Şimdi Ara

LCD - LED - PLAZMA TV TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 1000-1500 TL arasında bir televizyon bakıyorum salona. Led alacak gibiydim fakat sonra şu araştırmayı gördüm: http://www.bilgimanya.com/led-lcd-tv-ve-plazma-tv-arasindaki-farklar-en-iyi-tv/255

Plazma yönünde fikrim değişmeye başladı. Panasonic'in bazı ürünleri var. Örneğin Satürn'de 1300 TL'ye şunu gördüm ki özellikler bakımından ve fiyat bakımından her türlü lcd yi led i dövüyor:

http://www.saturn.com.tr/specials/servicespecial/demiroren/ebrosur.pdf?WT.ac=Demir%C3%B6ren+%C4%B0stiklal (Sayfa 6, sağ üst)

Sizin ne gibi önerileriniz olur lütfen yardımcı olun çok arada kaldım. :/

Şimdiden teşekkürler
    Gökhan

• En iyi, her LCD - LED TV yi dövüyor denemez tabii ki ama plasma seven insan cidden sever ve kullanır.
    Ama C serisi en düşük serisidir Panasonic'in görmeden alma kesinlikle o TV yi. Onun yerine ekran boyutu düşürerek S serisi tavsiye ederim.
  • Teşekkürler techraven

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Eminim içinizde bu işlerle haşır neşir olan ve ayrıntılı bilgiye sahip olan vardır. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggoktas

Teşekkürler techraven

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Eminim içinizde bu işlerle haşır neşir olan ve ayrıntılı bilgiye sahip olan vardır. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

C serisine arkadaş en düşük demiştir bu sadece donanımsal olarak doğrudur teknik olarak yanlıştır !

Bahsettiğiniz seri Panasonic 50C3E ise alın,ev için ideal ve çokta keyif alacağınız bir üründür,C serileri panasonickin aslında test serileride diyebiliriz bu serilerde aslın güzel olan kullanılan üst panel teknolojisi yani GW30 serisinden sadece panel ve donanım olarak farklıdır,resim ve kalibrasyon ayarları ise mükemmele yakındır !

C3E resimin panele sabitlenmesi oldukça başarılı,resim tarama ise Lcdlerden çokda başarılı yani Full Hd pahalı ürünlerden,inanılmaz başarışı ışık ve kontrast değerleri ise diğer başka güzel tarafı !

Kontrast ve ışık değerli lcd-led-plasmalarda doğru kalibrasyon gerektirir yani bu seçeneklerde tutarsızlık varsa görüntüye etkisi büyüktür,genelde bu tür ürünlerde resim sabitlenmez,sabit görüntüde dahi arka planda net olarak bu durum görülür,yüksek kontrastı dengesiz ürünlerde sıkça görülen ama ilk tv kullananların sorun sanmadığı oysaki sorun olan bir görüntüdür !

50 inclik paneli 2 metreden rahatlıkla izleyebilirsiniz resmin sabitlemesi gerçekten iyi,resim tarama hızı ise zaten yüksek olan bir ürün ortalama 800 satırki bu özellik bir çok pahalı üründe yoktur,renk değerleri ise aynı şekilde çok iyi ve sorunsuz !

Siyah seviyesi ise beni yanıltan bir seri oldu çunki siyah tutarlılığı gerçekten iyi,koyu sahnelerde Ledlerdeki gibi algılama sorunu yok yani karanlık sahnelerde gölgelenmeleri net olarak keyifle izleyebiliyorsunuz !

Kötü tarafı keşke Neoplasma olsaymış o zamanda zaten bu seri 3.000 liralarda olurdu,eksik donanım özelliği 2 hd giriş 1 scart,usb yok,en başta dediğim gibi ekonomik serilerden ama S30 serisinden görüntü olarak daha başarılıdır !

SD hd performansı ise çok ama çok iyi !

