Şimdi Ara

iş için ips-led monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.sadece işyerinde günlük işlerde kullanmak için hagi monitörü tavsiye edenrsiniz.oyun oynanmayacak.ama bilgisayar başında uzun süre geçiureciğim için göz yormaması çok önemli.ips led monitör tavsiye ettiler

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/aoc-i2367fh-23-i2367fh-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64855

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-238c4qhsn00-23-238c4qhsn00-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=68833

• selam,

Okuduğum yorumlarına göre; IPS ekranlar daha çok photoshop gibi renklerin doğru gösterilmesi gereken uygulamalarda seçilen bir panel. Ama yazı (text) tarzında işlemlerde ise yazıları net değil , dağılma olduğunu söyleniyor. Ayrıca flicker free tipinde olması çok iyi olurmuş.

flicker free monitör lists

Genel olarak ihtiyacınıza göre kaç inç lik ve de bütçeye göre bu listeden bakabilirsiniz.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

selam arkadaşlar.sadece işyerinde günlük işlerde kullanmak için hagi monitörü tavsiye edenrsiniz.oyun oynanmayacak.ama bilgisayar başında uzun süre geçiureciğim için göz yormaması çok önemli.ips led monitör tavsiye ettiler

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/aoc-i2367fh-23-i2367fh-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64855

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-238c4qhsn00-23-238c4qhsn00-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=68833

aoc yi al

• darkwave D kullanıcısına yanıt
    açıkcası telefonlar haricinde ips monitör incelemedim fakat internette birçok yanıltıcı bilgi olduğu kanaatine muhakeme ederek vardım.. öncelikle ölü piksel ve ışık sızması olayı çok fazla görülen birşey değil.. bunu şu şekilde açıklayayım; ışık sızması lcd,led monitörlerin hepsinde var, fakat bahsedilen ışık sızması insanı rahatsız edecek yada gerçek anlamda problem sayılabilecek bir ışık sızması değil, asıl problem olan ve monitörün ve değişimini yada iadesini gerektiren ışık sızması, köşelerde yada ekranın değişik bölgelerinde ekranın geneline göre çok daha parlak (bulutlanmada denilebilir) türdeki ışık sızması bu insanı inanılmaz rahatsız eder yada edebilir

bu tür ışık sızmaları ölü piksel çıkan monitörlerle aynı oranda diye düşünüyorum.. onun dışında telefonlardaki ips ekranda yazılar inanılmaz şekilde net oluyor yani lcd led monitörlere oranla yazıların daha net ve renklerin daha parlak ve canlı olduğunu ips ekranlı telefonlardan biliyorum. lcd monitörlerde bulalıklık, genelde doğal çözünürlük (yani tavsiye edilen çözünürlüğün haricinde bir çözünürlük ) kullanıldığında meydana gelir.. bu her lcd monitör için değişmez kuraldır. ayrıca ips monitörlerde ghosting olayı pratikte 5ms ips ile 5ms tn panel den farklı olması durumunda söz konusu olabilir, yani daha açık yazmak gerekirse, 5ms ips panelin 5ms tn panelden daha kötü performans göstermesi lazım. bilindiği gibi bir çok kişi 5ms monitör almakta, bu anlamda 1 yada 2ms monitörleri ayrı tutuyorum. yani 5ms tn panel satın almalısın oyunlarda daha iyi performans alırsın demek; 5ms ips monitörün her şartta 5ms tn panelden daha kötü performans vermesi anlamıla gelir ki, bu gerçkten böylemi araştırmak lazım..

bilindiği gibi tn paneller neredeyse ips panellere yakın fiyata satılıyor, gereksiz yere insanları ips monitör almaktan caydırmak biraz anlamsız.

• Şimdi arkadaş göz yormaması dediği için flicker free özelliğini olan ve de gene yabancı forumlarda okuduğum yorumlarda bazi kullanıcılar İPS panel sahip monitörlerde gözlerinin çok yorduğunu, yaşarttığını okudum. Ben de kendime buralar monitör bakıyorum. Bana da yakın geldiği için yorum yazdım. Panel teknolojisi olarak *VA tipinde olanların metinleri göstermede daha net olduklarını yazmışlar. IPS lerde ise harfler bulanıkmış.

