Şimdi Ara

lcd mi plazma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1500tl civarında bir sermaye ile 82 ile 106 ekran arası tv satın almak istiyorum. Lcd mi plazma mı önerirsiniz? PANASONIC FULL HD 106cm PLAZMA TV, 1920x1080, 2.000.000:1,400 Hz,2xHDMI,TX şeklinde plazmanın verdiği özellikler lcdye nazaran çok daha iyi gibi görünüyor. Öyle duvara asmayı falanda düşünmüyorum. Nedersiniz ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler..

• Tabi ki de PLAZMA
  • Plazma biraz eski teknoloji olmasından dolayı fiyatlar düşüşte ve görüntü akıcılığı yönünden lcdlerden üstün ama elektrik sarfiyatı fazla. Bana göre başarımı yüksek olan lcdlere de yönelebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeutrogeN
    Plazma biraz eski teknoloji olmasından dolayı fiyatlar düşüşte ve görüntü akıcılığı yönünden lcdlerden üstün ama elektrik sarfiyatı fazla. Bana göre başarımı yüksek olan lcdlere de yönelebilirsiniz.

Lcd yeni teknoloji mi ???
  • Lcd de yeni bir teknoloji değil ama plazmaya nazaran yeni. Şuan da yeni diyebileceğimiz led tvler felan ama onlarda eskime yolunda çünkü fed, oled, amoled vs vs gibi teknolojilerde tv lere uyarlanmaya başlıyor yavaş yavaş.
  • vay beee biz daha lcd ile tanışamadık adamlar fed, oled, amoled gibi teknolojiler yapmışlar....

Ayrıca kardeşim de Panasonic Plazma var, arkadaşımda da philips marka full hd lcd var, ikisin arasında görüntü kalitesinda çok fark var, bence plazma lcd'den daha iyi, arkadaşların dediği gibi, eksi yönleri de var eski teknoloji, elektrik sarfiyatı fazla vs...

Yukarıda bahsettiğim her iki tv 42" fakat modellerini bilmiyorum...
  • panasonic G veya mümkünse V serisi olursa Plazmanın bilinen bazı dezavantajları tölere edilebilir diye düşünüyorum.
    araştırılırsa elektrik sarfiyatında korkunç farklar olmadığı görülecektir yeni nesil plazmalar ve lcd ler arasında...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    geçen yıl açıldı
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 8968468 kere bo konu açıldı heral :D
  • Valla çok açıldığını tahmin ettim ama aram yapıncada uygun başlığı bir türlü bulamadım. Cevaplar için teşekkürler..
  • plazmanın lcd'ye göre fazla radyasyon yaydığı doğru mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gewa

plazmanın lcd'ye göre fazla radyasyon yaydığı doğru mu acaba?

walla ben bugün vatan daydım. panasonic plasmalara bakıyorum bayadır. ilgili arkadaş yeni çıkan panellerde radyasyon olayının normal seviyeye çekildiğini söyledi. yeni dediği panasonic g ve v serileri. ne kadar doğru bilemiyorum.
  • Valla arkadaşlar bu gün ntv de türkiyenin maçını seyrederken molalar da aralarda felan habire Darty reklamı çıktı 1300 tl ye 42 inc full hd panasonic lcd tv satıyor adamlar.normal fiyatlar en az 1700 lerde seyrediyor.Hem full hd hem 106 hem de panasonic...
    ben 3-4 sene evvel hd ready 32 inc vestel i 1300 lerde almıştım.Şu an nasıl bütçe ayırabilirim diye düşünmekteyim bu (reklam gibi oldu ama) darty kampanyasını...
    bi göz atmaya değer bence yarın muhakkak gazeteler de görürüz darty reklamlarını.Ama bence KaçmazZz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tukyam -- 13 Eylül 2010; 0:02:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnss

Arkadaşlar 1500tl civarında bir sermaye ile 82 ile 106 ekran arası tv satın almak istiyorum. Lcd mi plazma mı önerirsiniz? PANASONIC FULL HD 106cm PLAZMA TV, 1920x1080, 2.000.000:1,400 Hz,2xHDMI,TX şeklinde plazmanın verdiği özellikler lcdye nazaran çok daha iyi gibi görünüyor. Öyle duvara asmayı falanda düşünmüyorum. Nedersiniz ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler..

Bi tavsiye daha...
    Bence en az 102 ekran al.Hatta gözün keserse bir arkadaşından gerekirse 500 tl borç al ama 106 al.
    Başlarda pek farketmez belki ama tv dediğin 106 olmalı!!!
    Gerek konsol bağlarken oyun için gerek blue ray izlemek için full hd de ...
    her türlü ölüsü 102 ama 106 nın tadı başka.
    Benden sölemesi ;)

• Yorumlar için teşekkürler..
  • arkadaşımla geçen sene lcd almaya gittik plazma aldık :d lcdlerde 82 ekran 1300 dü biz 1299 a plazma aldık samsung hd ready.ama görüntüsü süper ve sür3ekli soruyorum çok memnun.bence görmeden bakmadan incelmeden alma.ve tek modeli kestir gözüne fiyatının dülşmesini bekle kampanya bekle ama onu al bence 102 ile 106 arasında odan çok büük değilse çok aşırı bir fark göremessin elektronik marketlerde de görebilirsin.
    saygılarımla
  • plazma veya lcd tercih senindir.Ama ayda 2-3 tl elektrik parasını umursamam dersen plazma al Buraya kadar gelipte arada dağlar varmış gibi elektrik faturasına takılanlara şaşıyorum.İmzamdaki 2 adet pioneer marka plazma tv ye sahibim, amcam yeni philips marka led lcd tv aldım şahsen ben bile iğrenç bir lig tv hd karşısında şok oldum led lcd tv lerde hala toplar kurukluyıldız gibi futbol maçlarında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.