Bildirim
LCD mesafe orani
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Forumlarda bir tablo geziniyor, büyük ihtimalle linkini bulan bir arkadaş buraya koyacaktır ama,
o listenin pek pratiği yansıtmadığı ve söylenen mesafelerin olması gerekden kısa olduğu konusunda birçok kullanıcı hemfikirdi. -
32" ila 37" arasinda bir karar vermem gerekiyor. Bunu saglikli bulabilecegim bir link var mi?
tesekkurler -
odanın boyutlarını söyle hangisini alman gerektiğini yazayım. -
Ben 3 metreden 40'' LCD izliyorum , çokta zevk alıyorum. O yüzden alabileceğinin en büyüğünü al derim. -
quote:
Orjinalden alıntı: whoknows_tr
Ben 3 metreden 40'' LCD izliyorum , çokta zevk alıyorum. O yüzden alabileceğinin en büyüğünü al derim.
Ben de 2,5 metreden 37" izliyorum. Artısını eksisini kendime göre şöyle belirtmeye çalışayım :
- Normal kanallar, dvd filmler gibi standart çözünürlüklü görüntülerde, 3,5 metreden baktığımda görüntü daha net oluyor;
zaten görüntü kalitesi düşük olduğu için, ekrana yakınlaştıkça bu durum daha da dikkat çekiyor
- HD görüntü kaynağım olan Xbox360 oyun konsolum için 2,5 mt. gayet ideal; zaten daha uzaktan izlersem, detaylara dikkat etmek gerektiğinden gözü yorabilir.
Son olarak, ben 37" öneririm, benim gözüme 42" ekranlara daha yakın geliyor; 32" olanlar ise 26"e daha yakın geliyor..
-
ben lcd yi alırken 2.5 m den seyredecek birisi olarak düşünmüştüm ve ilk düşüncelerim 26" almak idi.ancak showroomlarda aldığımız görüntüler bu konuda yanıltıcı olabiliyor.göz sağlığı ile ilgili endişelerim olmakla beraber(ki bu konuda bilgim yok) arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum.bem 32" aldım acaba 37" mi alsaydım diye içimden geçirmeye başladım.büyük ekran büyük keyif demek -
cok basit bir ölçü vereyim
alacağın lcd tvnin sağ alt köşesinden sol üst köşesine olan çapraz mesafenin 3 katı mesafede izlemen gerek minimum olarak diyorum
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X