Şimdi Ara

lcd & dizüstü bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ve ekonomik durumdan dolayı philips 32pf5331 aldım..
    Diz üstünde vga çıkış var Lcd tv de vga giriş yok,bende dizüstü vga, lcd rgb girişli bir kablo aldım ve bağladım ama ''giriş sinyali bulunamadı'' uyarısı çıkıyor lcd'de...(dizüstünden lcd çıkışı için fn+f8 tuşlarına basıldıktan sonra)
    s-video kablo ile bağlıyayım dedim ama ondada ayarları tutturamadım,dizüstünün ve lcd'nin nasıl ayarlanması lazım ?
    Acaba dizüstünün çıkış sürücüsü falan yeterli olmuyor olabilirmi ,veya herhangi bir ayarı yanlış mı yapıyorum,dizüstünü 800*600 ve başka çözünürlüklerede ayarlıyorum...
    Forumda o kadar çok şey okudumki hepsini yaparsam lcd & dizüstünü bozacam.. :D
    Yardımcı olacaklara şimdiden şükranlarımı sunarım..

Birde forumda bir arkadaş bu cihazı sormuş..
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=266&productid=bd48545#tablnk

Acaba kablosuz bağlantı için kullanılabilir mi ? fiyat performans hakkında bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D_E_L_i_ -- 5 Ocak 2007; 19:14:37 >

• fn+F5 tuşuna basarak monitör tanımlaması yaptınız mı?
  • ewet,yukarıda ''dizüstünden lcd çıkışı tuşlarına basıldıktan sonra'' olarak yazmıştım ama sizin yazdığınız daha anlaşılır,benimki acemice olmuş... :P
  • Arkadaşlar yokmu yardım edebilecek,görüntü ayarlarından 2.monitörü 800*600 yapınca lcd ekranında birşeyler çıkacak gibi oluyor ama sonra ''bekleyiniz...'' yazısı çıkıp öylece kalıyor...
    Bağlantıyı resimdeki kablo ile yapıyorum,bağlantılarınıda doğru yaptığıma eminim...

lcd &  dizüstü bağlantı sorunu
  • bu sorunu çözmek için tek yapman gerekn vga companent alman .bu kadar basit yani dizüstü çıkışını lcd ye vga olarak göndermekwww.tekniksistemler.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: akinemanet

bu sorunu çözmek için tek yapman gerekn vga companent alman .bu kadar basit yani dizüstü çıkışını lcd ye vga olarak göndermek

Zaten resimdeki ve anlatılan/kullanılan kablo vga component kablo yanlış anlamadıysam. 5'li bnc kablonun üç ucunu komponent olarak kullanıp diğer ucuda vga yapılmış. Bana kalırsa kabloyu uygun başka bir cihazda deneyip bakmak lazım gibi. vga ucundaki bağlantısı yanlış olabilir yada belki dişlerinden biri kırılmış/bükülmüş olabilir. Kabloyu aldığınız yerde test etme şansınız olursa dahada iyi. Yoksa diğer yapılanlarda bir hata görünmüyor.
  • Benimde öğrendiğim kadarı ile kablo vga companent...
    Kablonun arızalı olma ihtimali olduğundan gidip değiştirmiştim,yenisini verdiler...
    Ama yukarıdada yazdığım gibi görüntü gidip gelmesi yüzünden bir ayar hatası yaptığımı düşünüyorum..
    Aşağıdaki ayarlarıda yaptım...
    Onbeş arkadaşımızın açıklaması..
    ''notebookta, sağ klik
    özellikler,
    ayarlar,
    açılan menüde 1-2 monitör görüntüsü,
    2. ye tıkla ve alttaki
    "windows masaüstüme bu monitöre genişlet" tıkla,
    çözünürlük ayarlarını yap (1024x768)
    artık notebook 2 ekrana hükmedecek''
  • onbesin söyledikleri ve fn kombinasyonu doğru olduğundan ve çeşitli çözünürlük ayarlarını denemiş olmanızdan dolayı hatanın kabloda olduğunu düşündüm zaten. bir başka cihazda kabloyu denemek dışında bir çözüm aklıma gelmiyor. Bir elektronik mağazasında sizin tvnin bağlantılarını yaptırabilir yada kabloyu alıp orada deneyebilirsiniz belki.
  • Dediğinizi yapayım son çare...
    Philips servisini çağırsam mı acaba, anlarlarmı dizüstü bağlantısından...
  • madem kabloyu değiştireceksiniz,neden 15pin vga-vga denemiyorsunuz?
  • 1. yazımda belirtmiştim lcd'de VGA giriş yok...
    s-video deniyorum onuda tutturamadım...
    lcd de özel bir ayarmı lazımdır nedir,zaten benim neyime teknolojii...
  • pardon dikkat etmemişim.
    s-video da sonuç vermediyse sanırım bu cihazlardan birinde sorun var gibi
    hayırlısı olsun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.