Flicker free use benin bildiğim yanlışım var ise düzeltin lütfen, ekran sanki sürekli açılıp-kapanıyor gibi olması dalgalanma olması gibi bir durum. Işık sızması ise panelde bir bölgeden sürekli bir renkte ışık vermesi.

Yazımda TN panelli seçin demedim zaten. O listede her tür panelden monitör bulunmakta. fiyatlar ise değişir zaten. Uygun bir modeli bulup almak lazım. Şuan BenQ XL2420T monitörü ise bin liradan fazla fiyatı ile söylediğin IPS panelli monitörlerden pahalı bir TN panelli monitördür. ama IPSlerde kendi içlerinde ayrılmaktadır. sanırım e-ıps li 6bit renk özelliğine sahip olup 400-600 lira arasında değişiyor. AH_IPS li olanlara geçince 8bit olup fiyatları yükselecektir.

Acele etmeden araştırıp almakta fayda var çünkü alınınca uzun süre kullanıldığından iyi seçim yapmak gerek.

Mesela ben alsam gözlerime iyi gelmezse o zaman elde kalacak. Kullanmam. Ben de model bulunca showroomlara gidip bakacam.

bir model olarak belki oyle bir IPS li alır ki VA lardan daha iyi harfleri gösterebilir. İşini görür. Ondan araştırmak gerek. OYun içinse tepkime hızlarını açısından bir bilgim yok. onlar için ayrıca incelemesi gerekir.

Telefonlardaki IPS ler ile ölçü olarak daha büyümüş IPSler arasındaki teknik farkı malesef bilmiyorum.

Zaten kararıda arkadaş verecektir. Kendisine göre uygun monitörü seçecektir. Almadan iöce showrooma gidip bakmalısın. Notebookun var ise bağlayıp kullanmalısın. Ben de boyle yapacam.

Kolay gelsin.

• darkwave D kullanıcısına yanıt
    aslına bakılırsa eğer söylediğiniz gibi insanı rahatsız edecek sorunlar varsa 1000 tl ye yakın para verip ips monitör almayı bende mantıklı bulmam. en azından ips monitörlerde belli bir aşamaya gelinmesi lazım ki bu monitörlere ciddi paralar verilebilsin. benim söylemek istediğim , 300-350 tl gibi standart tn panele para vermektense 400-450 tl ye ips monitör almak daha cazip olabilir gibisinden birşey,

ben yakın zamanda 280tl ye dvi çıkışlı philips tn panel monitör aldım. aslında ips almak istemiştim fakat okadar çok ips paneli kötüleyen yorumlar okudum ki , tn panel almaya karar verdim. fakat yeni üretim monitörlerin sanırım hepsinde parlaklık aşırı yüksek derecede, beyazlar çok çiğ bir renkte ve buda gözleri yoruyor, yani düşük fiyat tn panellerde de en az ips ekranlar kadar gözü yorduğu kanaatindeyim

zaten düşük fiyat tn panellerin hemen hepsi 5ms tepki süresi var, işin özeti 50-100 tl daha fazla para verip çok daha canlı renkler sunan ips tercih edilebilir demek istedim. tabi yüksek fiyata ips panel almayı düşünenlerin beklentisi de çok farklı olacaktır bu açıdan sizin söyledikleriniz tabiki doğru,

ips panellerde bahsettiğiniz sorunlar büyük ölçüde çözülünce tabiki yüksek fiyatada mükemmel görüntü için ips tercih edilecektir, fakat 350 tl gibi fiyata 5-6 ms ips monitörler varken 300 tl ödeyip 5ms tn panel almanın doğru olacağından ben emin değilim, 300 tl ye alınan tn panelde de bir sürü sorunlar var, mutlaka 350 tl lik ips monitörde de olacak ..

• Slm,

konuyu arkadaşın yorum yazmasını bekledim ama yazmadı. İşin içine fiyat girince, eldeki paraya göre almada kriterler çok değişiyor. Bİr de mesela ben de gözlerimi yorabilirken başkasında hiç bir sorun çıkmaya bilir. Ondan direk showroomlarda inceleme yapmak gerekiyor.

TN panellerinde artık piyasadan kalkacağını düşünüyorum. Heleki hala notebooklarda 1366 x 768 çönürlük ile parlak olmaları çeşitlilik vermeleride ayrı bir konu.