Fiyat zaten ortada 42 inc fiyatına 50 inc !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 20 Ekim 2011; 19:39:00 >

• @andy1: Eline sağlık çok sağol. Şimdi kafamda yeni sorular belirdi:

1- Neoplazmayla plazma arasındaki fark nedir?? Keşke neoplazma olsaydı demişsin.
    2- Eksik özelliklerini pek anlamadım. Ayrıca neden USB yok :( USB'yi çok kullanırım diye düşünüyorum??
    3- Bilgisayar bağlasam hd kalitesinde film izleyebilir miyim? Ayrıca kaliteli ve pahalı bir kablo mu almam lazım? Sesi nasıl ileticem?
    4- (Bu önemli) Bazı TV'lerin içinde hazır uydu alıcısı oluyor anladığım kadarıyla? Fiyat farkı oluyor sadece. Fazladan bir alet almak yerine uydu alıcısı olan bir TV alsam daha iyi olmaz mı? Bizde şu an kablolu var ve uydu da hazır apartmanda. Sanırım kesinlikle uyduyu tavsiye edersiniz bu televizyon için??
    5- Bu c3e nin hızı 600Hz. Hız ne kadar önemli? LCD lerde hızlar 50 ila 200 arasında değişiyor? Biliyorum tamamen değişik bir teknoloji ama bu hız olayına ne kadar dikkat edilmeli?

6- Sonuç olarak sizin elinizde 1000-1500 TL arası bir para olsaydı ne alırdınız? :) 40-50inç arası. 40 yeter diye düşünüyorum bizim salona.

Tekrardan çoook teşekkürler
    Gökhan

• NeoPlasma Panasonic Ips-Alpha panellerinin fosfor oranları ve pixsel tepkime süreleri geliştirlmiş panellerdir,C3 G14 plasma kullanıyor aslında bu paneli Full Hd 3D bazı serilerdede kullanıyor !

Usb desteği yok yani bir medya oynatıcı yada harici bağlantı kullanmanız lazım !

Pc olarak tepki serisi inanılmaz kaliteli,elbetteki Hd filmlerde görüntü olarak şunu diyebilirim,derinlik ve görüntünün panele yansıması inanılmaz iyi,3D renk yönetimi,ise aynı şekilde sorunsuz !

Uydu olayına gelince,Türkiyede henüz bu sistem yok,İngilterede ve Kuzey Ülkelerinde var Norveç ve Danimarka,tvde olsada sana +sı pek olmayacaktır,gerçi Türkiyede sanıyorum 3 bölgede test yayını manasında var !

Ses olayı ise optik bağlantı ve kulaklık çıkışı mevcut bağlantı yapabilirsin gerçi reciver üzerindende bu işi çözebilirsin,ama ses olarak zaten inanılmaz güçlüdür,6 volümden yukarı çıkacağını sanmam çunki kapına şikayete gelirler,3D ses ve 1.4 Arc-DTS codeclerinde sorunsuz zaten filmlerde bunu net algılayabiliyorsun,Surround özelliği çok iyi aslında ses sistemine dahi gerek yok,panelde zaten istediğin her ayar var,sesi istersen kendine göre kumanda üzerinden ekolayzer seçeneği ile ayarlayabilirsin !

Bu panel 600 hrtz hız olarak algılama,100 hrtztir,Avrupa için satandart 50 hrtz zaten,kısaca SD ve Hd yayınlarda çok iyi,Blu-Ray ve Harici medya üzerinden görüntülerde derinlik algılaması mükemmel,3D panelmi aldım diye dahi düşünebilirsin elbetteki filmin çözünürlüğüde etken ama Blu-Rayde testlerde bir çok arkdaşım 3D sandı,abartı değildir yüksek çözünürlte filmlerde bende şaşırdım açıkcası,bu kadarını beklemiyordum !

SD yayınlara gelince,resmin panele tutunması ve sabitlenmesi iyi,arka planda hareketli görüntülerde iyi,gölgelenme takılma,pastelleşme yok,akıcı ve sorunsuz !

Fakat paneli bu kadar meth ediyorum diye,yanlışta anlama, bendeki test yaptığım kablo ve cihazlar farklı,yani senin hangi cihazlar üzerinden siyal aldığını bilmiyorum ama SD yayınlarda memnun kalırsın,bir çok panelden daha iyi resim verdi !

