Şimdi Ara

LCD monitör tavsiyesi Led ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 güne LCD mönitör alıcam max 500 lira bütcem var
    oyun ve film izlemek için kullanıcam son zamanlarda daha çok oyun oynuyorum

özellikle istediğim özellikler:
    kesinlikle HDMI çıkışılı ve Full HD olmalı
    samsung olması daha iyisi varsa öneriniz?
    en az 22, 23 inch istiyorum 24 istiyordum ama pikselleer çok dağılır dediler bu konudaki görüşleriniz nedir?
    2 ms olmasını istiyorum fakat 2 ms ile 5 ms arasındaki farkı da öğrenemk istiyorum çok fark edermi?

fakat bu led ve blacklight teknolojileri kafamı karıştırdı normal bir LCD mönitör ile farkı nedir bu teknolojilerin yani çok farkediyormu ve gözün alışamaya bilir dediler led lere bir FLAT CRT kullanıcısı olarak alışabilirmiyim? samsung almayı düşünüyorum çünkü eski samsung CTR mönitörümü 5 yıldan uzun süredir sorunsuz kullanıyorum ama artık LCD ye geçmenin vakti geldi diyorum hatta geç kaldığımı biliyorum ^^

1 bu mönitör ile
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_23700_SAMSUNG_P2350__23inc__1920x1080__2ms__DVI__Parlak_Siyah.html

2 bu mönitör arasındaki fark nedir?
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27566_SAMSUNG_B2430H__24inc__1920x1080__5ms__HDMI__DVI__Monitor.html

şimdiden herkeze teşekkür ediyorum lütfen bana yardımcı teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 16 Eylül 2010; 13:05:05 >

• 2ms oyunlarda farkeder mutlaka..gerçi 2 ms griden griye tepkime süresi oluyor genelde monitörlerde.. gerçekte 5 ms oluyorlar yani.. 2 ms olması eğer oyunlarla çok uğraşıyorsan ghosting olayı açısından daha iyi olcaktır.. samsungun ilk yazdığın modelinde hdmi girişi yok.. sadece dvi bulunmakta... b2430hde is hdmi girişi var.. çok oyun oynadığını belirtmişsin..bu nedenle 2 ms olanlara bak genelde.. griden griye de olsa farkeder.. oyunlar için ne kadar hızlı o kadar iyi ... bu arada 24 inchte oyun oynamanı tavsiye ederdim :) ben 107 cm lcdde oyun oynuyordum geçen güne kadar hdmi girişinden :) yaklaşık 1 metre önünde oturuyordum ve hiçbir sorun yoktu.. ki 24 inchte bir metre önünde oturmana gerek yok :) daha yakın durabilirsin ve bir sorun olmaz..24 inch oyunlar için gayet iyi bir monitör.. ha 27 inch vs olayında dediğin gibi 19 inch bir monitöre oturduğun şekilde oturamayabilirsin çünkü çok daha büyük.. zaten doğal olarak o kadar yakın oturmaman gerekiyor.. monitörü yakalayamıyorsun çünkü.. :)

led monitör seçeneği pek yok zaten.. xl2370 var bi de lg w2486..en çok kullanılanlar bunlar.. backlight zaten arka aydınlatma oluyor..renkler daha canlı görünüyor vsdeniyor led için.. ki doğrudur arka aydınlatmadan dolayı ama bu her monitörde aynı olmuyor mlsf..led için biraz daha beklemeni tavsiye ederim.. çünkü xl2370 650 tlden yukarı.. ama güzel bir monitör..

• yardımın için teşekkür ederim oyun dışında çok fazla film izliyorum :) bu yüzden hepten şaşırdım samsung takıntım var ama led ve 2 ms çok fark ediyorsa bu takıntıdan vaz geçebilirim ve max 500 dedim ama 100-150 lira içinde teknolojiden geri kalmak istemiyorum çünkü uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum bunlara ne dersiniz ? aslın acer dan kaçmak istiyorum tenik servisciyim ve şuanda bana arıza olarak bırakın 2 tane biri 24" acer lcd mönitör var :)

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29851_LG_W2486L-PF__24inc__LED__1920x1080__2ms__HDMI__Siyah__Monitor.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_25818_ACER_S243HLbmii__24inc__1920x1080__2ms__Siyah__LED_Monitor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 16 Eylül 2010; 13:58:08 >