Monitör alındıktan sonra uzun süre değiştirilmediği için iyici inceleyip almak gerkiyor sonra sıkıntı olduğunda rahatsızlık duyulması çok fazla. Ben de sizin gibi alsam sonra beğenmesem yenisi almak için inlemeye tekrar başlardım.

Tabletlerde ise alacak olsam denemek adına IPS panelli alırdım ki onlarda zaten belli fiyatı geçince tabletlerde tekel olmuşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

açıkcası telefonlar haricinde ips monitör incelemedim fakat internette birçok yanıltıcı bilgi olduğu kanaatine muhakeme ederek vardım.. öncelikle ölü piksel ve ışık sızması olayı çok fazla görülen birşey değil.. bunu şu şekilde açıklayayım; ışık sızması lcd,led monitörlerin hepsinde var, fakat bahsedilen ışık sızması insanı rahatsız edecek yada gerçek anlamda problem sayılabilecek bir ışık sızması değil, asıl problem olan ve monitörün ve değişimini yada iadesini gerektiren ışık sızması, köşelerde yada ekranın değişik bölgelerinde ekranın geneline göre çok daha parlak (bulutlanmada denilebilir) türdeki ışık sızması bu insanı inanılmaz rahatsız eder yada edebilir

bu tür ışık sızmaları ölü piksel çıkan monitörlerle aynı oranda diye düşünüyorum.. onun dışında telefonlardaki ips ekranda yazılar inanılmaz şekilde net oluyor yani lcd led monitörlere oranla yazıların daha net ve renklerin daha parlak ve canlı olduğunu ips ekranlı telefonlardan biliyorum. lcd monitörlerde bulalıklık, genelde doğal çözünürlük (yani tavsiye edilen çözünürlüğün haricinde bir çözünürlük ) kullanıldığında meydana gelir.. bu her lcd monitör için değişmez kuraldır. ayrıca ips monitörlerde ghosting olayı pratikte 5ms ips ile 5ms tn panel den farklı olması durumunda söz konusu olabilir, yani daha açık yazmak gerekirse, 5ms ips panelin 5ms tn panelden daha kötü performans göstermesi lazım. bilindiği gibi bir çok kişi 5ms monitör almakta, bu anlamda 1 yada 2ms monitörleri ayrı tutuyorum. yani 5ms tn panel satın almalısın oyunlarda daha iyi performans alırsın demek; 5ms ips monitörün her şartta 5ms tn panelden daha kötü performans vermesi anlamıla gelir ki, bu gerçkten böylemi araştırmak lazım..

bilindiği gibi tn paneller neredeyse ips panellere yakın fiyata satılıyor, gereksiz yere insanları ips monitör almaktan caydırmak biraz anlamsız.

hocam şu ürün ile ilgili yorum yapabilir misniz ah ips 10bit filan birde fiyata bakın

• slm

hızlı cvp veriyorum. internettte yabanacı sitelerde incelemeleri olacak. ilgi çekmiş bir monitör.

newegg hızlı kurulum vidyosu var.

www.newegg.com
    Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, LED LCD TV, Digital Cameras and more - Newegg.com
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA2RY18A4542

http://www.youtube.com/watch?v=h30MiqOz6SY

kurulumda çok güzel duruyor. Vidyo çekiminde ise ekranda dalgalanma yok. sanırım flicker-free özelliği var.

27" alınacak ve grafik için ise bu çönürülük tavsiye ediliyor. 2560 x 1440.

AH-IPS IPS panellerde en yeni sürümü olmalı. Bit olarak bulamadım ama 8-bit ise iyi. 10-bit nette görmedim. bunada renk gösterme miktarı ile ilgili. alınacak ise 8-bit ve de varsa üstü tercih edilmeli.

bazı kullanıcalar 16:10 tercih ediyorlar. bunu istersen araştır.

bleeding yanı köşelerde ışık çıkması olabilir diyor. kaçılmaz bir durum.

http://www.youtube.com/watch?v=O_sSsPtipcY

ayroca iki tane DVI-D ,le ekran kartına bağlıyacaksın. bunada dikkat et.

IPS tercihinde güzel bir ürün. yabancı forumlardaki yorumlarıda bir bak istersen.

kolay gelsin.