İzleme mesafeniz 3 metre ve üzeriyse 50 inc normal gelir en başlarda büyük gelsede 1 ay içinde fikriniz muhakkak değişecektir !

Bahsettiğin paraya bu paneli incelemeni tavsiye ederim,ev kullanıcıları ve film meraklıları için iyi bir seçenek,elbetteki fiyat olarakta en ucuz serilerden bir tanesidir !

42 inc S30 serileri var,seni memnun edecektir donanım olarak yani ekstra bağlantılarda C3den çok daha iyidir,sadece U serisindeki gibi siyah değerleri biraz düşüktür !

U serileride var senin istediğin gibi,mkv v.s destekliyor,Dlna desteği var aynı paneldir G14 ve yakında UT serileride 3D olarak piyasalara çıkar ama siyah seviyesi biraz daha düşüktür gerçi bir çok seriden iyidir konu derin girmeyelim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 21 Ekim 2011; 7:42:17 >

• Arkadaşlar Panasonic P42C kullanıcısı olarak kesinlikle ve kesinlikle Uydu, Sd, Digitürk, Hd yayınlar için Plazma
    bilgisayar bağlayacakmışsın, oyun oynacakmışsın o zaman Lcd veya Led
  • Herkese çok teşekkürler. Sanırım plazma alıcam ben de eve. Sadece tv yayını ve film izlemek için alacağız.

Aksi fikri olan varsa lütfen karşı çıksın ve nedenini açıklasın. :))
  • ARKADAŞLAR ÇOOOK ÇOK ACİL YARDIM LÜTFEN!!!

29 Ekim-Teknosa kampanyasından LG 47lv375s aldık 2000 TL'ye. (47inç LED + SMART TV + UYDU ALICISI İÇİNDE) http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011855&CS_Category=_LED_TV1053&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU Şimdi olan biteni size aktarıyorum:

1- Satıcı bize 100Hz diye söyledi fakat evde özelliklerine baktığımda 50 Hz yazıyordu!!! LG 47lv375s
    2- Yine özelliklerinde Full HD özelliğinin olmadığını gördüm. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
    http://www.onyougo.com/lg-47lv375s-47lv375s-led-tvs-features_pi997627e2
    3- Smart TV denmişti. Üstte verdiğim linkte öyle bir şey yazmıyor.

Bunların dışında yine Satürnün broşürüne baktım:
    4- LG 47LV3550 1900 TL'ye. Sanırım içinde uydu alıcısı yok ve Smart TV olduğunu iddia etmiyor: http://www.onyougo.com/lg-47lv3550-47lv3550-led-tvs-features_pi988222e2 GEL GÖR Kİ SATÜRN'de 100 Hz diyor başka bir siteye giriyorsun 50 Hz yazıyor!!! YA ARKADAŞLAR NEDEN BÖYLE BU DURUM HİÇBİR ŞEY ANLAMIYORUm!!!
    5- LV3550, LV375s ten görüntü olarak daha iyi gözüküyor. Full HD si vs var ve tepkime süresi 3.5ms. (Diğeri 4ms)

ARKADAŞLAR NE YAPMALIYIM ÜRÜN salı günü geliyor ve geri iade edebilirim. LV375s 100 Hz olsaydı hiç bakmıcaktım bir daha. Tabii şimdi bir de Full HD olmadığını gördüm.

LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM :((( çok gerildim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggoktas -- 30 Ekim 2011; 22:58:08 >

• 6- Satıcı mkv de dahil tüm formatları destekler dedi. ÖYLE BİR ŞEY YAZMIYOR. MP4 gibi dandik formatlar yazıyor yine sitede. :(
  • mkv divx mp4 dvd hepsini gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggoktas

ARKADAŞLAR ÇOOOK ÇOK ACİL YARDIM LÜTFEN!!!