• led alman şart değil diye düşünüyorum.. ama yine de sen bilirsin.. acerın bahsettiğin modeli iyi bir monitör.. bana kalırsa monitörleri git yakından incele derim.. çünkü 4 4lük bir monitör mlsf yok.. gözüne iyi görüneni al .. samsung serisinden xl2370 güzel bir monitör... lcd olarak bakıyorsan acerın g24 serisi güzel bir seçenek olabilir.. fiyat performans olarak bakıyorsan 400 tlye bile hdmi girişi olan full hd monitörler bakabilirsin.. gidip görme şansın varsa git gör bence..
  • LG hakkında düşünceleriniz nedir şimdi benim samsung takıntım 2 yıl sonra elimde patlamasını istemediğimden dolayı yani acer yada LG nin kullanım süreleri nedir acaba ?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29851_LG_W2486L-PF__24inc__LED__1920x1080__2ms__HDMI__Siyah__Monitor.html

yada biraz daha kasıp xl2370 mi alsam yaa naaapsam *-*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 16 Eylül 2010; 14:18:31 >
  • kullanım süresi konusunda bir fikrim yok.. ama xl2370i alabiliyorsan al derim... baya idare eder seni.. memnun kalırsın ;)
  • demi yaa en iyisi kasmak aslında şimdi LG acer macer alırım 36 ay garantisi dolar sonra patlar 150 lira için 500 lirayı çöpe atmıyım 5 yıl gitsin bari bir işe yarasın demi *-*
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4K OLED Monitör tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi aklıma yeni bir soru takıldı 8 000 000:1 kontrast

Kontrast oranı MEGA DCR (STATIK 1000:1)

bunlar ne anlama geliyor ?

hangisi daha iyi ve kontrast önemi nedir ?

dur bakalım daha ne çıkıcak ekran kartı alacağım zamanda 1 gb 256 bit e baktık sonra saat hızına çıktı sonra gddr ı çıktı bilmem nesi çıktı :D:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 16 Eylül 2010; 19:54:18 >
  • hayır yani samsung 5 sene dayanıcak veya eskimiyecek diye bir şey yok..çünkü lg de acer da iyi markalar... bu arada 5 yıl boyunca istediklerine cevap verecek mi konusunda emin değilim :) yani teknoloji eskiyor hemen
  • yaaa teknoloji asla durmaz ama hani filmlerdeki gibi hologram diren görüntünün yerden bittiği monitörlerde çıakr yakında :D 5 yıl civari sonra tabi 12.2012 de işimiz bitmezse :D o zaman akdar dayansın ben birden zıpmlamayı seviyorum yeni teknolojilere :D

ve ben hala XL2370 e kitliyken böyle bir yorumla bütün sindirim sisteminm alt üst oldu ve tualate gittim *-*

"Bu arada LG'nin LED ekranı gayet güzel fiyattan girmiş piyasaya,
    ama şunu belirmeliyim ki okuduğum tüm makalelerde Samsung XL2370 ve lg e2350 için renklerinin mavi ağırlıklı olduğu yazıyordu,
    Yani ikisi de gerçek renkleri gösteremiyor, renkler biraz maviye kayıyor,
    ki bu durumu mediamarkta monitörleri incelerken şahsen gözlemledim."

bu mavi nasıl bişiy yaa çok fark edermi gerçi en sevdiğim renk mavi kasamda dark falcon öküz gibi mavi yanıyo :D

ve bu arkadaş XL2370 yi benim ilk tercihim B2430H ye tercih ediyor

ama XL2370 modeli B2430H den daha iyi olasmı gerekiyor dimi sonuçda hem LED hemde 2 ms

oyun oynuyan biri olarakda 2 ms benim için önemli özellikede pro shooter olduğum için *-*

• evet renkerin maviye kayması durumu olabiliyor :) led aydınlatmadan dolayı ki benim de en sinir olduğum durum bu.. xl için bi şey diyemem ama bazı monitörlerde böyle olduğu doğru..
  • bu mavi çok abartımı yani nasıl bişiy Xl gibi bir teknolojde nasıl böyle bişiy olur yaa *-*