• Arkadaslar herkese selam;
    Yukaridaki yazilanlarla paralel beklentilerim var.
    Cogunlukla dokuman goruntulemek(TXT-PDF-net) ve Office uygulamalarini kullanmak icin en uygun ozelliklere sahip

1-Yukseklik ayari olan

2-HDMI cikisi olan

3-Max 500 TL'ye kadar

Monitor tavsiyesi verebilir misiniz?

Cok tesekkurler.
  • Dell P2314H
    HDMI hariç diyer istediklerin bu monitörde mevcut o problemide DVI HDMI dönüştürücüyle haledersin şu an kanpanyada 22 inç modelin ucuz
    http://www.sanalmarketim.com/dell-professional-p2314h-23-8ms-full-hd-dvi-dp-usb-pivot-led-monitor/p_53152/
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenigma

Arkadaslar herkese selam;
    Yukaridaki yazilanlarla paralel beklentilerim var.
    Cogunlukla dokuman goruntulemek(TXT-PDF-net) ve Office uygulamalarini kullanmak icin en uygun ozelliklere sahip

1-Yukseklik ayari olan

2-HDMI cikisi olan

3-Max 500 TL'ye kadar

Monitor tavsiyesi verebilir misiniz?

Cok tesekkurler.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/23-vs239hv-genis-ekran-ips-led-monitor.html

idealdir.

• Merhabalar,
    Elimde dell ultrasharp u2713h hiç kullanılmamış ,jelatini üzerinde monitör mevcut.Düşünürseniz dönüşünüzü bekliyorum
  • Merhabalar,

Ben de Dell dusunmustum.

HDMI yi olmayan ama Yukseklik ayari olan en ucuz urunleri de suydu: Dell Professional P2012H 20" 5ms HD+ DVI Usb Pivot Led Monitör

www.webdenal.com
    Dell Professional P2012h 20
    http://www.webdenal.com/dell-p2012h_417271.html

Benim sorum DVI dan HDMI ya donusturme ile ilgili olacak.Acaba goruntu kalitesi kaybi yasanir mi?

Elimde eski bir Vestel HD tv var monitor niyetine kullandigim ve is bilgisayarinda DVI cikis var sadece ve donusturucu ile kullaniyorum.

TV kalitesiz oldugu icin goruntu goz bozucu ama ekteki monitor icin sonuc nasil olur?

Buna gore alim yaparim diye dusunuyorum.

BIr de yukaridaki ozellikleri olan en yuksek F/P urun hangisi sizce?

Son olarak monitor yukseltme aparatlari gordum ama cok arastiramadim acikcasi sizce ise yarar mi?

Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: lossenergie

Dell P2314H
    HDMI hariç diyer istediklerin bu monitörde mevcut o problemide DVI HDMI dönüştürücüyle haledersin şu an kanpanyada 22 inç modelin ucuz
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/Dell-P2314H-23--8ms-Full-HD-DVI-DP-Usb-Pivot-Led-Monitor/23082

Tekrar Selam herkese;

Iki urunu soyle bir yanyana koydum da fark bayaga fazla diye dusundum.

Bu monitoru daha cok ofisten eve geldigimde islerimi haletmek icin kullanacagim icin en dusuk olur demistim ama bu ozellikler goze pek iyi gelmez diye dusundum.

versus
    Dell P2314H vs Dell Professional P2012H: What is the difference?
    https://versus.com/en/dell-p2314h-vs-dell-professional-p2012h

ekte print screen karsilastirma mevcut.

Ne dersiniz? Dusuk fiyatli olan alinir mi?

• P2314H IPS Panele sahip P2012H ise tn panel ve cözünürrlüğü 1600x900 fiyat performas olarak kessinlikle P2314H
  • Selam,

IPS panelli düşünürsen mediamarktlarda P2414H var. Yurtdışında tutmuş bir ürün. Seveni var sevmeyi var. 2. nesil revizyonu bekleyenler var.

Ekranı mattır. Yükseklik ayarlyaiblirsin. Tam iş monitörü. ama Gel gör ki ben ekrana bakamadım ve de hemen başımı ağrıttı. Teşhirde olan bir yerde gidip bakarsan iyi olur. Birde U2414H modeli var onda HDMI bağlantısı olabilir ona bakaiblirsin.