29 Ekim-Teknosa kampanyasından LG 47lv375s aldık 2000 TL'ye. (47inç LED + SMART TV + UYDU ALICISI İÇİNDE) http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011855&CS_Category=_LED_TV1053&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU Şimdi olan biteni size aktarıyorum:

1- Satıcı bize 100Hz diye söyledi fakat evde özelliklerine baktığımda 50 Hz yazıyordu!!! LG 47lv375s
    2- Yine özelliklerinde Full HD özelliğinin olmadığını gördüm. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
    http://www.onyougo.com/lg-47lv375s-47lv375s-led-tvs-features_pi997627e2
    3- Smart TV denmişti. Üstte verdiğim linkte öyle bir şey yazmıyor.

Bunların dışında yine Satürnün broşürüne baktım:
    4- LG 47LV3550 1900 TL'ye. Sanırım içinde uydu alıcısı yok ve Smart TV olduğunu iddia etmiyor: http://www.onyougo.com/lg-47lv3550-47lv3550-led-tvs-features_pi988222e2 GEL GÖR Kİ SATÜRN'de 100 Hz diyor başka bir siteye giriyorsun 50 Hz yazıyor!!! YA ARKADAŞLAR NEDEN BÖYLE BU DURUM HİÇBİR ŞEY ANLAMIYORUm!!!
    5- LV3550, LV375s ten görüntü olarak daha iyi gözüküyor. Full HD si vs var ve tepkime süresi 3.5ms. (Diğeri 4ms)

ARKADAŞLAR NE YAPMALIYIM ÜRÜN salı günü geliyor ve geri iade edebilirim. LV375s 100 Hz olsaydı hiç bakmıcaktım bir daha. Tabii şimdi bir de Full HD olmadığını gördüm.

LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM :((( çok gerildim..

Linki inceledim.

1 - TV'nin orjinal resim tazeleme hızı 50Hz. Büyük ihtimalle yazılmla 100Hz çıkma özelliği vardır çalışan öyle söylemiştir. Klasik bir satıcı perdelemesi.
    2 - 1920x1080 çözünürlüğü destekliyor yani Full HD o TV. Linkte de yazıyor, neden olmadığına kanaat getirdin anlamadım.
    3 - Smart TV yok o modelde.
    4 - Neden öyle olduğunu ilk maddede açıkladım. Bazı yerlerde orjinal RR hızı bazı yerlerde ise SW ile çıktığı Hz hızı yazar.
    5 - Tepkime süresi de yanıltıcı bir bilgidir ona pek takma. Zaten ikisinin de Full HD olduğunu söyledim.

Sonuç olarak sana bu kadar yanlış / yanıltıcı bilgi verdilerse direk iade et ve başka bir yerden al. Yaptıkları saçmalık çünkü.

• Arkadaşlar merhaba :)

Babamla bugün Teknosa ve Satürn'ü gezdikten sonra babam uydu alıcısıyla birlikte 2000-2500 TL yi gözden çıkarttı. (Gözü döndü yani ve 3d isteyerek beni dumur etti) Alacağı TV'de her şey olsun istiyor. Yani 3d + Smart TV vs.

Bugün Teknosa'da 40inç Samsung d6500 3d televizyon 2600 TL ydi. İçinde uydu alıcısı var. Yalnız ileride Dsmart vb modüller alacaksak yine uydu alıcısına ihtiyacımız olurmuş.

1- Sizce 3d televizyona gerek var mı?
    2- Bilgisayardan 3d film indirip televizyonda izleyebilir miyim? Varsa dosyaları ne kadar büyük?
    3- İçinde uydu alıcılı bir TV almak mantıklı mı?

Sonra Satürn'e gittik ve LG 42LW5500 ü gördük 2200 TL'ye. Sadece teşhir kalmış. Getireceklermiş yeniden.
    4- Bu LG mi yoksa Samsung'u mu tercih ederdiniz? (Bu arada satıcı Samsung'un 2d den 3d ye çeviren özelliğinin çok sallama olduğunu da belirtti.)

5- Yoksa "Ya geç arkadaşım 3d'yi bu paraya git kaliteli bir LED ya da Plazma mı al dersiniz? Ya da Sony vs?

Şimdiden çok teşekkürler.

• Ha bu arada panelde kesinlikle en az 100Hz olsun istiyorum. Kafaya taktım yani :) CMR larla vs yle filan uğraşmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.