fiyat var ama --refurbished- yani kullanilmiş )

ben samsung 730b kullaniyorum.ekran gerçekten oyunlarda falan lcd olduğunu hissetmiyor...parlaklik müthiş.fakat renkler bir enteresan....Yurtdışından alma imkanin varsa kesinlikle tavsiye ederim.ayrica bunun birde 19" olan modeli var.tam olarak ismini hatirlamiyorum.onada bi bakabilirsin...

ayrica abd deysen hyundai pek tutulmuyor abdde..l72s mesela bulmak zor..ama l90d yi bilemiycem...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.