Şimdi Ara

Lcd enerji tüketimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeri burası mı bilmiyorum ama benim için önemli bişey sormak istiyorum.

Bu lcd monitörlerin enerji tüketimi ne kadardır?Herzaman normal düzeyde gelen elektrik faturam bu ay aşırı yüksek geldi.

Geçen ay (mayıs 1) Benq FP92W wide screen bir LCD monitör aldım.İnanın bu kadar yüksek gelmesinden aklıma bir bu geldi çünkü başka bir şey olamaz diye düşündüm ordan burdayım.
    Herzamn 30-40 arası seyreden faturam bu ay 105 civarı..Hiç birşey anlamadım itiraz etcem ama bişey değişmez galiba hertürlü vercem parayı..Ne yapmam lazım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• 22'' lik bir lcd ortalama 50-55w
    19 crt ise 100w a yakın elektirik harcar. yani faturanın artış nedeni lcd mönitörün olamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeXtrin1

22'' lik bir lcd ortalama 50-55w
    19 crt ise 100w a yakın elektirik harcar. yani faturanın artış nedeni lcd mönitörün olamaz.

O zaman crt kullananlar aradaki farkı elektrik faturasıyla bi lcd alsa kapatırlar bu doğru mu
  • Nedeni başka yerde ara lcd'ler crt'ye göre daha az güç çeker senin monitorun teknik özelliklerine bakınca 45w tükettiği görülüyor 19"crt tahmini 85 w çeker
    http://www.benq.com.tr/products/LCD/?product=780&page=specifications

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

quote:

Orjinalden alıntı: DeXtrin1

22'' lik bir lcd ortalama 50-55w

O zaman crt kullananlar aradaki farkı elektrik faturasıyla bi lcd alsa kapatırlar bu doğru mu

19" inç ekran için inceleyelim 19" lcd 45w 19" crt 85w her saat için 85-45=40w enerji tasarufu günde 8 saat ayda 20 gün 4 yıl kullanılacağını varsayalım 40*8*20*12*4=307,2 kwh eder bu da maddi olarak 307,2*0,102*1,18=37 ytl fark ediyor aradaki fark elektrik faturası ile kapanmıyor

Ama lcd daha az yer kaplaması daha az radyasyon saçması göz sağlığı için tabiki tercih edelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmaşık -- 19 Haziran 2007; 22:06:36 >

• Lcd nin daha az radyasyon saçtığı doğrumu arkadaşım ???
  • quote:

Lcd nin daha az radyasyon saçtığı doğrumu arkadaşım ???

evet çok daha az radyasyon yayar

LCD’ler CRT’lere göre daha hafif, daha az yansıtmalı, daha az yer kaplayan, daha az güç tüketen, daha az ısınan ve radyasyon yaymayan bir ekran çeşididir. CRT’nin aksine manyetik alandan etkilenmezler. LCD monitörlerin CRT’ye göre iki dezavantajı vardır. Pahalı oluşları ve izleme açısının düşük olmasıdır.

kaynak:http://www.antrak.org.tr/gazete/082004/ercan-uysal.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: karmaşık

quote:

Lcd nin daha az radyasyon saçtığı doğrumu arkadaşım ???

evet çok daha az radyasyon yayar

LCD’ler CRT’lere göre daha hafif, daha az yansıtmalı, daha az yer kaplayan, daha az güç tüketen, daha az ısınan ve radyasyon yaymayan bir ekran çeşididir. CRT’nin aksine manyetik alandan etkilenmezler. LCD monitörlerin CRT’ye göre iki dezavantajı vardır. Pahalı oluşları ve izleme açısının düşük olmasıdır.

kaynak:http://www.antrak.org.tr/gazete/082004/ercan-uysal.html

OOOO o zaman hemen değiştirelim hocam valla ben radyasyondan çok korkuyordum monitörün hepsi radyasyon yayar diye biliyorum ama crt daha fazla olduğunu senden öğrendim hemn değiştirmek lazım

• OOOO o zaman hemen değiştirelim hocam valla ben radyasyondan çok korkuyordum monitörün hepsi radyasyon yayar diye biliyorum ama crt daha fazla olduğunu senden öğrendim hemn değiştirmek lazım

hepsi yayar ama lcd yaydığı crt 'ye göre çok çok daha az sağlık açısından bakarsak lcd gerekli
  • 24 saat açık kalsa 19" bir lcd aylık 8-10 ytl elektirik yakar.
  • Problemi başka bir aygıtta ara bence. LCD bu konuda suçlanacak en son aygıt
  • ya arkadaşlar radyasyon biliyorsunuz kanser yapıyor bu crt monitörlerin yaydığı radyasyon nasıl yani arkadaşlar ciddi boyutlarda mı
  • o kadar elektrik yakarmı ? yanlışlık var bu işhte !!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.