Paneli ise 6bit ve de yazılım ile renk paletini genişletiyor. IPS te belki gerçek 8bitlik bir panel almakta fayda olabilir. Olanların ise fiyatları 1milyarı buluyor.

Ayrıca 24" ekran yerine belki 22" seçilebilir.

Bizim pazarda yeterince fazla ürün yok malesef. Yaz geldi ürünler gelmezse artık okullar açılınca belki yeni ürünler gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkwave

Selam,

IPS panelli düşünürsen mediamarktlarda P2414H var. Yurtdışında tutmuş bir ürün. Seveni var sevmeyi var. 2. nesil revizyonu bekleyenler var.

Ekranı mattır. Yükseklik ayarlyaiblirsin. Tam iş monitörü. ama Gel gör ki ben ekrana bakamadım ve de hemen başımı ağrıttı. Teşhirde olan bir yerde gidip bakarsan iyi olur. Birde U2414H modeli var onda HDMI bağlantısı olabilir ona bakaiblirsin.

Paneli ise 6bit ve de yazılım ile renk paletini genişletiyor. IPS te belki gerçek 8bitlik bir panel almakta fayda olabilir. Olanların ise fiyatları 1milyarı buluyor.

Ayrıca 24" ekran yerine belki 22" seçilebilir.

Bizim pazarda yeterince fazla ürün yok malesef. Yaz geldi ürünler gelmezse artık okullar açılınca belki yeni ürünler gelebilir.

Darkwave'e ve tavsiye veren herkese tesekkur ediyorum.

Tavsiyeleri dogrultusunda bir kez daha inceledim.

Ama dendigi gibi cok fazla secenek yok. Asagidaki uc urunden sonuncuda karar kaldim.

P2314H vs P2414H arasinda yukarida da denildigi gibi cok da fazla bir fark yok.

Ozelliklehttp://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h#!prettyPhoto reviewina gore

" Fortunately the U2414H delivered the sort of all-round performance these users will have been hoping for. Whilst we don’t think this monitor really distances itself too far from the cheaper P2414H with its image performance alone, that isn’t necessarily a bad thing."

aralarindaki gozle gorulur tek farkin HDMI kalmis gibi gozukuyordu ve fiyat farkini gozeterek 3. opiyonu almayi dusunuyorum.

Ayrica office kullanimi icin onemli ozelliklerden olan Flicker free backlight var ve static contrast ratio su fiyatina ve IPS panele gore basarili oldugu soyleniyor. (http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm)

1) Dell P2314H en uygun ve guvenli fiyat > 499 TL.

http://www.n11.com/dell-p2314h-23led-monitor1920-x-108016098ms-P16680037 iş için ips-led monitör tavsiyesi

2) DELL U2414H > 704 TL

www.webdenal.com
    Dell U2412M UltraSharp 24
    http://www.webdenal.com/dell-u2412m_417272.html

3) DELL P2414H en uygun ve guvenli fiyat> 538 TL.

http://www.n11.com/dell-p2414h-dell-p2414h-24-1920x1080-vga-dvi-d-dp-P16680085

Daha genis fiyat araligi olanlar :

sitedeki ozellik kisitlamasindan yararlanabilir. Turk alisveris siterinde `yukseklik ayari` secimi yok.

tesekkurler;

• rica ederim. Seçim yapmak zor çünkü bizde yeteri kadar seçenek yok.

birde Acer bir modeli gelmiş ama flicker free mi değil mi bulamadım. Bizim forumda açılmış 2 konusu da var. http://forum.donanimhaber.com/m_91811702/f_//tm.htm#91811702

Bunun paneli belki benq gw2255 aynı ise bir ihitmal flicker free çıkabilir. Parlaklığı düşürünce ekran dalgalanması oluyor. Bu da metin okumada gözlerimiz çok zorlar. Ben dell p2414h baş ağrısı yaptığı için kullanamadım. VA panelli vatanda ise samsung 27" bir modeli vardı ama fiyatıda 1000 civarında oluyor. Fİyatı yüksek kalıyordu.

Eğer görsel bir işlem yok ise TN veya VA panel iyi olabilir. Bakalım bu acerın modelini takibe aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.