burda maviden fln bahsetmemiş hiç LG d yokda samsung damı mavii olacak *-*

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=35462802

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 18 Eylül 2010; 21:00:11 >
  • Kardeşim bence en iyisi Lg 2233w 22” full hd lcd monitör süper 2 ms full hd 1920x1080 çözünürlük hdmi dvi ve rgb girişlere sahip mükemmel bir lcd monitör.... Kesinlikle alınacak bir cihaz
  • Güzel kardeşim LG 2233w 2.000.000:1 kons. a sahipken Samsung XL2370 5.000.000:1 sahip ve 23" ve oda 2 ms ve LED ve Samsung adı yetiyo *-*
  • xl2370 ü gördüm ve baya hoşuma gitti ;) o nedenle ben xl2370 için bir şey diyemiyorum.. o kadar ayrıntılı bakmadım monitöre tabiki ama kullananlar ve yapılan testler de lcd ledler içinde en iyi performansı veren ürün olarak gösteriliyor.. kullanıcılarda aynı doğrultuda yorumlar yapıyor.. o yüzden bir şey diyemiyecem ben :) bana kalırsa git bir monitörü gör ve karar ver diyorum.. ve samimi söylüyorum led olarak da başka bi ürüne bakma..daha iyi lcd al.. ki gayet iyi lcd monitörler var piyasada.. gayet iyi derken süper değil tabiki de:) ama iyiler yani :)
  • 7gün 12 saat boyunca çalıştığım ve hiç iznim olmadığı için malesef gidip görme şansım yok o yüzden kıçımı bu kadar yırtıyorum yaa :D XL2370'i gidip görmedim ama bütün isteklerimi (HDMI, Full HD, 2 MS, LED) karşılıyor benim içinde önemli olan bu mesela ekran kartındada aynı durumda kalmıştım GTX 460 da karar kılmıştım burdaki gibi sonra çoğu kişi 5770 almadıysan geçmiş olsun fln dediler ama sonra kullandıkca anladımki 5770, GTX 460'ın yanında bir hiçti ^^

http://www.tomshardware.com/forum/293259-33-5770-benchmarks

ama işte herkez bişiyler diyo mavi ekran çıkar diyo gerçek siyahı göstermiyo diyo tabi bunlarda beni şüphede bırakıyo ama XL2370 gibisi yok yaaa mavi ekranmış black light mış bunlarda bende sadece diğer monitörler de öne çıkartmak için gibime geliyo *-*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 19 Eylül 2010; 14:21:35 >

• ve XL2370'imi bu gün almış bulunmaktayım mütiş bir monitör yanlız ölü piksel varmı yokmua anlamadım Dead Pixel Buddy ve TirealTFTtest ile beyaz, siyah, mavi, kırmızı, yeşil, mor, gibi değişik renklerde sırıtan bir noktamı olması gerekiyor hepsini inceledim öyle bir nokta göremedim bunun anlamı ölü piksel yok mu demek dimi rahat bir oh çekebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_death -- 21 Eylül 2010; 23:09:54 >
  • arkadaşım , bende senin gibi araştırmalar yaparak LG de karar kıldım(w2486), hiç memnun kalmadım çünki şu soğuk renkler sorunu o modelde inanılmaz hissediliyor.

bizzat gittim mağazada 2 saat inceledim ve; gerçekten renkler sönük ve yeşilimtırak.Alırken aklıma amazon türü sitelerde yazılan " ilk başta renkleri iyi değildi ama sonra düzelttim" gibi yorumlara kanarak bende düzeltebileceğimi sandım ama nafile, kullanıcı olarak 3 renk arasında denge kursamda tuhalık kaybolmuyor ve ancak pc monitorunde iyileştirebildim ama bi hassa ps3 için kullanacağımdan işimi göremiyeceğini düşündüm.

bu mavilik durumu , pclabs sitesinde yazılana göre( "iki tip led var, RGB led ve beyaz LED, beyaz olanlar daha ucuz ve genellikle pc monitorlerinde kullanılıyor) ( pcde renk profili yaratarak bir nebze giderilebilindikleri için herhalde)
    aslında ekranda mavilik değilde sanki bir yeşillik var, sarılar , yeşilimsi, turuncular sarımsı diye gidiyor.

mesela bad company 2 nin menulerinde ki turuncu , sanki kayısının uç noktalarına doğru açılan rengi anımsatıyor. limon gibi sanki, tam yetişmemiş. uzatmadan...

monitorü geri verebildim ( thanks to VATAN computer) ve şimdi bende xl2370 almayı düşünüyorum, zaten ya
    XL2370 alıcam (hiç bir kusurunu duymadım)fiyatı 150 tl oynuyor w2486 ya göre
    ASUS 23" MS238H (henüz bir bilgim yok)
    BENQ 24" V2410 (sade tasarım, biraz ghosting sorunu var gibi)
    ACER 24" S243HLBMII (alt bacağı asimetrik ve ucuz duran gri plastiklerden , ps3 ile xbox360/pc arasında geçiş yapmak için 12 adet tuşlama yapmak gerekiyor)

tabi tüm bu saydığım monitorler, LGw2486 kadar bağlantı sayısına sahip değil...
    yani aslında LG 2486 çok iyi özelliklere ve şık bir tasarıma sahip fakat renkler off..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi origins -- 3 Ekim 2010; 23:10:14 >

• Benq V2210'u da değerlendirebilirsiniz.
  • Samsung XL2370
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.